• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: "Замакът край морето" в завършен вид - 2.0!

Започната от victorcito, 07, Януари, 2010, 12:23:27 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

victorcito

http://victorcito.snimka.bg/hobby/lego.460841.16803223

Проектът е сниман на един етап, сега е малко по-различен, хората още не са го "заселили" но съм предвидил място за ок. 120 стрелци, пазачи, работници, магьосници, командири и, разбира се - един крал :)

Замъкът е напълно защитен и фортифициран от всички страни и ако беше реален, щеше да е с височина на стените между 8 и 15 метра ... Ех :)

vladoniki

Замъкът е супер. Винаги съм харесвал водните канали в и около замъците. Поздравления за строителството на толкова голям замък. :)

Части от колко сета си използвал за построяванването му (горе-долу)? :)

victorcito

Грубо казано ок. 5 големи сета и още 1500-2000 части. Именно поради липсата на достатъчно части не успях да го завърша. Сега пък има липса на време и така ... Обещавам до неделя да доставя пресни снимки с последните промени и снимки от сърцевината на постройката. Това, с което съм много горд е, че на практика няма нито една кула или бойница, докъдето човечетата да не могат да достигнат по естествен път - тоест няма кухи бойници без път към тях, стълба или нещо такова.
Сърбят ме ръцете да построя докрай замъка, към който впрочем има 4 лодки, 3 входа (единия таен), защитено пристанище, цитадела, хранителни запаси и съкровищница :)
А отскоро и градина, където се разхожда една самотна принцеса :)

gogo29

СУПЕР Е . Качвай още снимки и събирай още сетове за да го дострояваш !!!

vladoniki

Цитат на: victorcito - 07, Януари, 2010, 12:49:19 PM
Това, с което съм много горд е, че на практика няма нито една кула или бойница, докъдето човечетата да не могат да достигнат по естествен път - тоест няма кухи бойници без път към тях, стълба или нещо такова.

А отскоро и градина, където се разхожда една самотна принцеса :)

Точно тези детайли са най-интересни. :) Браво! :)

Искам специлани снимки на принцесата...  :D  :P

MONKI6

Много ме кефи,само,че ми се вижда малко за 120 човечета ;)
Симеон Ангелов

victorcito

В интерес на истината може да събере към 150, но аз леко съм го ограничил, за да не стане пренаселено :) Само над градската морска порта има място за 12 стрелци ... Той в момента е мъничко по-голям и затова, може би :) До към края на седмицата ще сложа новите снимки, заедно с част от армията, която "оцеля" след набезите на сина ми.

victorcito

Снимките се отгалат, поради започналата генерална реконструкция и изграждане на Цитадела към крепостта.

Прилагам линк със снимки на замъка, какъвто беше до 02:30 тази сутрин. Хехехе

http://victorcito.snimka.bg/hobby/lego.460841.16876174

vladoniki

Цитат на: victorcito - 11, Януари, 2010, 11:29:37 AM
Снимките се отгалат, поради започналата генерална реконструкция и изграждане на Цитадела към крепостта.

Прилагам линк със снимки на замъка, какъвто беше до 02:30 тази сутрин. Хехехе

http://victorcito.snimka.bg/hobby/lego.460841.16876174

Изглежда страхотно... :) На снимките изглежда величествено! Само да кажа на хората, които не са го виждали на живо, че от снимките се губи поне половината от величествеността му! На живо гледката е поразяваща. :)

victorcito

Което говори лошо за мен като фотограф :)

Мерси за хубавите думи! Старая се и ще го направя още по-добър.

vladoniki

Цитат на: victorcito - 12, Януари, 2010, 11:15:00 AM
Което говори лошо за мен като фотограф :)

Съвсем не искам това да кажа... :) Исках, да подчертая, че колкото и хубава и професионална да е една снимка, винаги на живо обектът изглежда по-различно...  ;D

Относно форографските ти умения, смятам, че си се справил страхотно, всеки е виждал какви ли не снимки, на които дори очертанията на обекта са трудно разграничими. :)

victorcito

:) хехе мерси!

Впрочем багерът страхотно се вписа в моята колекция и даже замислям за разширя серията "малки конструкционни машини"

:)

vladoniki

Цитат на: victorcito - 12, Януари, 2010, 04:20:47 PM
Впрочем багеръъ страхотно се вписа в моята колекция и даже замислям за разшира серията "малки конструкционни машини"

:)
Радвам се, че ти е харесал. :)

victorcito

Чакам новите части за моя голям замък и след това позвам функционалното му преработване. Ще бъдат добавени:

По-голямо пристанище, с търговски елемент
Цитадела със синьо-червена кула, тип Бялата кула на Минас Тирит, в която ще има съкровищница
Огромна част от преградните вътрешни стени на града ще се махнат, защото идват мирни времена и спокойствие
Ще има повече зеленина, принцесата има две приятелки
Ще има кът на вещицата и кът на злия вещер (който прави обаче любовни билета и вари незаконно ракия)
Ще има обособена оръжейница и склад за храна
Ще има повече лодки (поне 3)
Ще има пазар с каруци, на който ще се продават пилета (някой има ли пиле?)
Ще има по-висока "жълта стена"
Седалището на драконите с двете кули ще има тайна врата
Ще има поне още една тайна врата

victorcito

Ето малко снимки: елементи от войската, която е подготвена да охранява замъка :)