• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Castle 2013

Започната от IRadev, 24, Януари, 2013, 10:08:21 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

IRadev

Статията в Brickset от лондонското изложение със съкращения, но на нашенски.

Обърнете внимание, че е Caste, а не Kingdoms, завръщане към корените. Очакват се две фракции - сини и сиви. Сните са с лъвове на щитовете, сивите с червени дракони, без нови шлемове и брони.

Сетовете са

70400 Forest ambush, £8, - два рицаря теглят кола натоварена със злато, попадат в засада на дракони, скрити зад дърво.
( мини вариянт на 7188 )

70401 Horse carriage getaway, £18, червено-черна карета с един черен кон, част от замък, два рицаря и талига с арбалети.

70402 Gatehouse raid, £25, част от стена с врата, защитавана от два рицаря и черно-червен катапулт с двама нападателя, единия на кон.
(дано да прилича повече на това отколкото на това)

70403 Dragon peak, £35, девойка, затворена в малък затвор със спирално стълбище. Два рицаря с голям катапулт, червено-черен магьосник и нов вид дракон.

70404 King's castle, £80, замък с 4 стени и подвижен мост, три кули, 3 или 4 рицаря + кралят, три нападателя и накаква обсадна машина.

СЕТОВЕТЕ ИЗЛИЗАТ ПРЕЗ АВГУСТ

Първите три сета ми се струват 100% задължителни по съдържание, за другите ще видим изпълнението. По цена са супер евтини в сравнение, че събирам рицари и междузвездни войни.

Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vladoniki

Според мен, Кингдъмс винаги е било част от Касъл и дори в Бриксета няма такава тема като самостоятелна. Може и да бъркам, отдавна не бях поглеждал към замъците.  :)

Craigy

Чакам ги като топъл хляб. А малките мисля по-няколко пъти да ги заграбя:)

hooky

Ивайло сигурно е имал предвид, че Kingdoms с двете си основни фракции, зелени дракони и червени лъвове, няма да се продължи.

Иначе на мен ми се струва странно, че няма да има фракция с "фалконите", какъвто рицар имаше в последния сет от Кингдъмс. Може би ще ги вкарат по-нататък в историята, или пък е било само единично появяване. Надявах се по-скоро да преработят форестмените или вълците...новите сетове изобщо не ме грабват, поне на описание.
Николай Алексиев
Brickset колекция

IRadev

Знам ли и аз какво съм имал придвид, но да, от Лего теглят чертата и почват на ново с фракциите. Или на старо - винаги са били дракони (първо фалкони) и лъвове, а за цвят прилепи, бикове, вълци и горски. Фентъзи ерата, не я включвам.

Цитатновите сетове изобщо не ме грабват, поне на описание.

На мен ми звучи още от същото, но нямам нищо против - винаги има нужда от още рицари.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

bqlicheren

Вижте този линк. Мисля, че новите сетове си ги бива, доколкото може да се прецени от изображенията.

http://www.alegoaday.com/2013-lego-castle-sets/
Jolly Roger Forever!

IRadev

След много взиране прецених, че ще се сдобия поне с Forest ambush и Horse carriage getaway. За останалите съм много колеблив, да не кажа, че почвам да усещам вкуса на разочарованието.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Vasi

Цитат на: IRadev - 28, Януари, 2013, 09:05:13 PM
След много взиране прецених, че ще се сдобия поне с Forest ambush и Horse carriage getaway. За останалите съм много колеблив, да не кажа, че почвам да усещам вкуса на разочарованието.

Сета с Дракона няма как да е слаб! :)

Единственото, което не ми харесва на мен е, че не продължиха кингдомс серията още малко поне половин година с още 4-5 сета.
Иначе тази серия аз лично смятам, че ще доста добра все пак ще е нещо като продължение на Fantasy Era (Взаимствано от нея).

IRadev

Горе-долу приятен замък. Забелязвам наличието на ново украшение на главата на коня.

http://www.flickr.com/photos/92090133@N04/8431307525/in/photostream/
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

legomaniac4546

Хубавото на замъка е че е с 4 стени :) а не само една голяма.
"You were the Chosen One! It was said that you would destroy the Sith, not join them! Bring balance to the Force, not leave it in darkness!"

Alkoholiker

Според мене (и за съжаление) замъка доста се доближава като дизайн до замъка от Kingdoms серията (7946). Само катапулт е добавен и цвета е син, а не червен.

pes

Червеният катапулт или какво е там изглежда много футуристично за castle. Стои като като НЛО.....

Vasi

Фигурките са доста добри поне на пръв поглед на мен лично доста ми харесват! :)
Конете вече са от новите, което само може да ни радва... Цветовете наистина са странни, но все пак смятам, че от Лего са се представили добре и няма да ни разочароват феновете на Castle!

IRadev

От видяното до тук за мен най си заслужават лъвовете. Така и така имам само една армия черни рицари и какви ли не сбиртоци. Новите лъвчета ще станат чудесна втора армия.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

l-donovan

Ако правилно виждам този замък май ще е с най-много минифигурки от всички досега-15  ;)
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan