• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Промоция на всички стоки в магазини Комсед -40% от 5 до 10 Януари, 2013 година!

Започната от opellego, 03, Януари, 2013, 11:38:59 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hooky

Цитат на: kagpid - 05, Януари, 2013, 01:00:04 PM
Не защитавам КОМСЕД - вече казах който смята и му е изгодно от определен магазин - вади и плаща независимо Бохоби , комсед , бриклинк.
НА 31 дек . сетовете все още бяха с -30% рекламата им беше ( до КОЛЕДА или до изчерпване на количествета) друг е въпросът дали на 31 са се изчерпили всички количества и затова на 01 са на други цени.Но при нова година обикновенно - нови правила.

Абе човек, аз тия цени ти ги цитирам без намалението от края на миналата година. Това са цените, които бяха януари, февруари, март и т.н. и т.н. 2012 г. И проблемът е че Комсед нарушават закона и подвеждат масово хората - а това че всеки сам си преценява не го оспорвам. Това не са нови зареждания, не са нови комплекти, че цените да скочат толкова много. Това в по-голямата си част са комплекти от стари зареждания от 2012 г. Ако бяха коректни, трябваше да напишат, че намалението на лего е около 20 процента, защото намалението се прави на база старата цена, а съгласночл. 65 ал. 2 от Закона за защита на потребителите "Стара цена е цената, която търговецът е прилагал през период, не по-кратък от един месец преди датата на намалението на цените". Повече няма какво да кажа по въпроса.
Николай Алексиев
Brickset колекция

kagpid

АБРЕ човек ,кой ЗАКОН работи в това нещо - БЪЛГАРИЯ - ти от каде слизаш от МАРС ли защоо се изненадваш .АКО ти стиска по закона хвани съди КОМСЕД - а аз ще ти гледам сеира как ще вкараш закона в действие. И аз нямам вече кво да кажа даже съжелявам че се включих май- беше безмислено.
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София
http://kirilivanovanimation.blogspot.com/
https://vimeo.com/kagpid

hooky

Първо - мери си тона, да не си на пазара, че ще ми говориш по тоя начин.

И второ - да не мислиш че спазването на закона се отнася винаги до довеждане нещата до съд и т.н. Нещата не са толкова елементарни, ако изобщо можеш да го проумееш. Има си Комисия за защита на потребителите - достатъчно е човек да напише едно писмо - аз съм се стискал (?!?) да го направя няколко пъти досега. Освен това ако оправданието за неспазване на определен закон е това, че никой закон не се спазва - е няма наистина какво да отговоря на това. Моят манталитет, а надявам се и на повечето от нас, е друг.
Николай Алексиев
Brickset колекция

kagpid

Прочетох си постовета няма обида лично към теб, никаде.И си прав това не е пазар.
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София

kagpid

Що се отнася до Комисията за ЗП - за кви три лева говориш - пак не разбрах - в БГ сме човек - пробвай аз няма да ползвам пак думата "С---РА" щом се обиждаш а ще наблюдавам с интерес.Ти защо според теб си се стискал(?!?) няколко пъти с писмото?Защото вярваш че нещата в БГ ще се оправят с едно писмо?
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София

hooky

Цитат на: kagpid - 05, Януари, 2013, 02:20:59 PM
Що се отнася до Комисията за ЗП - за кви три лева говориш - пак не разбрах - в БГ сме човек - пробвай аз няма да ползвам пак думата "С---РА" щом се обиждаш а ще наблюдавам с интерес.Ти защо според теб си се стискал(?!?) няколко пъти с писмото?Защото вярваш че нещата в БГ ще се оправят с едно писмо?

Пак да почвам по ред

Първо - ставаше въпрос за тон, не за думи.

Второ - Имай доблестта, когато хората се обосновават с факти и личен опит, да приемеш, че не си бил прав. Няколко пъти съм пускал писма към КЗП и ВИНАГИ случаите са се разрешавали по един или друг начин. Обръщат ти внимание, правят разследване и т.н.

