• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOD: 8110 Unimog U400

Започната от iorun, 06, Януари, 2012, 09:11:28 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iorun

8110 е най-сериозният сет тема техник на LEGO за 2011.
За реализацията му, екипът на LEGO са решили да комбинират максимално много аспекти, например:
        –продукт свързан с известна марка (Мерцедес)
        –пневматика – толкова много хленчещи фенове
        –поява на нови части
        –най-големия мащаб на модел реализиран до сега
        –унилинк окачване + панхард щанга(нещо съвсем ново)
        –класическият подход на LEGO team – оставено е пространство за осъвършенстване на модела (свободно място за моторизиране например)

Естествено цената на сета е толкова запомняща се, колкото и самият сет.

Крайният ефект е една великолепна играчка с която можеш да се забавляваш дълго.
        Новите части когато ги видиш се впечатляваш, после се питаш що за нова дивотия и нужна ли е тя, а накрая откриваш че имат много добра логика.Например ябълковидните елементи съединяващи преден и заден мост към шасито – вътре в ябълковидната сглобка има легло за карето така направено че да не позволява усукване – в резултат има по-малко напукани карета.

Това което аз направих е да си купя липсващите части.
       Направих това.

Черен унимог, като всяка част е абсолютно същата като в оригиналният сет.Поиграх си и с лепенките.Единствената промяна е цветът.

Работя в строителна фирма която има поне 3 модела от различни години унимог и всеки модел е с оранжев цвят на кабина и леген.Не мога да разбера как така по случай 60години Мерцедес Унимог, юбилейният модел е със сив леген(Мерцедес ме подразниха). LEGO не са виновни – те си изпълняват договора.

Ето и галерията:
http://s35.photobucket.com/albums/d169/iorun/8110/
       Онези сметки за част видиш ли колко стотинки струвала са абсолютна смехория.
       Просто струва си.

vladoniki

Страшна работа! Каретата на карданите изглеждат внушително. Ако не бъркам, това са нови гуми, които не съм виждал преди?

От към функции съм сигурен, че е запълнен на макс... :) Винаги се ме дразнели тези огромни като външен габарит мостове, но истината е, че няма вариант да са по-малки, тесни и тънки. За съжаление няма как да се направя ръкавите и прасето по-оптимално. ;)

vasilam

Честито Ивчо. С този черен цвят ми прилича на модификация за военни цели. Разбирам, че има специфични части само за този модел, които по-нататък може би ще бъдат пуснати и в други сетове. Грубо като бройка колко докупи за този Мерцедес?
Отдолу виждам, че е 4х4, смяташ ли да го модифицираш като му добавиш RC?

iorun

Гумите са нови, приличат на хокейни шайби  :D готини са.

Ябълковидните сглобки
http://www.flickr.com/photos/0937/5820354871/#in/photostream/

И да  :( няма начин големи са габаритите на мостовете(много пластмаса на едно, диференциалът е виновен)

Иска ми се да стане черен BRABUS MERCEDES UNIMOG

, а за толкова пространство трябва да може и вратите да се отварят.
30% донапазаруване на части

PecataD

Страшен е! Мостът изглежда доста внушителен.. Искам да дойда у вас и да си поиграя с МОК- четата ти.. ;D
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

busa

Браво Иво  :)
Маниашко е  ;)
град София тел. 0887302715

minichamps

цар си на тухлите с дупки  :o страхотен модел  :)

iorun

Получих си гумите за татрата и веднага ги монтирах на унимога.

И наистина гумата е 60% от фасона на колата

Но са тежки, а 8 броя не съм сигурен колко мощност ще  има татрата. 4 бр. тежат 700 грама

vasilam

UNIMOG-а изглежда добре и с тези гуми, даже по-добре. Поне според мен. Прилича на модификация за планински цели. А за Татрата може и да се оправят нещата като добавиш втори XL мотор.

iorun

Цитат на: vasilam - 11, Януари, 2012, 07:56:37 PM
А за Татрата може и да се оправят нещата като добавиш втори XL мотор.

Ама татрата е с два XL-а + скоростна кутия с ниска предавка :-[.
Мисля за нещо повече.

Martini

Сложи и един бунзинов мотор и ще върви страшно :o майтапа настрана камиончето е страхотно :) Браво!!!
http://brickset.com/sets/ownedby-kristophers
Магазин: https://store.bricklink.com/Martini#/terms
Мартин Спасов гр.София

vasilam

Цитат на: iorun - 11, Януари, 2012, 10:41:53 PM

Ама татрата е с два XL-а + скоростна кутия с ниска предавка :-[.
Мисля за нещо повече.

Има ли някакъв друг вид мотор от Лего, някой от старите модели?

vladoniki

Жестоко е станало!
На мен ми се струва, че при задвижването няма да има проблем заради мотора, а заради цялата трансмисия и оси, които са от пластмаса. Опасността идва от голямото натоварване, предизвикано от цялото тегло на камиона. Колко тежи целия камион, заедно с наличното снаражение в момента?  :)

iorun

Unimoga с големите гуми е към 2.8кг
А татрата гумите са 1.4кг + 2 кг , можеби 3.5кг

vladoniki

Цитат на: iorun - 12, Януари, 2012, 08:46:56 AM
Unimoga с големите гуми е към 2.8кг
А татрата гумите са 1.4кг + 2 кг , можеби 3.5кг

Доста е.  :) Аз имам една играчка в мащаб 1:14, която тежи 3 кг, но при нея всичко е от метал. Може да гледаш идеи за окачване на ресори, ако искаш ще снимам още. Но ми се струва, че с Лего части е трудно изпълнимо. Виждал съм една Лего количка, бяха използвали от тези огъващите се оси, дето са гумени. Бяха ги напрегнали и към тях беше закрепен моста. Честно казано по-скоро не ми хареса резултата, макар, че идеята е добра.
Ти си фен на окачването.  ;) И аз много се кефя на компактните и добре функциониращи детайли по окачването.

P.S. Ето 2 идеи за ресори, но и 2-та случая реализирането не е съвсем на оригиналния принцип - ЛИНК 1, ЛИНК 2