• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Промоция на всички стоки в магазини Комсед -40% от 5 до 10 Януари, 2013 година!

Започната от opellego, 03, Януари, 2013, 11:38:59 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alex

Минах през 4 магазина на комсет ( в това число и споменатите от Vasi) Имам няколко модела който гледам, а на другите поне насочващо ги знам ... освен че много сетове са изненадващо покрити, уви наистина, от 1 януари има и увеличение поне с 25 до 35-40% на сетове, от средата на ноември ( цени без промоции ) Последната доставка за комсет по неофицялни данни и аз открих, че е началото на ноември, а в момента се надявам, след запитване за спекулация с техни продукти и Лего да ми дадат дата. ( това не е скрите иформация или нещо касаещо закони за защита на ... всякакви глупости) Реално и агенцията за защита на потребителите БИ ТРЯБВАЛО да направят това при сигнал.
Следователно при цялата информация която виждам, комсет правят жалък опит да разпродадат старите сетове на нормални цени.
П.С. Евала hooky, само така. За заблудата (понеже много хора не знаят, какви са реалните цени на легото) на повечето си копувачи.
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Antonio

Аз не намерих проблем с двата комседа през които минах,даже си взех 5892 за 70лв -сета попринцип е 50 долара в Америка и около 75 лв. в Бриклинка.

kagpid

Пичове ей ма пак.
Мойта теза е следната , Аз съм песимист . НО Не по родословно дърво или по принцип а станах такъв като се опитах да си търся правата няколко пъти в БГ по различни теми и все стигах до доста твърда стена накрая.АБСОЛЮТНО ЕВАЛА НА  hooky за това което иска да направи за въпросното ПИСМО . Лошото е че - резултата ако някой въобще направи проверка е два варианта : Ще лепнат акт - глоба на КОМСЕД от 50-500 лв. можи би в този порядък което ще го кажа умалително - умалително за тях ще бъде "бълхичка - трохичка" за техните размери.Вариант 2 ще дадът рушвет едно или две големи ЛЕГА и край на историята.И след това най- вероятно цените в магазина ще са не x2  а x3.Истината е ако за такъв гаф им се вземе лиценза без право на търговия вече ще е суперско - и така трябва да е според мен . Ако тази тема помогне на някой да не се хване на цените с увеличение аз лично ще сам МЕГАДОВОЛЕН , въпреки че смятам че това се чете предимно от СВЕТНАТИ  - които яко  правят research преди покупка на цените.  Ако накажат К. последством писмото аз ще сам МЕГАДОВОЛЕН. лошото е че сам песимист и нямам вяра.Може би ако целия форум скочи - това вече е ДРУГО НЕЩО.За това в повечето такива теми по форуми мисля че си чешаме езиците.Определено сам на страната на hooky за борбата ,кофтито е че се изморих и доста хора за да не се уморяват толкова просто напускат БГ. :(
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София
http://kirilivanovanimation.blogspot.com/
https://vimeo.com/kagpid

iorun

hooky

Току що пуснах сигнал на сайта на КЗП. Ще ви държа в течение с развитието на случая.

Считам, че това е редно, защото ако потребителите в този форум са запознати с цените на Лего и могат да направят информиран избор, т.е. да преценят реално дали цените ги устройват или не, то повечето клиенти на Комсед не са така запознати и лесно могат да бъдат подлъгани и подмамени от нелоялните търговски практики, които Комсед използва при обявеното сегашно намаление. Именно затова съществува институция като КЗП, която има правомощия, след като извърши проверка и констатира нарушение, да санкционира нарушителя и да разпространи сред потребителите информация за констатираните нарушения. Да се надяваме, че механизмът ще се задейства. :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

vladoniki

Цитат на: hooky - 05, Януари, 2013, 09:59:29 PM
Току що пуснах сигнал на сайта на КЗП. Ще ви държа в течение с развитието на случая.

