• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Лего City 2012 г. - снимки

Започната от vladoniki, 17, Октомври, 2011, 06:59:50 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

4200 Mining 4x4

4201 Loader and Tipper

4202 Mining Truck

4203 Excavator Transporter

4204 The Mine

4205 Off-Road Command Centre

4206 Recycling Truck

4207 {Car park / Garage}

4208 4x4 Fire Truck

4209 Fire Plane

4427 Fire ATV - REVIEW

4428 Advent Calendar

4429 Helicopter Rescue

4430 Mobile Fire Command Centre

4431 Ambulance

4432 Garbage Truck

4433 Dirt Bike Transporter

4434 Tipper Truck - REVIEW

4435 Car & Caravan - REVIEW

4436 Patrol Car

4437 Police Pursuit

4438 Forest Police Command Centre

4439 Heavy-Lift Helicopter

4440 Forest Police Station

4441 Police Dog Van

4442 Glider

4473 Police Helicopter

30017 Police Boat

30018 Police Microlight

30019 Fire Helicopter

30150 Fire Car

30151 Mining Dozer

30152 Mining Quad

853378 Firefighter minifigure pack

PecataD

Ехаа.. :o Всичко изглежда страхотно, особено 4206! Нямам търпение да дойде новата година.. Ще бъде успешна, надявам се, както за нас, така и за LEGO Compani. ;)
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

mrcastle

Не приемайте мнението ми на сериозно, но според мен тея новите пожарникари са тъпа идея и изобщо това в гората не ми стои добре.Има няколко добри сета, но като цяло сетовете вмомента мисля, че са много по-яки.

l-donovan

Има някои много готини сетове!То май се е видяло,че догодина ще се дават парите за сити!
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

vladoniki

"Горската" тематика не ме радва много, но има няколко сета, които ми допадат. А част от тях, ще станат и за допълване на колекцията ми:

Кремиковската количка май е новост, не съм я засичал в други сетове преди.  :)

Stey

Има интересни неща, от сорта на караваната (от доста време '87, не е имало таквава) и камиона за смет. Но Лего дали от липса на качествен персонал или за да пестят разходи, ужасно много им е паднало качеството и на каталозите и на модел снимките (това дето му викаме продукт шот). Лош печат на каталога за 2011, евтина хартия, и доста кузо фотошопване, лъхат на лошите китайски "лега", дори ментетата имат една джонка която е доста симпатична(ненавиждам боклучивите ментета и плагиатстването на китайците, но...лего ме принудиха) и може да се бори като дизайн с новите лего. Старите каталози и комплекти светят, изпълнени с настроение енергия и страхотно изпипани. Хората тогава са правили с месеци композициите и са харесвали работата си и най-важното са били професионалисти. Сега...аре 2-3 "шота" с дигиталката и после луеко Адобе да омажем и аре на тънката хартия и ромайорката( скапана стара офсетова машина). И резултата е плачевен, ама те нали са деца (клиентите), к'во им пука за качеството, се в г"з дали е направено с атмосфера и завладяващо или едно към гьотора. Направете тест сложете каталог от '82-90 до 2011 и тогава ми кажете дали имам право. Писах повече, но обичам легото и такова падение ме огорчава.

Поздрави

P.S. Знаех си Владо, че ще уважиш караваната :)....Фабуленд има подобна ръчна количка 325 Percy Pig's Wheelbarrow от 1979.
Стоян В.Б.

DMitar

стей, сигурно си прав за хартията, каталозите и някои снимки и лога, както и качеството на пластмасата произведена в Китай. Но моето мнение е, че качеството като дизайн на лего фигурките, лего частите, цветовете и разнообразието е доста по-високо спрямо да речем 1995-2003 (да не говорим за 1977-1995).

