• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOD: 8110 Unimog U400

Започната от iorun, 06, Януари, 2012, 09:11:28 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Akeyzerr

А защо не с торсиони? Поне това с лего става лесно и ефикасно :)

http://sariel.pl/2010/10/leopard-2a4/

vladoniki

Цитат на: Akeyzerr - 12, Януари, 2012, 04:48:59 PM
А защо не с торсиони? Поне това с лего става лесно и ефикасно :)

http://sariel.pl/2010/10/leopard-2a4/

Това си е чиста разсипия.  ;D Тия оси само за коша ще са след 10-15 минути игра. Виж големите букви най-долу:

iorun

Тооочно, и дума не може да става за разрушаване на части.Между другото това е едно от нещата заради което не харесвам господин Сариелчо.

А на тема окачване - специално за татрата, естествено моето си окачване е най-доброто ;D

Листовите амортесори ще ги реализирам на друго място  :P

svetli93

Като продължение на темата за Унимога ето и Б-модела, който сглобих вчера. Разглобяването на лебедката, пневматичната ръка и легена заедно със сглобяването на греблото трая около 3 часа, може би по-малко. Освен това остават немалко свободни части.

Ето го отпред с напълно спуснато гребло. Частите с лепенките са от подпорите на ръката, можеше да са обърнати назад и да не се виждат, но така ми хареса повече.

Тук греблото е повдигнато с worm gear-a, който ще видите по-надолу.

Тук вече е използвана и пневматиката  :)

Само пристваката, която, както всичко в този сет, е масивна.

Ето worm gear-a, който ръчно се наглася колко да е повдигнато греблото.

При сглобяването трябва да се внимава кой маркуч от къде минава за да може накрая приставката да може да се закачи към камиона без да притиска нищо.

Буталцето, отоворно за движението на греблото наляво и надясно.

За край - бонус - заедно със Ferrari Enzo (8653), като двата сета са почти в един и същ мащаб  ;)

PecataD

Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

iorun

Б-модела също е готин, но те принуждава да измислиш нещо отзад.Просто е много оголен камиона отзад.
Разстоянието между греблото и кабината е по-малко при истинският унимог, това е същият проблем като при фадромата8265  - кофа - гума.
Говоря за пропорции, но възможността за игра компенсира.

Енцото си е супер, но мразя да ми пробутват нещо недовършено - няма амортесори и липсва окачване.

svetli93

Енцото освен вратите дето се отвараят няма друго, липсва му окачване, могло е да свържат кормилната уредба и с волана ...

А за Унимога в Евробрикс бях гледал корито за разпръскване на сол, което е идейно за задница на Б-модела  :)

iorun

Ilianski

Уооу! Супер е! Продължавай в същият дух!

P. S. Листовите амортесори се казват ''ресори''. ;)
Илиян Николов

Vasi

Направо ти завиждам за Ферарито...!!!

Красота...!!!  :)

vasilam

Ето и нещо като позакъсняло продължение на ревюто. Кутията:

......... доволно е пълна.........

Финала:

Голямо говедо!!! Размера е внушаващ. Не ми харесаха може би 2 неща:

1. Тежко управление на кормилото, но не е болка за умиране.
2. Много малък ъгъл на завиване. Това е едниственото, което ме подразни. Можеше да се донапънат и доизмислят.
................ може би ако се отваряха и вратите :)................ Хайде, че много станаха.

В заключение мога да кажа, че сета си заслужава всяка стотинка. Страхотно изпълнение!!! По мое мнение ще си остане един от вечните модели на Техник. А дори и без лебедката отпред и подпорите с ръката-кран отзад, камиона си изглежда напълно завършен Unimog.

iorun

:D Честито, много качествено зареждаш с части. А гумите са много яки, а, а ?

vasilam

Мерси Ивчо, това ми беше голяма мечта. Добре, че намерих някакъв онлайн магазин, където се предлагаше. Гумите наистина са яки. Абе целият камион е страхотен. Вече събрах около 5000 чарка. Сега съм решил да направя Супер колата 8070. Липсват ми 2 щанги, още някакъв чарк и гумите. Щангите ги има в Бохобито, трябва да отскоча. Там има и някакви гуми 4506404 

Май трябва да паснат, ако не опрат в калниците. С толкова чаркове е друго нещо.

iorun

Може и да стане - на косъм

Akeyzerr

8070 има отвратително къс ход на окачването. Нямам от споменатите гуми и не мога да пробвам, но си мисля, че ако влязат, няма да стържат :)