• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Обща поръчка: BrickPol

Започната от Warg, 12, Януари, 2015, 11:57:54 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

HarryTO

За валутен превод най-тънко излиза през ПроКредит Банк - 15 евра фиск, без допълнителни такси за SWIFT, през интернет банкиране.  Без ограничение на сумата и страните до които пращаш.  Нямам представа, а и на място в банката няма да могат да ти кажат дали и колко допълнителни такси ще има за получателя, а те пак са за смекта на купувача /поне до сега не съм видял някой магазин да има различна политика и да ги поема/.  Заслужава си, но само ако поръчката е голяма и ако са на висок % такса през paypal.

Специално за ПроКредит, в рамките на 3-5 дни пристигат парите в Европа.

Боби

Като цяло до 1000 евро Пейпал е най-изгодно и бързо. Таксите за получателя са, като тези за плащащия, които пак се поемат от него. Варират от 15 - 25E + процент от сумата на страна...

Warg

По принцип и на мене ми казаха 15 евро, не в Прокредит де, но в последствие се оказа че ако трябва да се получат при него в злоти не е 15 евро. Оказа се че минава през Джей Пи Морган, след това Ай ен джи Великобритания и докато стигне до него в Ай ен джи полша. Оскъпяването беше 80-ина евро. Веднъж от левове в долари, след това от долари в лири и след това от лири в злоти. Никой не ми каза че просто мога да му пратя в евро и той така или иначе ще ги получи в злоти, просто трябваше да добавя 5-6 евро да не го ощетя с курса. А за пейпала не ги пратих там защото той изрично искаше в злоти и за да получи крайната сума трябваше да му преведем не 1170 лв. Ами 1245 и затова си казах че няма да е пейпал. В момента предпочитам да му ги бях превел по пейпал, но както и да е, повече по банков път - не.

skapula

Warg, аз нямам проблем със забавянето.
Свикнал съм да чакам.
Мога да ти пиша, че имам стотици поръчки и всеки продавач различно процедира. Имал съм случки от китайски сайтове на 7ми ден да е дошло известието. Имало е и случки с изгубени пратки и 4месеца чаках един фотоапарат за тъщата  :P- моята е готина  ;).
Сега за едно дистанционноПФ-  спечелено от продавач в Лондон , Което платих в понеделник, писа, че ще го пусне в петък или др понеделник.
Има много фактори, които бавят доставката.
А, ето, сетих се, че тази сутрин получих съобщение от руските пощи( нали пуснах пробна поръчка от руснак) Вече няколко дни пратката се прехвърля от отдел в отдел- все едно съм поръчал хероин. Вижте файла .....

Хубавото бе, че продавача искаше да му пусна парите през пейпал, като той бе добавил 6-те% такса превод в крайната сума която трябва да плати за трансвера и стана лесно.
Благодаря за съпорта на gogo29 .

От мен нямаш проблем за пратката.Чакам и DeMonica да ми пусне частите от пристигналата поръчка.
Като пристигне всичко ще ви пусна ревю на сета 7939

Warg

На мен ми е кофти че е обща поръчката. И аз нямам проблем да си я чакам ако си беше за мен само. Тия сетове че бяха за подаръци не е проблем, ще се почака. И аз съм имал много такива проблеми с доставките, даже и докато живях в щатите. Там ми се е случвало със седмици да чакам доставки които обикновено идваха за 2-3 дена. Иначе досега с Бриклинка не се беше забавяла толкова някоя поръчка. Благодаря за разбирането и пак съжалявам за забавянето.

Боби

Цитат на: Warg - 11, Февруари, 2015, 09:15:28 AM
А за пейпала не ги пратих там защото той изрично искаше в злоти и за да получи крайната сума трябваше да му преведем не 1170 лв. Ами 1245 и затова си казах че няма да е пейпал. В момента предпочитам да му ги бях превел по пейпал, но както и да е, повече по банков път - не.

Добре де, пича пише, че ако се плати в злоти няма такси за Пейпал...

ЦитатPayPal fees = 4% (if you pay in PLN-no paypal fees).

Аз ли го чета грешно? Защо иска пари отгоре? Мисля че е редно да го питаш, ако ти се занимава вече...

skapula

Цитат на: Боби - 11, Февруари, 2015, 01:19:58 PM
Добре де, пича пише, че ако се плати в злоти няма такси за Пейпал...

Аз ли го чета грешно? Защо иска пари отгоре? Мисля че е редно да го питаш, ако ти се занимава вече...

Сега видях таксата през пейпал за този търговец -
до 2500 евро- 3.4% + 1.35 PLN     ако е превода в злоти.

Боби

Цитат на: skapula - 11, Февруари, 2015, 02:21:04 PM
Сега видях таксата през пейпал за този търговец -
до 2500 евро- 3.4% + 1.35 PLN     ако е превода в злоти.

Къде го четеш това, защото навсякъде пише, че плащане в злоти е без такси. Аз ли нещо не мога да го видя  :-\

skapula

в пейпал секция такси.

skapula

ето основните такси при превод

Боби

Цитат на: skapula - 11, Февруари, 2015, 03:12:13 PM
в пейпал секция такси.

Това добре, но е общия случай, всички преводи в ЕС са с 3,4% +0,35€ такси. Само че конкретния търговец поема таксите, ако се плаща в полски злоти, както е видно от страницата му в брика. Затова попитах какво е трябвало да се заплаща отгоре... ;)

Warg

Вярно е че той каза че ще поеме таксите, но просто като го смятах в Пейпал-а предварително ми излезе доста доста по-висока сума.

Vladun

Warg

Мога единствено да кажа, че статуса вече е "Shipped", не ми е писал нито тракинг, нито нищо, въпреки че го помолих. Ако я е пуснал вчера както ми обеща в предишния и-мейл се надявам Събота или Понеделник най-накрая да е тука.

Warg

Тъкмо го нахраних че не ми е пратил и-мейл с тракинга и веднага го получавам :)

Szczegóły przesyłki:
Nadawca: michał hapka plus minus michał hapka
Adres: damroki 8/3, 81-572 Gdynia
Nr przesyłki: 13069300012274 (sprawdź status)
Nazwa przewoźnika: DPD   
http://furgonetka.pl/