• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нека да се запознаем!

Започната от C-3po, 27, Февруари, 2010, 03:13:29 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Alchobashko

Аз съм Калоян, пр ми е. На 25(все още), голям маниак на тема Сити и си имам нова полицейска лодка  8), а и сета 6669 ми е детска мечта(скоро ще се осъществи надявам се). Кефя се на всичко, което е яко и ме кефи :D. Така де обичам музика, коли, танци, и ЛЕГО естествено.

Лека и Ууусмихната Вечер.
Калоян Хр. Кирчев ;)
http://brickset.com/search/?OwnedBy=Alchobashko

mrcastle

Имам чуството, че си много изискан човек. 8) Добре дошъл иначе с теб ще се борим със Сити сетовете! :)

Jeff

Здравейте,

Радвам се да се присъединя към тази лего общност, и че не съм единствения дърт откачалник, който си пада по детски играчки :).
Казвам се Георги и съм на 31 г. Фен съм на лего от 8 годишен, когато си купих първия сет от битака. Оказионните магазинчета и битака бяха единствените места от където можеше да се купи лего с левове. Още помня, как в ЦУМ в зората на демокрацията се продаваше Баракудата за 68 лв. и аз нямах толкова пари (по това време вече не бях на 8 :). Събирам само пирати и понякой друг от касъл ако ми хареса.
За съжаление отдавна не ме радва да го сглобявам, но пък ми харесва идея за лего. Харесва ми да имам всички онези сетове, които не съм имал като дете :). Купувам си сетове и си ги складирам. Събрал съм доста неща, като повечето не съм ги дори сглобявал :(.  Като приключа с касическите пирати мисля да мина на Карибски пирати, двата кораба определено ми пълнят душата.
Толкоз за мен. Всело.

wwjj

Цитат на: Jeff - 17, Март, 2012, 02:42:54 AM
Здравейте,

Радвам се да се присъединя към тази лего общност, и че не съм единствения дърт откачалник, който си пада по детски играчки :).

Събрал съм доста неща, като повечето не съм ги дори сглобявал.

Много жалко. :( :( :( :( :'( :'( :'( Но защо не извадиш някой голям сет и не го сглобиш.Може да ти хареса.
Симеон Трифонов

mirbg

Защото това си е отделна страст- събираш неразпечатани сетове и ги пазиш така. Колекционерите са два типа- построяват и слагат във витрини или не разпечатват и пазят кутиите в заводски вид. Идеята е, че един неразпечатан сет от миналото се оскъпява с всяка изминала година. Отвориш ли го- цената пада наполовина.

mrcastle

И двата типа са вълнуващи.Държиш го неразпечатан и му се радваш или обратното.Най-добре да си купиш нещо по 2 пъти като единият е неразпечатан.

ПС Jeff нямам търпение да видя с какви сетове разполагаш. :P

mirbg

Да, в интерес на истината и на мен ми е любопитно да видя малко снимков материал..;)

Alchobashko

...Още помня, как в ЦУМ в зората на демокрацията се продаваше Баракудата за 68 лв. и аз нямах толкова пари (по това време вече не бях на 8 :).

Помня ги и аз тези години...помня как имаше цял щанд само за Лего и как гледах въпросния кораб сглобен на витрината...
Калоян Хр. Кирчев ;)
http://brickset.com/search/?OwnedBy=Alchobashko

Jeff

Проблемът със сглобяването, е че малката ми лего манията е тайна. Никой от близките ми не знае, дори и жена ми :). Сферата, в която работя е доста сериозна и от мене се очаква определено сериозно поведение към нещата, а сглобяването на лего ще се приеме меко казано странно  :-X. Парадоксът, е че като дете можех да имам една десета от сетовете, които исках и да си сглобявам колкото си поискам, а сега мога да имам който сет си пожелая и да му отделя по-малко от една десета от времето, което бих искал.  Та бих приел съвет от хората със семейства как половинките им приемат заниманията с легото.
Ще постна в нарочната за целта тема сетовете, които съм събрал през годините.
Поздрави.

vladoniki

Цитат на: Jeff - 18, Март, 2012, 12:33:43 AM
Проблемът със сглобяването, е че малката ми лего манията е тайна. Никой от близките ми не знае, дори и жена ми :). Сферата, в която работя е доста сериозна и от мене се очаква определено сериозно поведение към нещата, а сглобяването на лего ще се приеме меко казано странно  :-X. Парадоксът, е че като дете можех да имам една десета от сетовете, които исках и да си сглобявам колкото си поискам, а сега мога да имам който сет си пожелая и да му отделя по-малко от една десета от времето, което бих искал.  Та бих приел съвет от хората със семейства как половинките им приемат заниманията с легото.
Ще постна в нарочната за целта тема сетовете, които съм събрал през годините.
Поздрави.

Привет и от мен! :) Аз съм на 29. За хора на тази възраст отдавна трябва да е отминало "комплексирането" от чуждото мнение и това, че някои хора биха сметнали за странно някое наше занимание. Родните ми и в частност жена ми много се радват на Легото и им е интересно. Друг въпрос е каква част от личното ни пространство заема Легото.  ;D
Кой като малък не е точил лиги по каталозите, а след това и по витрините, когато се появиха такива магазини и в България... Да ама по една или друга причина не сме имали възможност да се сдобием с всички сетове, които са ни радвали. Сега е друго - сам си изкарваш парите и сам можеш да си прецениш за какво ще си ги харчиш - как няма да си начешем крастата?!?
А и имаше нещо от сорта - Играчките на големите момчета са същите като на децата, само дето са по-скъпи... или нещо подобно...  ;D ;D ;D

Аз повече се кефя от дъщеря ми, която се вози на камиончето.  :D

Tamiya tractor truck 1/14 - Baby on board

minichamps

камиончето е супер много радва :D  а за легото незнам но май аз съм най възрастния тук крастата ми се появи преди 1-2 години отново и данък чуждо мнение не плащам а жената се радва дажи и строи с мен по някога а за децата няма да казвам за тях е голяма радост а пък и доста е образувателно  :D

iorun

Цитат на: Jeff - 18, Март, 2012, 12:33:43 AM
Сферата, в която работя е доста сериозна и от мене се очаква определено сериозно поведение към нещата, а сглобяването на лего ще се приеме меко казано странно  :-X.

Няма такова животно или работиш с тесногръди, noncreative роботи.
Въпрос на интелект е, поне при мен е така (техник зоната).

DMitar

Аз не виждам какво общо има работата на човек с личните хобита. Ако мислиш, че някой твой колега ще те помисли за странен да си играеш с Лего, просто може да му покажеш сума ти клипове и снимки от нета, да види колко зрели хора на възраст им е хоби Легото.

А иначе относно жената и при мен и същото като при Владо общо взето. Жена ми се радва, даже понякога сглобява, но количествата така да се каже идват в повече. От друга стана всичко е въпрос на пространство и средства, ако имаш от двете принципно не са проблем количествата.

И накрая ще кажа, че ако мисленето ти е "Какво ще каже жената, какво ще кажат приятилете", най-малкия проблем ти е Легото. Отпусни се, бъди себе си и всичко ще се нареди  :P ;).
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

Jeff

Благодаря за подкрепата. Малко криво ме разбрахте, но пък и взе да става като сапунен сериал.
Както и да е, ще взема да се разтуша малко с една поръчка от bricklink-a :)

Боби

Здравейте и от мен ;D
Много хубав сайт, за съжаление разбирам късно за него :( Казвам се Борислав, на 36г съм. Голям фен съм на Лего и в частност на Стар Уорс серията