• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Castle 2013

Започната от IRadev, 24, Януари, 2013, 10:08:21 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alkoholiker

Цитат на: l-donovan - 31, Януари, 2013, 02:56:49 PM
Ако правилно виждам този замък май ще е с най-много минифигурки от всички досега-15  ;)

Аз на кутията виждам само 8. На снимките във flicker се виждат повече, но според мен това ще са всички разновидностите на мини фигурките от цялата серия.

То дори в най-старите замъци има по 12 мини фигурките, така че се съмнявам нов сет да има 15... Не че не би било хубаво :)

hooky

Аз пък виждам 7 фигурки... :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

Alkoholiker

Цитат на: hooky - 31, Януари, 2013, 03:29:33 PM
Аз пък виждам 7 фигурки... :)

8мия се е скрил някъде между моето и твоето преброяване ;)
Изглежда, че са 7, което е супер малко за замък.

Доста се разочаровам, като сравнявам новите замъци със стари, не много големи сетове като 6062, където има 6 човечета или 6049 и 6057, които съдържат по 5 минифигурки.

Както са го подкарли Лего след няколко години ще продават рицарските замъци само с краля вътре :)

alex

Абеее за какво са ни фигурки .... само замък с духове - плоча 8 на 8 2 греди, арка и 2 тухлички за цвят за 200 лв. ... а за да е реалистично, духовете са невидими и всички са доволни ... :D
Иначе наистина, много глупави нови цели имат от Лего. Започвам да усещам, как новите сетове ме отчайват ... а уж трябва да са по добри  ::) .......
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Vasi

IRadev

Еха, балистата от 70401 Horse carriage getaway ме заинтригува доста. Упорито забелязвам присъствието на куче в снимките.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Alkoholiker

Цитат на: Vasi - 31, Януари, 2013, 06:47:26 PM
Още малко снимки:

http://www.flickr.com/photos/61839591@N08/8431768421/lightbox/

Като гледам са стари сетове с нов дизайн, но като изключим замъка другите 4ри ми харесват като изпълнение.

Само не мога да различа герба на червените (лошите). Прилича ми на вълк, но не съм много сигурен в твърдението си :)

hooky

Не изглеждат толкова зле, но като видя грозните фигурки...иначе би трябвало лошите да са червени дракони. Имаше слух че ще са вълци, но явно са се спрели на драконите. :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

Maul

С всяка изминала година драконите от Castle стават все по-детски и детски. Доста повече харесвам драконите от серията Vikings особено моя Nidhogg.  :) 

http://lego.wikia.com/wiki/File:7017-_Viking_Catapult_versus_the_Nidhogg_Dragon.jpg

cyclop

Интересно е да се види кой от тези дракони ще кръжи догодина над Езерния град... Или ще мами господин Бегинс от залите под планината  :) Направо мога да се обзаложа, че единия от сетовете на хобита ще е с дракон.

... А колко добре ще ми дойде този детския от Castle серията за MOC-овете по Тери Пратчет Discworld, които съм замислил...  8)

Craigy

Това на щитовете е 100% дракон(надути бузи, издължена муцуна, два остри зъба),
даже съм убеден, че съм го срещал в подобен вид на банер по игрите, които играя.
В момента не мога да зацепя къде, ако ми просветне ще споделя. :)

Vasi

Фракцията на "Лошите" е Дракон/и официално е обявено в едно интервю не помня къде го бях чел и на някои от снимките си личи напълно. :)

А колкото до Дракона въобще не е детски, а напротив доста по-добър е от старите дракони много по удачен за игра като размер като дизайн и всичко!

vladoniki

Lego_valka

Честно казано, мен замъкът не ме впечатлява много, от Лего можеха да се постараят малко повече, но е хубаво, че пак ще има Castle серия. :)

mirbg

Този катапулт е като изваден от рали-състезание...що не му сложиха направо едно байраче отзад и да може да се управлява с дистанционно...тц-тц, то бива бива комерсиализация, ама то вече става перверзия..