• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

От "Предложения за обща поръчка!" до края!

Започната от Lou_R, 27, Септември, 2015, 02:57:53 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bbeettaa00

В по-горно изказване пишеше, че ако сумата е над 1 000 CZK няма да има наказателни такси, от толкова желаещи все ще се събере тази сума... :), или може би не съм разбрал правилно...

Lou_R

Аз както съм с 45лота за 220 CZK, уцелих най-неподходящия магазин значи..  ;D Готов съм да платя сам 100 крони от общата такса примерно, защото ако поръчам толкова части от друг магазин ще ми излезнат двойно. Нека да видим как ще се развият нещата с поръчката и ако мога да се впиша в лимита ще се включа :( . Грешката ми беше, че не прочетох именно за тези такси преди да напълня количката. Darn it!  :-X

Цитат на: bbeettaa00 - 29, Септември, 2015, 09:22:24 PM
В по-горно изказване пишеше, че ако сумата е над 1 000 CZK няма да има наказателни такси, от толкова желаещи все ще се събере тази сума... :), или може би не съм разбрал правилно...

За 1000 крони трябва да се поръчат до 40 лота, тогава се елиминира таксата, да. За да стане това обаче трябва да се поръча предимно на едро.

DeMonica

В друг магазин нямаш ли ги тия 40 лота?
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

Lou_R

Цитат на: DeMonica - 29, Септември, 2015, 10:02:00 PM
В друг магазин нямаш ли ги тия 40 лота?

Няма ги на едно място, а и на тази цена.. Поне в магазините от предишните поръчки нямаше доста неща които ми трябват, или ако ги имаше бяха друга разцветка. Събирам стари сетове и не всички части са налични, особено от Space..

П.П. Няма да развалям евентуалната поръчка, ще дебна друг магазин ако трябва ще поръчам на 2-3 пъти :) . Кеф цена няма!

MorphyD

Ако решите да правите поръчка, аз бих се включил с един брой:     Tusken Raider - Head Spikes (75081) CZK 219.00

vladislav

vladoniki

Цитат на: vladislav - 29, Октомври, 2015, 08:51:01 PM
Ще се съберат ли навитаци за тези магазини ?
http://www.bricklink.com/store.asp?p=TomHop&itemID=81952242
https://www.bricklink.com/store.asp?p=kieselbrick&itemID=81240733

Желаещи със сигурност ще се намерят, тук по скоро въпросът ще е да се намери ГК, защото основният към момента си подаде оставката и след като приключи докрай последните две поръчки, напуска поста на ГК.

Боби

Цитат на: vladoniki - 29, Октомври, 2015, 09:38:56 PM
Желаещи със сигурност ще се намерят, тук по скоро въпросът ще е да се намери ГК, защото основният към момента си подаде оставката и след като приключи докрай последните две поръчки, напуска поста на ГК.

На кой е хвърлил оставка. Не се приема   ;)

vladoniki

Цитат на: Боби - 29, Октомври, 2015, 09:45:46 PM
На кой е хвърлил оставка. Не се приема   ;)

Цитат на: DeMonica - 20, Октомври, 2015, 10:00:44 AM
Нели е добавена, правилно този път :)

Владо, чак се учудих, че не ме захапа още от първия пост, ясно още не си се разсънил. Разбирам, че нещо в мен и моите действия те дразни, но нека да е ясно:

Нямам време, което да отделя на създаването на толкова подробни поръчки като твоята последна. Нито пък имам контрол върху бъговете на Bricklink. Правенето на общи поръчки е еднакво "изгодно" за мен и за другите участници, това е единствената причина да се занимавам. Ако не ти харесва - това не ме интересува особено. За в бъдеще ще съм ти признателен ако тези разговори ги водим на ЛС, темата е за друго!

То е служебно, вече е приета.

П.П. За тълкование - т. 3, 8 и 10 от правилата на форума.

mamun

Цитат на: vladoniki - 29, Октомври, 2015, 09:38:56 PM

E тук вече ме хвърлихте в оркестъра. Не знаех че това е пост. Не знам кой друг би се навил да се занимава с поръчки и разпределяне освен gogo и  DeMonika

Боби

Нещо съм проспал, къде пък бяха правилата.... :-\

vladoniki

Цитат на: Боби - 29, Октомври, 2015, 10:16:33 PM
Нещо съм проспал, къде пък бяха правилата.... :-\

Най-горната във "Важни:" на заглавната страница.

Stormfury

Не че взимам страната на някой, просто си разсъждавам относно "спора" ви за проблемите с поръчки и си мисля следното: аз примерно ако не съм доволен от някой ГК, просто повече няма да се включвам в неговите поръчки, не е ли това най-логичното ?

В конкретния случай Наско (DeMonika) казва, че няма нужното време да дава подробна информация за това какво се случва с неговите поръчки, и ако някой не го устройва това просто не се включва. Не е ли това най-логичния вариант, вместо да се карате за глупости ?

Пак казвам, не взимам страна на никой, Наско е забравял и мои неща да поръча, но като цяло съм доволен. Ако имате някакви търкания помежду си, опитайте да ги изгладите (стига да искате), защото това да отпадне един от основните ГК, е само в минус за всички останали...

neliaspa

Цитат на: Stormfury - 29, Октомври, 2015, 10:34:57 PM
Не че взимам страната на някой, просто си разсъждавам относно "спора" ви за проблемите с поръчки и си мисля следното: аз примерно ако не съм доволен от някой ГК, просто повече няма да се включвам в неговите поръчки, не е ли това най-логичното ?

В конкретния случай Наско (DeMonika) казва, че няма нужното време да дава подробна информация за това какво се случва с неговите поръчки, и ако някой не го устройва това просто не се включва. Не е ли това най-логичния вариант, вместо да се карате за глупости ?

Пак казвам, не взимам страна на никой, Наско е забравял и мои неща да поръча, но като цяло съм доволен. Ако имате някакви търкания помежду си, опитайте да ги изгладите (стига да искате), защото това да отпадне един от основните ГК, е само в минус за всички останали...

+1

А пък на мен ми мяза повече на уволнение... :(
София, жк. Хаджи Димитър

DeMonica

Толкова ми стана забавно в първия момент, че за секунда забравих да се ядосам  >:(

Владо, виждам че тълкуваш моите думи както Дявола - Евангелието. Никъде не съм написал, че се отказам, нито оставки съм хвърлял, още по-малко не знаех, че някой тук може да "качва" и "сваля" от постове. Ако не бъркам нещо, АЗ НЕ СЪМ твой служител, нито пък заемам някакъв официален пост в форума ТИ, че да ме третираш като подчинен и да ми слагаш думи в устата.

Това, което правя, го правя защото ми харесва, има полза за мен и за другите участници. Ergo, нямам никакво намерение да спирам да се занимавам с общите поръчки.

Това, което заявих в онзи пост е, че не мога да достигна високата летва, поставена от последната ти поръчка, но и нямам такова намерение. Правя каквото ми е по силите, понякога стават грешки, които се старая да оправя. Отново се извинявам на засегнатите.

П.П. Отностно магазините:

- Досега не сме си правили експеримента да поръчваме от Испания и честно казано, не съм сигурен че си струва. Цената на доставката е  твърде висока, за да оправдае някаква по-сериозна поръчка, а там Габко няма. Това е моето лично мнение, разбира се, ако се съберат достатъчно желаещи ще го измислим.
- Германския магазин има потресаваща лот такса. Ако средната стойност на лота е под 2 евро трябва да платим още 0,59 евро на лот. Това, мисля, е достатъчен мотив за отказване (даже алчния чех не е такъв садист).

Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica