• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Мавзолеят на Георги Димитров - v2.

Започната от vladoniki, 27, Юли, 2010, 05:48:53 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Започнах строителството на нова версия на Мавзолея на Георги Димитров. 1-вата версия може да видите ТУК. Новата сграда ще е по-голяма. В момента съм започнал с конструкцията на долната част. Нужни са молко промени, за да се оеднакви строежът.

vladoniki

Оказва се, че съм допуснал сериозна конструктивна грешка - ще се наложи да го разглобя и започна от начало.  ;D Посетителите на мавзолея са влизали от предните врати, а са излизали от врата, която е била на лявата фасада (лява при поглед отпред). Такава врата не съм предвидил.  ;D
Сградата е била ремонтирана през 70 и някоя си година, като след ремонтът са зазидани челните ниши за венците и са добавени леко червеникави мозайки с различни символи в конструкцията зад колоните. Честно казано на мен повече ми допада дизайнът преди ремонта, затова ще се придържам към тази линията. :)

legostef

Това пък с леко червеникавите мозайки никога не съм го забелязвала от вцепенение. На манифестациите гледах нагоре, а при единственото ми посещение вътре бях се ошашкала от страх какво ме чака
Стефан Генчев

vladoniki

На снимката си личат мозайките:

И аз само 1 път съм влизал - беше отдавна, а и бях малък - само смътни спомени имам от посещението ми. :)

vladoniki

Малко напредък с конструкцията:

През прозорците се вижда вътрешността, което се постига не лесно - стената там е дебела 7 пъпки.

Надявам се да ви допадне. :)

.::Lubo::.

новият начин по който почна да правиш патечките отпред е много по добъд от преди много детайлно става продължавай в същият дух и се надявам да направиш още такива красиви згради и да направиш уникален град един от най добрите в България  :)
Любомир Маринов

http://www.youtube.com/user/tyranno41
Рождена дата 17 януари

vladoniki

vladoniki

Интериорът:

:)

vladoniki

Добавих малко детайли по фасадата - долния сив цокъл и цокъла над прозорците. Поправих малко и покрива, но за да стане както оригиналния са нужни още гимнастики. :)

Теглото към момента е 2950 грама. Нямам ни най-малка представа колко части съм вложил, но не са толкова много, колкото изглежда - използвам съм доста тухлички 1х6, 1х8, 1х10, 1х12.

pes

Браво, прекрасен е. Пак те подсещам за гвардейците. Какви са тези ниши отсрани на вратата, че не ги виждам на снимката ?

vladoniki

Благодаря! :)

Нишите са места за венци. Съществували са преди ремонта на мавзолея - 60 и някоя си година. С този ремонт, както писах по-горе, са зазидани. Отделно са добавени мозайките, които се виждат по-горе - преди ремонта ги е нямало. За гвардейците мисля, че по-добре би изглеждало, ако са със зимни униформи - по-лесно постижимо с Лего човеци. Пробвах, но честно казано не ми харесва как изглеждат - ще пусна някоя снимка по-късно.

П.С. Ще потърся и някоя по-качествена снимка на мавзоля преди ремонта, за да се видят добавените от мен детайли. :)

vladoniki

Ето на тези снимки си личат нишите:

vladoniki

Ето и един гвардеец:

Nathrezim

legostef

Цитат на: vladoniki - 22, Август, 2010, 03:28:33 PM
Ето и един гвардеец:

Искаш ли две такива шапки? За съжаление не успях да намеря по-подходящи
Стефан Генчев