• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: Lego Technic 42065 - RC Tracked Racer

Започната от vladoniki, 14, Януари, 2017, 05:46:43 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Цитат на: Shifta - 06, Октомври, 2018, 07:24:52 PM
Радвам се че си доволен от ефекта  :) а за изключването да си призная не съм го карал дълго време че да се е получавало това при мен,явно нещо стопля и включва защита,все пак и моторите са 6v може и при тях да става нещо ама еднакво и двата ли спират?

Мислех да ти пиша да тестваш приемника V2 че нямам такъв и да кажеш има ли разлика от 1цата,но ще направя по продължително дрифтене и на моя да видя какво ще стане

И 2-та спират. Вероятно на приемника му идва много.  Тествай, интересно ми е дали само при мен е това. Макар, че пробвах с 2 приемника и 2 кутии за батерии.

vladoniki

Попаднах на интересна информация:

- ВРЪЗКА 1
- Връзка 2

Това ме остави замислен. Никъде не пише колко Ампера може да управлява всеки канал на IR приемника. От друга страна всички кутии за батерии (АА, ААА и ЛиПо) имат ограничение - максимум 800мА ток пускат и пише, че при нормална употреба може да се вържат до 4 М мотора (4х150 = 600мА). Ако пък натовариш М-ките, може токът значително да се увеличи на 300мА х 4 = 1,2А, тоест кутията ще изключи.

В някой момент може да пробвам да му сложа 4 бр. М мотора, като ги мина през 20 - 12 предавка за повече обороти. Мощност ще има, но дали ще издържи системата или пак ще изключва.

Shifta

Все още не съм правил продължителен тест на каране да видя при мен какво ще се получи,но най вероятно ще е същото,ще изключи я приемник я кутия(не съм и махал ограничителя на моята)

За приемниците преди време бях чел че V2 е с по голям ампераж на изхода,но нямам и не съм тествал с него как е, а за натоварването най много един електромотпр смуче когато е спрян или натоварен,това което описват като Stall Current,стандартните М-ки обаче аа с друг,но тествай да видим какво ще стане.

vladoniki

На мен ми се струва, че трябва да се намери някое не Лего решени за управлението. Брутално много мощност и скорост, не си заслужава да се похабяват. :)

Shifta

Цитат на: vladoniki - 11, Октомври, 2018, 07:44:35 AM
На мен ми се струва, че трябва да се намери някое не Лего решени за управлението. Брутално много мощност и скорост, не си заслужава да се похабяват. :)

Такова решение има,ама се бяга вече от Лего цялоста  :) те и умишлено пък техните са с такива обороти защото всичко е пластмаса контактуваща с пластмаса,ще стане на торта след каране,за такива скорости и мощонст има други марки и модели(аз имам такъв който развива 85-90км замерен с радар  :D  )

vladoniki

Голямо нетърпение ме гони да докопам 42095! Снощи обаче направих най-успешната ми модификация на 42065 до момента.

Преместих кутията за батерии възможно най-отпред. Зад нея сложих 2 L мотора. Прекарах ги през зъбна предавка 20 зъба към 12 зъба и се получи "самолет". Използвал съм приемник версия 1 - нали се чудихме дали може... Може - работи си отлично! L моторите дават много мощност, въпреки повишаващата предавка, на клипа си личи.

Видео:
https://www.youtube.com/watch?v=g7Ti-hXH6Rs

:)

Shifta

Това ще е опонента на новия тракед рейсър,добра скорост  :)

opellego

Освен светлини вече има и монтирана сирена:)

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

opellego

Ей ги на гумените крачета за веригите. Остава да намеря време да ги монтирам.

vladunov

От къде ги взе тези гумените джиджавки, че диря такива за един другар?

opellego

200бр 5 кинта, Алиекспрес

mamun

opellego

Да се прибера и ще потърся

vladunov

Супер си човеко, благодаря!  :)