• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

ЗА или ПРОТИВ имитациите на Лего

Започната от Plamen1466, 12, Януари, 2010, 06:41:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За или Против имитациите?

За
Против

MONKI6

Аз също имам няколко,не ми трябват и ги продавам.При интерес на ЛС :)
Симеон Ангелов

NicotineLL

А бе няма ли някъде евтини (фалшиви) основни полочи? Такава съм навит да си взема, даже 4-5 :)

Nathrezim

bqlicheren

Ще дам едно рамо на Plamen1466. Вярно е, че Легото си е Лего, обаче действително финансовата гледна точка не трябва да се пренебрегва. Ако например имаш добри идеи и по-скромни финанси, какво - да те низвергнат, че си си купил имитация ли? Нещо повече - самите имитации доста се подобриха през последните години, особено тези на Enlighten. Все още човечетата им отстъпват на тези от Лего, но иначе разлика в цвета на частите почти няма - само сивите са с една идея по-светли от тези на Лего. Колкото до качеството - вярно е че са по-груби на пипане и по-трошливи, но при внимателна употреба проблем няма. Така че аз определено съм фен на имитациите на Enlighten. За другите не бих се изказвал, защото имитации от други фирми нямам.
Jolly Roger Forever!

bogdan

Attco мисля ,че е най-добрата  конкуренция на lego

Morpheus

Предполагам имаш в предвид Atco:

Имам кофа и нещо, и е далече от Лего, в смисъл изобщо не са съвместими.

koce1313

Цитат на: C-3po - 25, Март, 2010, 09:27:35 AM
Аз съм за имитациите!Същите са но по-евтини и единствената разлика е че на пъпките няма надпис LEGO. :P

Аз съм с теб не че нямаме възможност но като днес си купим имитация утре и така нататък до 5-6 месеца може да си купим от лего които са редки видове :)
Костадин Росенов Драганов,Перник

koce1313

Цитат на: Plamen1466 - 25, Март, 2010, 09:51:47 AM
Разгеле, един човек да мисли точно като мене :P :P :P :P

И аз съм с вас

koce1313

Цитат на: gogo29 - 22, Април, 2010, 08:42:05 PM
;D ;D ;D Ако някой се интересува от такива сетове да ми пише!!! Ще му ги дам МНОГО изгодно!!! ;D ;D ;D

аз искам аз пусни снимки на лс

koce1313

Цитат на: Plamen1466 - 11, Март, 2010, 03:11:03 PM
Еnlighten,това е марката. Моделите, които правят са точно като старите легота

Аз използвам точно Еnlighten Brick и 4- 5 сета лего . :)

texis

Аз съм за имитациите на лего защото са копие на стари комплекти от лего.Има войници и са по евтини.Например онзи ден си купих нинджаго за 25лв. а на истинско лего струва 80лв!!!!!!!!!!!!!

Ако се интересувате имам Enlighten в профила ми в продавалник.Имам един военен самолет и части от полицейски участък 8)

l-donovan

Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

Боби

Аз съм за, когато са направени добре! От това печелят само потребителите. Имах едно Коби май, на което изскачаха тухлите сами. Отвратително, след това не съм повторил >:(

hooky

Хубаво е да се отбележи, че в случая все пак говорим за компании, които незаконно копират лего. Да не забравяме, че те не са благотворителни организации, тоест че колкото и евтино да продават стоката си печелят за сметка на труда на други хора. Така че ТВЪРДО ПРОТИВ имитациите на лего, но ЗА за всички останали уникални, добри и евтини консруктори (като Playmobil например).
Николай Алексиев
Brickset колекция

Martini

Аз не съм против, но определо не доставя същото удоволствие.... поне на мен :)   имам едно пликче с ментета от разни покупки, някой ако ги иска да пише :)
http://brickset.com/sets/ownedby-kristophers
Магазин: https://store.bricklink.com/Martini#/terms
Мартин Спасов гр.София