• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как разглобявате Лего тухличките - удобно и лесно

Започната от vladoniki, 17, Ноември, 2009, 08:04:57 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Случвало ли ви се е да срещате трудност с отделянето на 2 малки частички една от друга? Предполагам на всеки се е случвало... - прибягваш до различни "гимнастики", дори и с риск да увредиш частите. :)

Аз открих един лесен и удобен начин - Lego Brick Separator - по Лего каталаложен номер се води Lego 630. :)

Ето и едно клипче как се използва:

http://www.youtube.com/watch?v=Ja3FBGV0prc

В действителност е незаменим помощник. :)

legoboss

Определено е незаменимо,аз лично имам 8 такива за всеки случаи ;D

victorcito

:)

Да, оригинално е, но аз предпочитам обикновения способ с пръстите :)

Ilianski

Аз си ги разглобявам със зъби. Знам че се повреждат малко но върши работа. ;D
Илиян Николов

hooky

Цитат на: Ilianski - 12, Декември, 2012, 02:12:13 PM
Аз си ги разглобявам със зъби. Знам че се повреждат малко но върши работа. ;D

Зъбите или тухличките? Няколко лева струват разделителите, инвестирай, защото лично за мен е престъпление това което правиш.
Николай Алексиев
Brickset колекция

Lego_valka

Еха със зъби не съм пробвал ;D, аз лично с едно супер тънко ножче за подостряне на моливи, което го вкарвам между двете части без да ги надрасквам и повреждам.

mrcastle

Разчитам само на пръстите си зъби в никакъв случай няма да рискувам нито тях нито частите. Lego Brick Separator сега ми е free с новия сет. ;D

IRadev

Голям проблем са малките плочи върху голяма плоча - нито зъби, нито пръсти помагат. За мой късмет имам набор от малки отверки, които са направо незаменими в този случай - не са остри, за да драскат частите и се завират навсякъде. Предполагам, че са няй-доброто нещо след Разделителя.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Lego_valka

Хаха супер и аз имам едни такива 4 см отвертки от един ключодържател, това също е идея.

Боби

Аз използвам други части с които да отделя тази която трябва. Става лесно ;)

SGB

Цитат на: Боби - 12, Декември, 2012, 04:13:15 PM
Аз използвам други части с които да отделя тази която трябва. Става лесно ;)
+1. И аз използвам абсолютно същия метод. Не че нямам сепаратора....
Благой Миланов
My Sets - http://brickset.com/search/?ownedBy=SGB

mirbg

За миг ми проработи мръсното подсъзнание след поста на Боби, добре, че SGB писа по темата за да прочета наново...:))))
Иначе си викам "Ще си замълча без коментар, че има малолетни във форума" като прочетох за първи път поста...:D

SGB

Цитат на: mirbg - 12, Декември, 2012, 07:04:59 PM
За миг ми проработи мръсното подсъзнание след поста на Боби, добре, че SGB писа по темата за да прочета наново...:))))
Иначе си викам "Ще си замълча без коментар, че има малолетни във форума" като прочетох за първи път поста...:D
Кой, за каквото си мисли. Сега аз като прочетох за втори път поста, разбрах какво искаш да кажеш 8).
Благой Миланов
My Sets - http://brickset.com/search/?ownedBy=SGB

mrcastle

Цитат на: SGB - 12, Декември, 2012, 06:44:32 PM
+1. И аз използвам абсолютно същия метод. Не че нямам сепаратора....
+1 И аз ако има част на плоча или някоя част дето не излиза например глава в шлем. Използвам чаша тип Касъл и се вади лесно.

vladoniki

Интересна и полезна инструкция как се използва Brick Separator-ът (разделител за тухлички). Това всъщност е оригиналната видео инструкция от сайта на Лего.

ЛИНК към файла.
ЛИНК към страницата.