• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Rock Crawler

Започната от iorun, 13, Април, 2011, 08:57:08 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iorun

vasilam

Тия добре че измислиха PF. Така Техника стана доста по-интересен и някак си завършен. Можеш да сътвориш нещо и след това да си го управляваш. Например преди 20 години си мечтаех да има серия Star Wars, а сега от няколко години е вече факт. Преди най-яките сетове Техник имаха някакъв електромотор с кабел, сега вече има RC и можеш да внедряваш по няколко моторчета.

iorun

85,86,87 година си правих сам моторчета за легото  ;D ;D ;D
И сега имам олдскуул един  ;D

vasilam

Този не знам колко е old. Тези зелените части през онези години все още ги нямаше, всъщност не знам кои години са ги внедрили. Аз имам около 15 години пауза с Легото и съм назад с материала. Сега се опитвам да наваксам.

Knight

Малко в страни от темата, Ивайло няма ли да направи един шоруум ? Само с билетчета от форума, да гледаме и да се дивим ще се събере капитал за още по-грандиозни неща  8)
Светлозар Г.

iorun

Е е е няма нужда. :P
Много скоро завършен Rock Crawler -ът

iorun

Eто го новият 9398

http://tlctechnic.blogspot.com/

свободно с лекота се движи, може и да бъде сглобен ;), но толкова шарен няма начин

И пак нови части :(, оп има чисто нов return to center механизъм за завиването кефкефф

vasilam

Не знам защо, но този сет ми се вижда ужасно грозен. И каква е тая тъпотия със завиващите задни колела? Като гледам май само децата ще му се радват. Не ми харесва. Тия от Лего имат доста добри попадения, но това май са си го изсмукали от пръстите.

Все пак не искам никой да ангажирам с мнението си.

iorun

vladoniki

Цитат на: iorun - 05, Февруари, 2012, 07:01:54 PM
Eто го новият 9398

1327 части, вече и официално в Бриксет. Гледам на сета по-скоро от техническа гледна точка, не толкова дали дизайнът е красив или прекалено шарен... Окачването е максимално близко до това на истинските джипове - 2 щанги + 2 амортисьора на мост, но леко различно от истинските катерачи - предимно 4-точково. Самоцентриращите се мотори са добро нововъведение. Но пък щангите държащи се на един пин с ябълка не знам дали издържат натоварването на модела - изглежда тежък. Механизмът на завиване нещо не ми харесва, но съм наясно, че трудно би бил преработен.

Цитат на: vasilam - 06, Февруари, 2012, 05:58:05 PM
И каква е тая тъпотия със завиващите задни колела?

Така е и при някой катерачи в мащаб 1:1. :)

Rock Crawling at Rock Trails in Tolar, TX with a 4 wheel steer jeep.

iorun

Определено сетът е резултат от желанията на лего феновете.
Най-после Лего решава двата проблема (мощност в малък обем и просто решение за завиване)
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=504360
Серво мотор за завиването- простичко, нооо скъпо ще да е (може би 50-60лв)

PF L-motor  по мощен от м-мотора, но по-бавен

New LEGO PF L and Servo motor characteristics

кофража не е толкова интересен

vladoniki

Еее, това е друго... жестоко! Моторът си е цяло серво с потенциометър, който засича позицията на изходната ос. Вече няма да се налага моторът да се тормози с различни неефективни механизми, които връщат завиващия механизъм в изправена позиция.

Ilianski

Като стана дума за servo motor-а, някой знае ли къде се продава или още не са го пуснали в продажба?
Илиян Николов

vladoniki

Цитат на: Ilianski - 01, Януари, 2013, 10:51:08 PM
Като стана дума за servo motor-а, някой знае ли къде се продава или още не са го пуснали в продажба?

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=99498c01

Ilianski

Мерси, но къде му пише цената в Bricklink-а.
Илиян Николов