Самите Сити/Таун сетове според мен не са кой знае какво като сетове (с изключение на да речем 10-20% от тях), но частите, цветовете, разнообразието е уникално. А всъщност по-важно е самите части, фигурки да са на добро ниво, а цените колкото може по-ниски. Поради това лично аз предпочитам да свалят от цената на кутията, каталозите, екипа за дизайн на сетовете и т.н.. За цените предполагам, че е по-добре да говорим в друга тема, все пак това тук е "Лего City 2012 г. - снимки".
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

Stey

Съгласен за по-голямо разнообразие от цветове, нови елементи и да кажем сложност на моделите, но за сметка качеството:(, а това май не си заслужава. След като лего са с традиция на качествена и стабилна игра, тяхното икономисване е все едно ферари да правят баничарки!? Имам неизползвани части от 82-90 и сравнени с да кажем 7675 AT-TE Walker или 10210 Imperial Flagship части са мнооого по добри като пластмаса и пасване. Разбирам какво искаш да кажеш, има нужда от разнообразие нали, някой може да иска лилава къща примерно, което би било немислимо в класик града. Но новия цвят злато е ужассс, или едно адско електриково зелено аууу.

А за интересност на моделите не мога да се съглася с теб, от 80 до 96 са града за мен. Та за парите, лего никога не са били евтини(но са евтини ако се вгледаш в по широк мащаб защото виички части пасват, а така ти инвестираш и може да строиш по-големи неща, може после децата ти да строят и тн.), сми ако искаш без пари има енлайтен или други ментета, но за да се прави нещо качествено трябва вложение, с пръдня боя тц :)

А и как ти дето си най-фен, имаш дед стар и си говорим за пари :) Аз пък сега като обиждаш класик тоуна, че е обикновен и аз ще ти кажа, че са заспи Йода и Уиндо първо не могат да го усетят императора Палпатин(Дарт Сидиус) , а после ги нарита и двамата в един ден :)
Стоян В.Б.

vladoniki

Цитат на: Stey - 19, Октомври, 2011, 04:00:39 PM
части са мнооого по добри като пластмаса и пасване.

Наистина мноооооооооооооооогоооо. :) Да не говорим, че преди нещо сложно се сглобяваше от малките и елементарни части, докато сега събраните едновремешни 4-5 части се явяват като една част, вярно заоблена, но все пак в ръбатите форми е чара на Лего.

Stey

DMitar стегнахме те яко, като фенове на класика :P Сега ме е страх да пиша в стар уорс секцията, че ще ме накастриш :-[

Разбира се с най-добри чуваства това и в кръга на шегата :)
Стоян В.Б.

DMitar

Съгласен за по-голямо разнообразие от цветове, нови елементи и да кажем сложност на моделите, но за сметка качеството:(, а това май не си заслужава. След като лего са с традиция на качествена и стабилна игра, тяхното икономисване е все едно ферари да правят баничарки!? Имам неизползвани части от 82-90 и сравнени с да кажем 7675 AT-TE Walker или 10210 Imperial Flagship части са мнооого по добри като пластмаса и пасване. Разбирам какво искаш да кажеш, има нужда от разнообразие нали, някой може да иска лилава къща примерно, което би било немислимо в класик града. Но новия цвят злато е ужассс, или едно адско електриково зелено аууу.

За пластмасата и пасването мисля, че е така, но това съм го казал...А за цветовете - произвеждат се май и сега всички добри стари цветове. Веднага кажи кой те насилва да придобиваш и строиш кладик град с електриково зелено и ужасно злато!!! Веднага дружно ще му се скараме във форума!!!

Edit: същото ще питам и Владо - от СИК и ВИС ли ви карат да строите нечаровни къщи с малко тухли  ;) :) или пък да ги правите заоблени вместо квадратни.

Взимате тези 10-20% от сити легото, което харесвате като сетове, купувате отделно фигурки и аксесоари, отделно части и си правите Олд Класик Мега Таун. Ама вие май това и правите..  ;D. Докато при Стар Уорс не е така - там трябват много видове части, специфични за сета, за да стане както е на филма и т.н. - в смисъл ако правеха скапани СУорс сетове щех да пища :(, но не успявам да разбера защо се обевявате против Лего Сити/Таун политиката в последните години!?