Трето - След като е ЯВНО, че нямаш никаква представа как стоят нещата, по-добре замълчи.
Николай Алексиев
Brickset колекция

vladoniki

Тествано - Комисията за ЗП работи ...поне в някои случаи.  8)

minichamps

защото всички в България мислим така няма сдкоро да се оправим а само ще ни оправят в тази страна няма гражданско общество , което е много жалко,,,, :(

opellego

Брей, ако знаех че ще се запали така темата - нямаше да я пускам :)

hooky

Цитат на: opellego - 05, Януари, 2013, 02:32:04 PM
Брей, ако знаех че ще се запали така темата - нямаше да я пускам :)

Напротив - много полезна е такава тема - хората споделят опит, мнения и т.н. И ето - стигна се дори до заключението, че подобно намаление е незаконно, а е много полезно хората да научат правата си, защото това е пътят държавата ни да се превърне в развита европейска страна. Но не е нормално все още да има хора, които се водят по поговорката "преклонена глава сабя не я сече".
Николай Алексиев
Brickset колекция

iorun

Така е, като не искате да се срещаме - драскайте по форума сега ::) и аз обичам да се нервирам на българският усет за бизнес.
Взимаш една 'катана' и прочистваш.

Боби

Цитат на: hooky - 05, Януари, 2013, 02:42:40 PM
Напротив - много полезна е такава тема - хората споделят опит, мнения и т.н. И ето - стигна се дори до заключението, че подобно намаление е незаконно, а е много полезно хората да научат правата си, защото това е пътят държавата ни да се превърне в развита европейска страна. Но не е нормално все още да има хора, които се водят по поговорката "преклонена глава сабя не я сече".

До какво заключение всъщност се стигна? До това което ти го написа и се съгласи с него? Всъщност ако това е проблем, обърни се към отговорните органи - КЗП. Аз лично ти пожелавам успех, време е да се приключи с тези техники, лично нямам наблюдения това дали е така. Да отбележа само, че единия сет който си купих днес имаше два стикера с цени, първата от 201 и нещо лв задраскан, втория от 177 и нещо, на базата на която е направена последващата отстъпка от 40%...

hooky

Цитат на: Боби - 05, Януари, 2013, 02:50:32 PM
До какво заключение всъщност се стигна? До това което ти го написа и се съгласи с него? Всъщност ако това е проблем, обърни се към отговорните органи - КЗП. Аз лично ти пожелавам успех, време е да се приключи с тези техники, лично нямам наблюдения това дали е така. Да отбележа само, че единия сет който си купих днес имаше два стикера с цени, първата от 201 и нещо лв задраскан, втория от 177 и нещо, на базата на която е направена последващата отстъпка от 40%...

Защо аз да съм се съгласил? Така пише в закона. Бърза проверка показва, че повечето от сетовете са с увеличена цена. Сетовете, от които аз се интересувах бяха от тях. Дадох няколко примера - това всички са го видели, или ще го видят, или могат да го видят. Това, че ти си изкарал късмет - да си вземеш от сетовете, на които цената не им е пипната - е супер. Въпросът е че малко хора си правят тези сметки - проверяват цени в бриклинк или на други места. Най-жалкото и подло е, че страшно много хора ще повярват, че наистина всичко е реално намалено. А това просто НЕ Е ТАКА. Аз ще се обърна към отговорните органи, който има желание да го направи също. Това, че ти не си се подвел (понеже си информиран), не означава че един куп хора няма да го направят.

Аз вече направих първата стъпка като се обадих в Комсед, поисках да ме свържат с търговския отдел, а там зададох въпрос защо цените са такива. Те не успяха да се обосноват, казаха че били "нови комплекти, които били с по-високи цени", което очевидно не е така, а след като им го казах те отстъпиха и казаха че не било отговорност на техния отдел, а на маркетинговия. Следващата стъпка е ясна.
Николай Алексиев
Brickset колекция

Vasi

Хора защо се карате за глупости днес минах през комсед и цените на някои модели дори бяха по ниски например на Lego 9500 цената от 300лв сега е на 236лв -40% става 141лв дори в бриклинк или от където и да е не можеш да си го купиш на тази Цена!!!

Хобит Модели също има, но само в Мола на Цариградско и Сити център... Да има някои модели които са им завишили ценит, но го има и обратния момент!!! Както споменах по горе Лего 9500 е 141лв имайки предвид, че в щатите струва 90$ тогава за какво си говорим... :)

vladoniki

Цитат на: hooky - 05, Януари, 2013, 02:59:21 PM
Аз вече направих първата стъпка като се обадих в Комсед, поисках да ме свържат с търговския отдел, а там зададох въпрос защо цените са такива. Те не успяха да се обосноват, казаха че били "нови комплекти, които били с по-високи цени", което очевидно не е така, а след като им го казах те отстъпиха и казаха че не било отговорност на техния отдел, а на маркетинговия. Следващата стъпка е ясна.

:)

Само 5% ако постъпваха така... най-малко за 60% ситуацията щеше да е драстично по-добра! ЕВАЛА!