• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

ЗА или ПРОТИВ имитациите на Лего

Започната от Plamen1466, 12, Януари, 2010, 06:41:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За или Против имитациите?

За
Против

legoboss

Темата маи се превърна в нещо друго....както и да е,всеки ще строи с каквото има,било то LEGO,Enlighten,COBI,MegaBlocks стига да му е интересно и приятно.Спор няма че форумът е лего-форум а не конструктор-форум и че аз ако сам на президента на лего ще направя всичко възможно да залича всякакав вид китаиски имитации не само на моделите 1:1 ами и изобщо на формата и модела на блокчетата.Това трябва да се спре моментално но за съжаление маи няма как да стане :(

Antonio

Цитат на: pleomaxbg - 11, Март, 2010, 09:47:36 PM
Хора... ЛЕГОТО е матрицата, тоест след 50 години марката се превръща в нарицателно! И ако си купиш "менте" не го бъркай с ЛЕГО! Колкото и да е скъпо може би има защо... А ''ментетата" са конструктор с вид на Лего, но и с  различно качество и стойност! Ако Ти си решил за себе си, че можеш да работиш с "убиец на традиция" твой избор, а тези боравещи с Лего не бива да стават арогантни!

Ако коментара не се е харесал може да бъде премахнат!

Пламен е много надарено момче и не трябва да му се спира прогреса и да се тъпче работата му!!!
еми аз ако можех някак си да не си бях копувал имитации ами да си копувам лего ,но съм бил малък  :(  :(  :(

mirbg

Тук е по- подходящият раздел за мнението ми от съседния топик:

Това веднъж съм го виждал на живо и доста силно впечатление ми направи некачествената пластмаса и различните цветови гами, сравнени с Лего. Никого не ангажирам с мнението си и всеки е свободен да си прецени за себе си, но аз не бих си взел различен конструктор от Лего. За мен е важна тръпката и креативността, която точно Лего създаде у феновете си, тъй като по същото време имаше и български конструктор, но никой от нас не беше завладян от него..т.е. според мен креативността и обединението тук не е просто от сглобяването на някакви части, ако беше така- има и доста по- сложни конструктори по света от Лего и дубликатите му (можехме спокойно да ги намесиме и тях- металниге конструктори с винчетата и гайките например..), а по- скоро е сублематичното усещане, което точно Лего създаде по света, а имено- да държиш този легендарен конструктор в ръцете си и да разкриваш нови хоризонти от и без това далечните перспективи, които TLG ни даде.
     За мен китайците ще си останат винаги чисто и просто едни бедни откъм въображение мравчици, които следват и копират нечии развити идеи, правят жалките си опити за имитация с цел завладяването на пазарна ниша (поради ниската себестойност на материалите- т.е. респективно и здрав компромис откъм качество) и ми е много мъчно, че голама част от потребителите все още не са дотам взискателни и/или запознати- в противен случай веднъж за винаги би се сложило край на жалки опити за евтин успех със съмнителни средства и материали (а в много случаи и с нелицензирани заводи) и би дошъл денят в който ще спрем да задоволяваме чисто пазарските си нужди с места като Илиенци и други подобни хайван-пазари и ще спрем да проверяваме параноично след всяка покупка дали наистина на опаковката пише Lego или Lugo, Adidas или Adibas и Aiwa или Awia...
Пак казвам- това е лично мнение и не искам да обременявам никого или да подронвам или омаловажавам нечии идеи или търсения. Просто спонтанно споделяне на гледната си точка..

NicotineLL

Имал съм и съм абсолютно против! Лего си е Лего, точка по въпроса. Няма да взема фалшификат колкото и да ми трябва елемента...

Цитат на: vladoniki - 12, Януари, 2010, 07:00:00 PM
Според мен да наричаме "Лего" другите конструктори е същото както повечето наричаме копирната машина - ксерокс. :) Ксерокс е една от първите фирми започнали производството на размножителни машини и се е превърнала в нарицателно за всички копирни машини. :) Такива примери има безброй - К-стъкло, елка, хелима и много други.

Междо другото, аз най-много се нервя да наричаме големите, 4х4 машини - "Джип"(Jeep)....  >:(

C-3po

Аз съм за имитациите!Същите са но по-евтини и единствената разлика е че на пъпките няма надпис LEGO. :P
Божидар Иванов или БДЖ

Plamen1466

Разгеле, един човек да мисли точно като мене :P :P :P :P
Пламен Диков

Plamen1466

Леле, всички тези продукти можете да ги намерите по почти всички магазини за детски играчки. И защо ги унищожават, да ги бяха дали на мене, хич не ми пречи това, че са имитация :P :P :P
Пламен Диков

Nathrezim

Ае вие луди ли сте как мое се кефите на тия имитации... Много правилно правят, че ги унищожават.

Plamen1466

Цитат на: highster11 - 25, Март, 2010, 12:18:53 PM
Цитат на: Nathrezim - 25, Март, 2010, 12:12:56 PM
Ае вие луди ли сте как мое се кефите на тия имитации... Много правилно правят, че ги унищожават.

По тази логика не трябва да използваме компютри, "made in chaina" са, тонколонките също са с подобен материал, въобще предметите около нас са направени от PVC и ABC. Легото се прави от ABC, което значи че тръбопроводните тръби и те са със същото качество.

Напълно съгласен 8)
Пламен Диков

mirbg

На мен ми се струва, че в тази тема започнахме за наливаме от пусто в празно...

Nathrezim

Мен пак ми се струва, че вие с имитациите имате легото просто за пластмаса (то си е но все пак самата датска марка лего си е уникална)

Plamen1466

Насам народе, койт менте има, тука се спира ;D ;D ;D ;D
Пламен Диков

Plamen1466

Пламен Диков

Plamen1466

Значи са турски :) И аз не мого 2 месеца без легото си :P
Пламен Диков

gogo29

;D ;D ;D Ако някой се интересува от такива сетове да ми пише!!! Ще му ги дам МНОГО изгодно!!! ;D ;D ;D