А за интересност на моделите не мога да се съглася с теб, от 80 до 96 са града за мен. Та за парите, лего никога не са били евтини(но са евтини ако се вгледаш в по широк мащаб защото виички части пасват, а така ти инвестираш и може да строиш по-големи неща, може после децата ти да строят и тн.), сми ако искаш без пари има енлайтен или други ментета, но за да се прави нещо качествено трябва вложение, с пръдня боя тц :)

А и как ти дето си най-фен, имаш дед стар и си говорим за пари :) Аз пък сега като обиждаш класик тоуна, че е обикновен и аз ще ти кажа, че са заспи Йода и Уиндо първо не могат да го усетят императора Палпатин(Дарт Сидиус) , а после ги нарита и двамата в един ден :)
Моето мнение е, че легото е много скъпо и като играчка за дете и като хоби за възрастен. Това го казвам независимо от това какво имам, да речем на база средна заплата в БГ и даже средна заплата в ЕС. Също така смятам, че чисто производствено и пазарно погледнато, надценката му е голяма (какво имам в предвид - за справка виж по новините протестите срещу големите корпорации в последните седмици). Конкретно за Стар Уорс, и Лукас папка, и пак е прекалено. Поради това винаги следвам 2 основни принципа - 1) купувам само евтино, и 2) ако стане въпрос открито и аргументирано си изразявам отрицателното мнение по въпроса (както в момента).

Относно Дед Стара го купих за 570лв с всичко като крайна цена в БГ (с буквар, без кутия), иначе въобще нямаше да посегна.

Не обиждам класик тауна, а напротив ще кажа, че за времето си Легото (включително класик тауна) бяха най-готините играчки и сега също е така. Но споделих, че старите таун сетове в сравнение с новите неща не са по-добри. Разгледах каталозите на почти всички Лего сетове последните 3-4 месеца и така си формирах това мнение, също така имам и някои стари и нови таун/сити сетове. Хайде дай номера на сетове, които на теб ти харесват повече от старите?

Относно Сидиъс - и Уинду и Йода го смачкаха. В първият случай се получи предателство, във втория бягство. Само е вярно, че в крайна сметка ги прецака и двамата и същевременно си направи "фрии фейс лифтинг ала дарк сайд"  >:( :-\ :o
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

legoboss

Сетовете са интересни,спор няма...за феновете на Сити са перфектни ;)

Относно новите елементи-казвал съм го и преди-за нищо не стават,дори цветовете са по други и седят някак си прозрачни(вече се правят от прозрачни топченца не от бели).Изглеждат адски китаиско...
За фигурките да не говорим-като им видя лицата :-X стах ме хваща чак...

Скоро бях поръчал части да си допълня един сет и познаите-те чисто новички от съвременните,отделих ги в дълбоките резерви и порачах други :-[

DMitar

Наистина ми е любопитно и зато пиша в тази тема. Казвате самите сглобки и качеството на пластмасата е различно (на пипане, на издръжливост предполагам въпреки, че това никой не го е тествал).

Според тези които споделят тази гледна точка като сложищ сет на рафта дали визуално тези сетове със старите части изглеждат по-добре или само докато сглабяш сета се усеща така да се каже..
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

Stey

Това е душевна чекия, да знаеш, че комплекта е с оригиналните точни стари тухли и пълен. Прав си за стар уорса, там трябва да има прилика с филмите и от там идват и специфичните части.
Стоян В.Б.

DMitar

Цитат на: Stey - 20, Октомври, 2011, 02:27:57 PM
Това е душевна чекия, да знаеш, че комплекта е с оригиналните точни стари тухли и пълен.

Е, те така съм сегласен както вика Гацо-Бацо!
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!