• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

ЗА или ПРОТИВ имитациите на Лего

Започната от Plamen1466, 12, Януари, 2010, 06:41:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За или Против имитациите?

За
Против

Nathrezim

Според мен, който има имитации трябва да ги изхвърли.

Plamen1466

Защо смяташ така????  Според мен грешиш много..
Пламен Диков

Nathrezim

Защото това е легомания не имитационнамания.

Plamen1466

Което ще рече, че голяма част от творенията ми нямат място тук. Много се разочаровах, мислех че това е място за споделяне на идеи и опит, но явно съм се лъгал.
Пламен Диков

shoker

Ехехеее, страстите се разгоряха :D Аз да си кажа видях менте преди няколко месеца. Гледам прилича ми много на 1 стар Касъл сет на Лего, пък и 30 лева - 350 части. "Какво му плащам" си казах... И го взех. Ами по тъпа покупка в категория 30 лева не съм правил  ;D. Май беше Коби марката или се1, не се сещам в момента. Е не си е Лего това... Независимо лошото качество на Лего напоследък това беше отвратителен боклук. Имаше само 1 добра част- щит и меч на римски легионер, което само по себе си оправда покупката за мен  ;D. В момента имитацийката е в едно хлапе от блока- подарих му го. Така че аз съм до голяма степен против имитацийте. За аксесоари стават обаче... Даже са учудващо добри... Имитацийте имат доста, как да кажа, добри попадения. Липсва им изпълнение. А аз искам да използвам този дебат, за да зачекна една много болна тема- качеството. Не нямам в предвид дизайна, това го оставете, все едно е че преди 300 части значеха голям сето- база- а сега значат 2 колички... Имам в предвид реалното качество на пластмасата. В последно време някак си сглобките на минифигурките са доста по хлабави, а самата пластмаса е 1 такава мазничка и гнусничка... Преди време имах честта да закупя чисто нов сет от не чак толкова далечната 99. Когато го отворих с учудване установих че пластмасата е страшно приятна на пипане и няма следа от гнусната мазнина по сегашните... Кажете защо става така? Меркантилността уби желанието да се прави нещо както трябва явно. Тук приключвам че ще взема да отроня по някоя сълзица ;D Айде оптимизъм - Kingdoms. Има голям шанс да се върнат към старите техники(дизайн и пройзводство). За сега се надяваме Лего найстина да опипат почвата, за да се уверят дали найстина ретро дизайна и изпълнението ще имат успех.  ;D

Plamen1466

Сета, който си купил е коби. Те няман нищо общо с лего дизайна нито на човечетата, нито на животните и някои други части. Лично аз не ги харесвам, но има 2-3 марки ментета, които правят точно копие на моделите на ЛЕГО от преди 15-20 години. Техните части моа да кажа, че са качествени и липсва това неприятно чевство на мазнотия, както е при Коби и сегашните легота. Повече няма да пиша, че ще кажат, че изкарвам ментетата по-добри от легото, но това са моите наблюдения и мога да кажа, че имам ментета с по-добро качество дори от оригиналните легота.
Пламен Диков

shoker

Как се казват тези които ти хареваш? Че ми е интересно да ги видя

Plamen1466

Еnlighten,това е марката. Моделите, които правят са точно като старите легота
Пламен Диков

Plamen1466

Пламен Диков

shoker

Господи мили боже! Това е акинетон!  :D :D :D Ами как да кажа... Лего защо не ги съдят за авторски права  :). Аз гледах в ибей и баракудата там (на Brick) e za 45 долара... А на Лего е 120  :-\.

Plamen1466

Не могат да ги съдят, защото променят по един-два детайла, а и натписите по частите ги няма. Цената наистина е много по-ниска, пиратския кораб от предното ми мнение е 40лв в магазините във Варна
Пламен Диков

shoker

Но аз не бих си взел ;D. Просто няма да е Лего и някак винаги ще имам това усещане... А ако няма усещането за Лего, за какво ми е  ;D

MONKI6

Не мога да се съгласа.Englighten са много далеч от старите Легота.Само картинките са същите.Имам един техен сет и мога да кажа-бляяяк  :-\  Тухлите стават,но фигурките и някои по специфични части са трагични.Чупливи и некачествени.
Ето малко снимки но техни сетове

Симеон Ангелов

MONKI6

............
Симеон Ангелов

Plamen1466

Че каква е разликата между картинката и честите вътре? Имам МНОГО сетове от тази марка и НИКОТА не съм имал проблеми с човечетата или частите, даже имам лего части, които са счупени, а сетовете са на по година-две, а от ментетата нямам счупена част до сега, а някои ги имам от повече от 5 години.
Пламен Диков