Считам, че това е редно, защото ако потребителите в този форум са запознати с цените на Лего и могат да направят информиран избор, т.е. да преценят реално дали цените ги устройват или не, то повечето клиенти на Комсед не са така запознати и лесно могат да бъдат подлъгани и подмамени от нелоялните търговски практики, които Комсед използва при обявеното сегашно намаление. Именно затова съществува институция като КЗП, която има правомощия, след като извърши проверка и констатира нарушение, да санкционира нарушителя и да разпространи сред потребителите информация за констатираните нарушения. Да се надяваме, че механизмът ще се задейства. :)

Жалко, че в иконките няма картинка на покланящо се човече, бих я използвал в случая! Браво!

Denaro7

Подкрепям с две ръце твоята инициатива. Впрочем погледнах сайта на Комсед и видях че  79000,  79001 и  79010 имат намаление спрямо другите магазини. Може ли някой който случайно е посетил някой от магазините, дали цените "на лице" са същите обявени в сайта

DMitar

Четох внимателно и общо взето всички, които изказахте мнение имате своето право.

В случая най-вече подкрепям hooky, не за друга, а защото смятам, че точно това е гражданското общество и то зависи от нас. Аз многократно съм се оплаквал и противопоставял на много неща и в 50% съм имал успех, което е добре като % според мен. Иначе не съм оптимист, напротив, реалността ми е показала, че по-скоро съм песимист, но не бих показвал песимизма си навсякъде, най-вече бих го скрил от детето си!

Картата има и друга страна - не бих очернил напълно Комсед. Все пак има достатъчно количество сетове, които са на добри цени и всеки, който има желание, може точно тях да открие и да купи. Глупаво е да се оправдаваме, че точно тези, които търсим са на по-високи цени. В крайна сметка пазара в БГ е малък, не може да има всичко и не може всичко да е изгодно. До голяма степен цените не ги определя Комсед, а Лего и тези цени са навсякъде в Европа еднакви. Разликата идва от там, че в по-големите държави пазара е голям и често правят разпродажби от където идват ниските цени в Бриклинг.

Според мен най-правилно е Комсед да са коректни и да напишат нещо от сорта на "частично намаление до -40%". Така хем ще имат евтини сетове, хем няма да се налага да скриват разни сетове, хем няма да лъжат незапознатите (които са 95% от хората) и няма да се налага да се борят със жалбата на hooky, която аз подкрепям заради горенаписаното и много точно казаното от самия hooky в постовете в тази тема.
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

cyclop

Днес надникнах в Комсед-Сити център, и мога да кажа само, че в момента съм абсолютно отвратен от тази фирма. Такива жалки номера са ми много противни! Ако не можеш да си позволиш да намалиш нещо с 40 процента, намали го с двадесет, с десет... А не да му удвоиш първо цената и да се кефиш как си най-голям хитрец.

Нито очаквам, нито изисквам да има намаление, 40 процента е голяма отстъпка, но да обещаваш нещо и после да лъжеш по този тъп и долен начин....

За пример от днес ще дам един малък сет от криейтър - комплект червени покривни тухли. До миналата седмица беше 18 лв. Не съм очаквал, че сега ще бъде 10, но си мислех, ако е 13-14 лв. да си купя два. Поглеждам го - 34 лв и стотинки!?? Даже може би е 34,95, не се загледах. Браво КОМСЕД. Толкова сте хитри, че кеф да му стане на човек.

Миналата година съм купил от Комсед целия набор Lord of the rings, при това с по 2 Helm's deep и 2 uruk-hai army, заедно с няколко техникс- сета, тази година мисля да купя 0.00 неща. По принцип цените са високи, но по-големият проблем ми е, че ме отвратиха.

Моите уважения към hookyр наистина се надявам, че ще има ефект! Защото не се прави голям бизнес с цигански номера!

l-donovan

Цитат на: cyclop - 06, Януари, 2013, 01:54:03 PM
Днес надникнах в Комсед-Сити център, и мога да кажа само, че в момента съм абсолютно отвратен от тази фирма. Такива жалки номера са ми много противни! Ако не можеш да си позволиш да намалиш нещо с 40 процента, намали го с двадесет, с десет... А не да му удвоиш първо цената и да се кефиш как си най-голям хитрец.

