• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOD: 8110 Unimog U400

Започната от iorun, 06, Януари, 2012, 09:11:28 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Най-накрая и аз се сдобих с легендарния Унимог. :)

Какво направих аз? - Събрах всички части от сета в оригиналния им цвят, добавих инструкциите и лепенките. Преди да започна сглобяването, смених всички възможни шарени части по шасито, лебедката и крана с черни. Мисля, че колкото по-едноцветно е, толкова по-добре изглежда. Шасито е на 99% по инструкция, само разни дреболии съм променял.

Някои от маркучите на снимките не са оригиналните. Използвах временно маркучи от медицински системи, докато пристигнат оригиналните на Лего. :)

След това захванах кабината. Първоначално я направих с отваряеми врати по инструкция, която открих в нета - ВРЪЗКА. Да, обаче резултатът не беше някак добър, поне на мен не ми допадна. После я преправих в горе-долу оригинален вид, като добавих и малко декорации - чистачки и панели в задната й част.

И най-накрая сглобих легена. Върху него добавих конструкция за брезент. В Евробрикса видях поне 3-4 подобни идеи, но никоя от тях не беше много сполучлива. Затова си спретнах мой вариант на конструкцията.

Когато жена ми видя камиона, ме попита - Какво ще возиш в него, крави ли? - Да, става и за возене на крави!  ;)

:)

Ilianski

Супер, Владо!
Очаквайте включване и от мен. Готов съм с шасито. Сега чакам бели части за кабината. А легена е зелен. Моята версия е моторизирана с 1xl и сервото монтирано директно на моста. Липсва ми фейк мотора, но няма място.

П.С. Владо, сега видях че аватара не ми се показва. Може и да е заради мен, но не съм променял нищо.
Илиян Николов

vasilam

Честито Влади, това с брезента е много интересно. Мерца като цяло си е огромен, а?

vladoniki

Цитат на: Ilianski - 07, Февруари, 2015, 05:45:47 PM
Супер, Владо!
Очаквайте включване и от мен. Готов съм с шасито. Сега чакам бели части за кабината. А легена е зелен. Моята версия е моторизирана с 1xl и сервото монтирано директно на моста. Липсва ми фейк мотора, но няма място.

П.С. Владо, сега видях че аватара не ми се показва. Може и да е заради мен, но не съм променял нищо.

Чакам с нетърпение да го покажеш.  ;) Бяла кабина - интересно звучи. Тази година излизат доста бели части от спортната кола.

Цитат на: vasilam - 07, Февруари, 2015, 07:53:00 PM
Честито Влади, това с брезента е много интересно. Мерца като цяло си е огромен, а?

Мерси! Голямо говедо, както ти сам беше казал. :) Още едно... "говедо" чака за снимки и качване във форума, надявам се следващи дни да успея да го покажа.