• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Промоция на всички стоки в магазини Комсед -40% от 5 до 10 Януари, 2013 година!

Започната от opellego, 03, Януари, 2013, 11:38:59 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cyclop

Цитат на: adrianoribeira - 07, Януари, 2013, 02:45:12 PM...
Това е все едно да отидеш в магазина, и там да ти кажат "има страхотна промоция, свинското не е 10 лв. килограма, а 5 лв.", обаче предварително са настроили везната да мери, че 400 г. са 1 килограм. Както и да го гледаш, все е жалка измама, пък било то и легото да е излишен лукс. Това не е въпроса в случая.

bobijan

Здравейте,
Аз съм сравнително нов участник във форума. Считайте ме за AFOL. С интерес следя коментарите по темата и не мога да не се съглася с тезата за подвеждане на потребителите с мними промоции. Факт е, че се възползвах от промоцията - 7346 за 66 лв. Факт е, че въпреки увеличението сетове, като 4432 и 4434 могат да се купят на цена 28 -34 лв. (колкото при румънеца със ниските цени от Fantasy Land). Да доста от сетовете ги нямаше, така е! Но малко ми е странно, че сравнявате цените с Bricklink. Питам се защо след Коледната промоция от 30% нямаше почти никакви коментари (провери - три)! Лично аз и тогава се възползвах от промоцията. Получих оферта от колега от форума за 7938 - 220 лв. - доста добра, но от Комсед го закупих за 208 лв. (при най добрата оферта от Bricklink отивах на 240)! 7937 за 69 лв. при положение, че във форума се предлагаше за 60 лв. (без кутия). Пак подчертавам, не защитавам Комсед, не съм на Вашето ниво, не считам, че политиката "вдигам цената и отстъпката" е правилна, но ще кажа, че предложенията им в момента са приемливи дори в сравнение с Bricklink (колкото и да не разбирам и да не съм информиран).

P.S. Надявам се да не съм засегнал никой, но съм "алергичен" на тема КЗП  ;)!

hooky

Здравей,

аз май съм дежурен по тая тема, така че ще отговоря и на теб.

Аз НЕ СРАВНЯВАМ цените от Бриклинк с тези в Комсед. Дори и през ума не ми е минало. Аз сравнявам основните цени (без каквото и да е намаление) на Комсед до 31-ви декември 2012 г. преди "промоцията" и цените на Комсед от 1-ви януари по време на нея. ФАКТ е, че в голяма част от сетовете тези цени са много увеличени - има случаи при които основната цена в момента e с около 30-50 процента по-високи, отколкото е била основната цена на същите тези комплекти преди 1-ви янураи (пак повтарям - основната цена - не тази с намалението по време на седмицата на легото). Има комплекти, чието увеличение е в по-малки размери, но все пак има чувствително увеличение. Има и комплекти, чиято цена не е пипната. Понеже в последните дни много следя и други форуми (в частност - бг мама) - и от потребители в него става ясно, че има и други продукти в магазина, които незнайно как са с увеличена цена от Нова година.

На другия ти въпрос - защо е нямало недоволни при намалението декември месец. Отговорът е прост - тогава намалението беше съвсем реално, без да се използват хитрините от новото намаление. Това доказва, че недоволството ми, а и на други членове на форума, не е срещу фирмата Комсед като цяло, а срещу специално ТОЗИ случай (новото намаление).

И повтарям, потретвам - каквито и да са цените в момента, колкото и да са изгодни, намалението е рекламирано неправилно, обявено е неправилно, подвеждащо е (което е най-големият проблем) и в голяма част е в абсолютен разрез със законите на Република България. Повече наистина не знам какво може да се каже.
Николай Алексиев
Brickset колекция