Нито очаквам, нито изисквам да има намаление, 40 процента е голяма отстъпка, но да обещаваш нещо и после да лъжеш по този тъп и долен начин....

За пример от днес ще дам един малък сет от криейтър - комплект червени покривни тухли. До миналата седмица беше 18 лв. Не съм очаквал, че сега ще бъде 10, но си мислех, ако е 13-14 лв. да си купя два. Поглеждам го - 34 лв и стотинки!?? Даже може би е 34,95, не се загледах. Браво КОМСЕД. Толкова сте хитри, че кеф да му стане на човек.

Миналата година съм купил от Комсед целия набор Lord of the rings, при това с по 2 Helm's deep и 2 uruk-hai army, заедно с няколко техникс- сета, тази година мисля да купя 0.00 неща. По принцип цените са високи, но по-големият проблем ми е, че ме отвратиха.

Моите уважения към hookyр наистина се надявам, че ще има ефект! Защото не се прави голям бизнес с цигански номера!
Браво и аз съм с вас!Аз по същия начин се отказах от Бохоби!Тея тарикатлъщини много ме вбесяват!Ама заслужават всички да им разберат номерцата на на тея селски тарикати!
П.С Браво hooky!
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

yloquen

Току що минах през мола на Цариградско шосе. Цените изглеждат надути, за да може после да ти дадат голяма отстъпка - две от кутийките, които си взех, лепнеха на мястото на разлепения стикер със старата цена. Разбира се, не мога да съм сигурен, кога точно са ги махнали, но една проверка би трябвало да установи на какви цени са били продавани в периода преди намалението, така че, браво на колегата, който е подал сигнала и успех ;]

adrianoribeira

Момчета,

Моите уважения към всички Вас, но чета вече няколко дни и все аха, аха да се включа и се отказвам, защото имах мнение по въпроса, но не беше честно да пиша без да съм посетил Комсед.

Е днес вече го направих и едвали на някой му пука за моето мнение, но изобщо не съм съгласен с вас!!!

Първо - Lego конструктурите не са хляб и вода (жизненоважни за съществуването на човек продукти), и Комсед, Бохоби и ... баба ми ако щете могат да слагат каквито си искат цени и да обявават каквито искат отстъпки. Който е риба да се връзва.

Второ, по-важно е, че всъщност колкото и да са надути цените, ПРИ ТОВА НЕ НА ВСИЧКИ СЕТОВЕ, отново излиза по-евтино от колкото преди Нова Година.

Идеята да споделя мнението си с вас е следната - дайте да спрем с този негативизъм, защото никой не е потъпкал човешките ви права и насочете енергията си да подадете някой готин магазин на Запад(или на Изток), от където всички заедно да си накупим евтини сетове.

По-добре да спрем да си купуваме от тях (Комсед, Бохоби и ко.) от колкото да се "борим с вятърни мелници".

P.S. Надявам се искрено това да е последното мнение по темата!

Morpheus

И аз не мислех да се обаждам, но, ако тези в Комсед са решили да направят намаление и да увеличат продажбите, да не прибягват до евтини тарикатлъци. Към момента единствените със светни намаления са Хипо, съдя за последното. Бяха обявили 25% надолу и така си беше. Та смисъл да се оплакваме, няма, нещата няма да се променят. По-евтино Лего от Брика в България няма да намерим. Това е положението.

hooky

Цитат на: adrianoribeira - 07, Януари, 2013, 02:45:12 PM
Момчета,

Моите уважения към всички Вас, но чета вече няколко дни и все аха, аха да се включа и се отказвам, защото имах мнение по въпроса, но не беше честно да пиша без да съм посетил Комсед.

Е днес вече го направих и едвали на някой му пука за моето мнение, но изобщо не съм съгласен с вас!!!

Първо - Lego конструктурите не са хляб и вода (жизненоважни за съществуването на човек продукти), и Комсед, Бохоби и ... баба ми ако щете могат да слагат каквито си искат цени и да обявават каквито искат отстъпки. Който е риба да се връзва.

