• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

ЗА или ПРОТИВ имитациите на Лего

Започната от Plamen1466, 12, Януари, 2010, 06:41:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За или Против имитациите?

За
Против

MONKI6

Има огромна разлика във човечетата и оръжията.А щом на теб ти харесват,ползвай си ге никой не те е спрял.Аз лично повече няма до повторя тази грешка!
Симеон Ангелов

Nathrezim

Абе ментета не трябва да има това е.

Plamen1466

Тук вече не съм съгласен. Това е последния сет който си взех:
Кутия

Моят сет:

Няма разлика нито в човечетата, нито в оръжията
Пламен Диков

Nathrezim

shoker

Е Nathrezim дай някакви аргументи... Ставаш едно си баба знае едно си баба бае. Аз например мога да кажа че при мен дори при евентуална 100% - ва прилика с лего, проблемът би бил психологически... Винаги ще си казвам - това не е Лего и ще го поставям на по- долно стъпало от другите сетове. Ти защо толкова ненавиждаш ментетата?

gogo29

Всеки има право избор какво да събира. Когато си колекционер донякъде се вманиачаваме и ставаме педанти всичко да е оригинално. Обаче не виждам никакъв проблем да събираш и така наречени ментета стига да ти вършат работа за нещо. Предимството е че са по евтини и можеш да вложиш повече части когато строиш собствен модел на нещо. Не всички разполагаме с достатъчно средства за оригинални части, но идеи винаги ти се въртят за някакъв собствен проект. За мен по ценно би било да пробвам да направя модела, пък и с малко ментета части , но да го направя. Пък ако ми хареса по натам може и да заменя ментетата с оригинално ЛЕГО. :)

Nathrezim

1-во психологически не мога да го гледам като е менте и 2-ро не вярвам форумът да е озаглавен легоманиа ей така случайно.

shoker

Всъщност за какво спориме  :D Всеки си прави каквото сам си знае... Ние нямаме никакво право да се месим  :D

Plamen1466

Цитат на: Nathrezim - 11, Март, 2010, 08:22:35 PM
1-во психологически не мога да го гледам като е менте и 2-ро не вярвам форумът да е озаглавен легоманиа ей така случайно.

Не мисля, че форумът е създаден с цел да се обесдиняваме около марка, а около идея. Аз съм един от създателите на този форум и съм изключително разочарован, че има хора, които мислят легото просто за марка. Легото за мен е начин да покажа своите идеи, да постигна дори до някъде своите мичти, да използвам фантазията си и най-вече да запълва времето ми. Споделям мнението на Жоро, че ако искаш да направиш даден проект не е от особено значение с какви ще го направиш. Мога ли да ви попитам: За вас легото развлечение ли е или колекционерство? Има разлика. Жалко, че някои от вас са се вманиачили в марката и не виждат нищо друго освен нея.

ПП: Как точно гледаш даден сет психологически?
Пламен Диков

Nathrezim

Каква идея имитационна ли аз на кутията на онова менте не видях да пише ЛЕГО.

shoker

Ми да ти кажа ти приемаш всеки един предмет, събитие или човек с психиката си... Това са твоите възприятия. Ще ти дам пример- едно лего, да го кажем замък. Та, взимаш го от някой и започваш да го строиш. И някъде накрая откриваш че една част липса. Тази част не се вижда. И ти си дострояваш замъка като просто пропускаш дадената част, която не е и от значение. За мен този сет винаги ще е непълен и ще ми е трън в очите- психологически няма да го приемам като завършен...

Antonio

Цитат на: Plamen1466 - 11, Март, 2010, 08:40:48 PM
Цитат на: Nathrezim - 11, Март, 2010, 08:22:35 PM

Не мисля, че форумът е създаден с цел да се обесдиняваме около марка, а около идея. Аз съм един от създателите на този форум и съм изключително разочарован, че има хора, които мислят легото просто за марка. Легото за мен е начин да покажа своите идеи, да постигна дори до някъде своите мичти, да използвам фантазията си и най-вече да запълва времето ми. Споделям мнението на Жоро, че ако искаш да направиш даден проект не е от особено значение с какви ще го направиш. Мога ли да ви попитам: За вас легото развлечение ли е или колекционерство? Има разлика. Жалко, че някои от вас са се вманиачили в марката и не виждат нищо друго освен нея.

ПП: Как точно гледаш даден сет психологически?
Подкрепа от мене според мене легото е за да построиш това което искаш да развиеш фантазиата си ...

pleomaxbg

Хора... ЛЕГОТО е матрицата, тоест след 50 години марката се превръща в нарицателно! И ако си купиш "менте" не го бъркай с ЛЕГО! Колкото и да е скъпо може би има защо... А ''ментетата" са конструктор с вид на Лего, но и с  различно качество и стойност! Ако Ти си решил за себе си, че можеш да работиш с "убиец на традиция" твой избор, а тези боравещи с Лего не бива да стават арогантни!

Ако коментара не се е харесал може да бъде премахнат!

Пламен е много надарено момче и не трябва да му се спира прогреса и да се тъпче работата му!!!

Nathrezim

Кой па е тъпкал работата му, защо го обращате на лична основа?

shoker

Цялата дискусия е някак си странна... Пак типично по балкански се делим на 2 лагера. Не може ли всеки да си строй с каквото има и да не се караме за пластмаса, била тя датска или китайска. Аз пък съм на мнение че всеки има правото да се кефи на легото(конструктора) си както си ще. Пламен е доволен от Enlighten, ами добре няма лошо, нека строи и да прави МОКове, стига да стават яки като замъка му е добре :D. А който не ще да заменя с друго Легото, нека да дава повече пари стига да изпитва естетическа наслада било то от надписчето Lego на всяка пъпчица или от кутийте с надписа... Нали имаме право на избор.