• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: Lego Technic 42065 - RC Tracked Racer

Започната от vladoniki, 14, Януари, 2017, 05:46:43 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Още една модификация на този култов сет. :)

Тук идеята ми беше да има окачване и повече мощност - забавих движението, добавих много просто окачване. Сложих му гумени вложки за по-добро сцепление - 14149 (ужасно скъпо удоволствие - взех 80 бр. за 37,60 Евро, без доставката...)
Цветова схема я взаимствах от 42077 и бих казал, че вече съм фен на Dark Azure цветът.

https://www.youtube.com/watch?v=VO9NTC8FY08

COBATA

:D :D
Изглежда страхотно ... :-X
Браво!

Боби

Тези 24375 не вършат ли същата работа, но са по евтини :-\

vladoniki

Цитат на: Боби - 12, Септември, 2018, 08:48:30 PM
Тези 24375 не вършат ли същата работа, но са по евтини :-\

Е и такива имам... - за визията помагат червените, по-лош изглежда сякаш с тях.  :)

Shifta

Dmitri

не че нещо, но с лепеките на Mindstorms ми харесва много... сумати време не ми дава душа да го разглобя

vladoniki

Цитат на: Dmitri - 13, Септември, 2018, 04:50:52 PM
не че нещо, но с лепеките на Mindstorms ми харесва много... сумати време не ми дава душа да го разглобя

Така изглежда като някое дълго комби, много ми хареса идеята. Пробвах да сложа тези дългите панели отзад, но все ставаше прекалено дълго и нямаше място за крилото - трябвало да се махне крилото. ;)

Shifta

Ето го и в черно и бяло

vladoniki

Днес пристигнаха 2 мотора с жълто капаче:
Axial length:8mm
Diameter of axle:2mm
Specification:20*15*25mm
Rated voltage: 3V
No-load speed: 8000 r / min
Load current: 100mA
Stall Current: 0.7A
Weight: 17 grams
Application:used to connect to the main shaft gear and propeller, model cars, model aircraft

Преди време дойдоха и зъбните колела - 11Т М от ТУК.

Стефан, ще се навиеш ли да ти пратя 2 М мотора + жълтите мотори и зъбните кола и да ми ми ги нагласиш в Лего корубата? Разбира се, ще си платя за майсторлъка. :)

Shifta

Цитат на: vladoniki - 02, Октомври, 2018, 10:55:05 AM
Днес пристигнаха 2 мотора с жълто капаче:
Axial length:8mm
Diameter of axle:2mm
Specification:20*15*25mm
Rated voltage: 3V
No-load speed: 8000 r / min
Load current: 100mA
Stall Current: 0.7A
Weight: 17 grams
Application:used to connect to the main shaft gear and propeller, model cars, model aircraft

Преди време дойдоха и зъбните колела - 11Т М от ТУК.

Стефан, ще се навиеш ли да ти пратя 2 М мотора + жълтите мотори и зъбните кола и да ми ми ги нагласиш в Лего корубата? Разбира се, ще си платя за майсторлъка. :)

Едвам ме нави  :D пращаш разбира се,а за плащане няма да говорим  ;) когато ти е удобно ми ги пусни по Еконта

skapula

Някой имал ли е проблем с оборотите на моторчетата-  При мен не се движи в една посока. Явно едното е на по ниски обороти. При по продължителна игра, в права линия,  на 3-4 метра криви 20 см в страни. Купих един сет PF, но още не съм го отворил да сравня, кои 2 са със сходни обороти? Не съм си правил труда да ги отварям.  Има ли начин да се "излекува" -по бавния мотор?

vladoniki

Цитат на: skapula - 03, Октомври, 2018, 02:33:26 PM
Някой имал ли е проблем с оборотите на моторчетата-  При мен не се движи в една посока. Явно едното е на по ниски обороти. При по продължителна игра, в права линия,  на 3-4 метра криви 20 см в страни. Купих един сет PF, но още не съм го отворил да сравня, кои 2 са със сходни обороти? Не съм си правил труда да ги отварям.  Има ли начин да се "излекува" -по бавния мотор?

Случвало ми се е. Обикновено, когато дълго време не са ползвани. Развърти ги напред-назад и се нормализират нещата. Иначе има и вариант да ги извадиш и да ги пуснеш да работят на по-нисък волтаж (примерно 1-3 Волта) потопени във вода - така ще им почистиш четките и ще заработят като нови. Може да пръснеш и ВД40 на втулките отпред и отзад.

skapula

Сета го купих април от немския Амазон, и от тогава синът ми поне веднъж седмично го развърта, та и вън в тревата пред нас си игра. Но няма промяна след първия месец. В началото на 3м правеше почти 90 градуса. Ще пробвам с тази смазка. Благодаря!

vladoniki

Благодаря, Стефан! Моторите пристигнаха. :)

Задвижването е с 2 модифицирани М мотора. Скоростта е умопомрачителна, въртящият момент е много висок, няма нищо общо с оригиналния мотор.

https://www.youtube.com/watch?v=bPC_mzD3D2M

След около минута игра, моделът спира - явно нещо се претоварва. Кутията за батериите е без защитата от претоварване (термо-резисторът съм го дал на късо), предполагам, че проблемът не идва от нея. Пробвах и с V2 приемник - отново спира. Стефан, при теб как е с тези мотори?

Shifta

Радвам се че си доволен от ефекта  :) а за изключването да си призная не съм го карал дълго време че да се е получавало това при мен,явно нещо стопля и включва защита,все пак и моторите са 6v може и при тях да става нещо ама еднакво и двата ли спират?

Мислех да ти пиша да тестваш приемника V2 че нямам такъв и да кажеш има ли разлика от 1цата,но ще направя по продължително дрифтене и на моя да видя какво ще стане