Второ, по-важно е, че всъщност колкото и да са надути цените, ПРИ ТОВА НЕ НА ВСИЧКИ СЕТОВЕ, отново излиза по-евтино от колкото преди Нова Година.

Идеята да споделя мнението си с вас е следната - дайте да спрем с този негативизъм, защото никой не е потъпкал човешките ви права и насочете енергията си да подадете някой готин магазин на Запад(или на Изток), от където всички заедно да си накупим евтини сетове.

По-добре да спрем да си купуваме от тях (Комсед, Бохоби и ко.) от колкото да се "борим с вятърни мелници".

Здрасти, разбира се няма никакъв проблем човек да сподели собственото си мнение - в крайна сметка затова са форумите.

Но аз се чувствам длъжен да отговоря накратко разбира се.

Много добре разбирам, че за много хора това увеличение не е проблем. Ние сме запознати, знаем кога цените са изгодни, можем да направим информиран избор и т.н. В случая не всички комплекти са увеличени, т.е. понеже ние имаме възможността да преценим дали да купим или не - тогава всичко е наред. Е, не мога да го разбера това мислене! Не - аз не съм луд, следователно не се "боря със вятърни мерници", гарантирам за това. Единственото, което се опитвам да покажа, а защо не и да докажа е, че не винаги е полезно да си мълчиш и да си затваряш очите.

Да - Комсед са увеличили, да речем, половината сетове, но дори и така, от морална гледна точка, това е недопустимо (недопустимо е, защото си има точни правила за обявяване на такива нааления, неспазване на тези правила, освен че подвежда купувачите, нарушава и закона, който пък не случайно е наречен Закон за ЗАЩИТА на потребителите). Това ми дава основанието, да се чувствам подведен, а законът ми дава правото, да се оплача пред отговорните органи. И след като аз имам това право, след като всички ние имаме възможността да си търсим правата, е тогава ВИНАГИ трява да се възползваме. Аз съм достатъчно навътре в лего пазара в световен мащаб, не разчитам нито на комсед, нито на бо хоби да си намеря евтини сетове. Но масово хората не са запознати. Защото това днес го правят в комсед, утре ще го направят в плод и зеленчука, в магазините за техника и т.н. и т.н., така че рано или късно и ние ще попаднем в клопката на "хитри" търговци. Затова всяка възможност да се борим срещу това трябва да се използва. Аз не казвам на никой - "не купувай от Комсед", напротив - ясно става от написаното дотук, че всеки трябва сам да направи своя избор - и ако е изгодно - нека си вземе - аз дори бих си взел ако има нещо на добра цена. Въпросът обаче, колкото и изтъркано да звучи, е принципен. И ако удобно си мълчим, шансът издевателства да спаднат остава нищожен.
Николай Алексиев
Brickset колекция

alex

Цитат на: adrianoribeira - 07, Януари, 2013, 02:45:12 PM
Момчета,

Здравейте колеги, за втори път пиша тук и то само защото видях мнението на колегата adrianolibeira.
Колега съжалявам, но съм твърдо против твоето мнение. Днес минавах покрай магазин на комсет и влезнах да видя всяка една цена (имах да уплътнявам 1 час) Факт е че 20% излизат що годе с 10-20% под цена с доставка от бриклинк, 25% замазват очите на по сериозна цена. Другите 55% са нереално надуди .... а има и на двойни цени каквото и да си говорим. С това контрирам твоето второ мнение, както и с това, че бях по коледа уж с идеята да се зарадвам с нещо малко, еи така за лъскавите части( но тогава ми се сториха скъпи) ... сега са направо безценни.

А до първото - това не е проблем само от морална точка, но и от законова. ДА спомена, че ако контролните органи си изпълняваха работата, трябваше вече комсет да е без лиценз за продажба. И нищо, че не е жизненоважна стока. Факт е, че е скъпа стока и си е игра за хиляди.
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1