• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

С какво се сдобихте досега? - 2013г.

Започната от vladoniki, 02, Януари, 2013, 01:31:59 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cachist

'93 Lego

Lego_valka

Браво добри попълнения, cachist. Чакаме да направиш Дивия Запад, непременно пусни снимки. :)

mrcastle

Ето няколко малки придобивки от днес:

cachist

Така и така съм почнал с "western" серията, поне да довърша като хората .. а отделно и едно малко сетче от египетските серии, че беше на добра цена ))

'93 Lego

vladoniki

Цачо, честито! Western е една много интересна серия. Как е опакован сета, изглежда сякаш е омотан с някакъв конец?

cachist

Цитат на: vladoniki - 29, Август, 2013, 07:37:00 AM
Цачо, честито! Western е една много интересна серия. Как е опакован сета, изглежда сякаш е омотан с някакъв конец?

Мерси!
Сега посъбрах малко western и ще си ги подредя само във витрината. Само че се вижда разликата от "преди" и "сега".
"Преди":
- сет, предназначен за игра - части, които не са специфични, възможности за пренареждане на сета
- инструкции, които са с няколко стъпки
- повечко човечета (10), идеята е да имаш с какво да си играеш (поне аз като малък измервах един сет колко е готин по това, колко човечета има)
"Сега"
- сет, лицензиран я от Дисни, я от някой друг - сет, предназначен единствено и само за маркетинг.
- инструкции за малоумни - по 1 нова част на страница, аз повече време губя докато разлиствам страниците, отколкото да сглобявам сета
- 1 лицензирано човече и 10тина части, 3 от които специфични

и още много разлики, все не в полза на клиента, но както и да е ...

Сета е с оригинална кутия и помислих, че не е в добро състояние, та за да не се отвори е "вързана" и с конец, но не беше така - в смисъл, да, беше вързана с конец (не знам защо), но беше опаковано всичко много добре. От вън (както се вижда от първата снимка) доста добра, стегната опаковка, вътре, всичко подредено, направено, конеца е бил просто допълнителна мярка сигурно, но не мисля, че е изиграл някаква роля. Инструкциите почти перфектни, кутията е здрава - за пореден път се убеждавам, че да се пазарува от от държави като Чехия, Словения, Полша и т.н. е много по-добре - поне 2х ниски цени, много добре запазени стари сетове и супер разбрани хора.

Та така, малко се отплеснах ))
'93 Lego

mrcastle

Честито! Форта е функционален и с много фигури, когато го гледах за пръв път останах смаян.

legobot

И аз да се похваля - малко, но безценно за мен:

LEGO The Hobbit
LEGO The Lord of the Rings
http://www.brickset.com/search/?owned=legobot1

mrcastle

Никак не е малко имаш за цял ден строене! :o

MorphyD

Helms Deep е много добър сет, казвам го от личен опит :) Аз съм го комбинирал с другия сет със стената и стана изключително добре.

legobot

Цитат на: mrcastle - 30, Август, 2013, 01:20:27 AM
Никак не е малко имаш за цял ден строене! :o

Малко от към брой сетове, но от към части определено никак даже.  :)

Иначе за феновете на поредицата - LEGO скоро ще прекрати производството на първата вълна, като, мисля, Gandalf Arrives и The Orc Forge са вече на страницата Retiring Soon.
LEGO The Hobbit
LEGO The Lord of the Rings
http://www.brickset.com/search/?owned=legobot1

Vasi

Най-накрая и аз да се похваля с така мечтания сет от мен:

За съжаление обаче се оказа, че в сета има липса на една част, което на мен лично за първи път ми се случва да липсва каквото и да е от продукт на лего! (Липсата е бялото въже падащо от прозореца със счупените стъкла.) Дали на някой друг от форума му се е случвало до сега да има липса на каквото и да е?

Craigy

Цитат на: Vasi - 15, Септември, 2013, 03:05:44 PM
Най-накрая и аз да се похваля с така мечтания сет от мен:

За съжаление обаче се оказа, че в сета има липса на една част, което на мен лично за първи път ми се случва да липсва каквото и да е от продукт на лего! (Липсата е бялото въже падащо от прозореца със счупените стъкла.) Дали на някой друг от форума му се е случвало до сега да има липса на каквото и да е?

Случвало се, макар и рядко. Пиши в LEGO.com тикет и ще ти я изпратят.

vladoniki

Васко, честито!

Погледни тази тема.

Последно време май доста зачестиха случаите на липсващи части в сетове, това ми прави впечатление покрай магазина.

Хубавото в случая, че Лего имат въжето налично, поне към момента и поне така излиза в сайта им. Най-вероятно няма да се налага да изчакваш производство.  :)

cachist

Честито, сета ми изглежда як, въпреки че не съм фен на поредицата.
Кофти за въжето - дано успееш да си набавиш по-скоро частта!
'93 Lego