• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Rock Crawler

Започната от iorun, 13, Април, 2011, 08:57:08 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasilam

Твоята не е ли със същите гуми?

iorun

Тези за които говорим са най-големите и злобни.Не случайно татрата има планетарни зъбни предавки

vasilam

Тези за които говориш са най-горе в ляво нали? Гумите на твоята Татра и моя RC камьон са в ляво, вторите от горе-надолу. Аз мислех, че това са най-голямите.

iorun

Да , а и не са много еффтини - от 25 до 50 лв

vasilam

Ужас. Между другото аз не се сещам за сет, в който присъстват тези най-големите.

iorun

vasilam

8466 е май последния читав офф-роудър с 4х4. Всичко след него бледнее.

sprouse

хах ..аз на скоро се здобих с този "Rock Crawer"
Bobbilegoworld :)

vladoniki

Цитат на: iorun - 29, Декември, 2011, 06:13:49 PM
Владо, можеш ли да ми кажеш термин свързан с - унилинк, за да мога да търся и чета?

Окачването се води unilink или 1 link. Това идва от факта, че моста се захваща само в една точка към шасито, като не броим кардана и амовете. Липсват останалите 3 точки на лагерауване, както е при 4-точковото (4 link) или Live Axle.
Носещата щанга е само една и е централно разположена спрямо моста. Окачването позволява невероятно голям ход, на практика ограничен единствено от шасито и амовете, но за сметка на това возилото е изключително нестабилно и непригодно за високи скорости.

iorun

Много мерси за информацията и особенно снимките.
Определено ще бъде използвана :)

vladoniki

Иво, забелязал ли си 9398 4x4 Crawler? Май ще има интересен сет тази година. Надявам се само да не е някой катерач в микро мащаб, без функции, а да е от тези сетове с 1000+ части.  :)

P.S. Открих и една неофициална снимка. Обещаващ сет, на 2 завиващи моста, 3 М мотора...

iorun

:D Прихванах го преди 4 дни.
До колото разбирам това е fan's choice, а това леко ме бъгва.
Забелязваш ли масивната предна ос - и двамата не обичаме такива кубчета пластмаса.
Струва ми се че гумите са малко по-тесни, може да има нова джанта със старата голяма гума - хубав профил за офроуд.
Два М-мотора  ??? само феновете да не мрънкат че не им стига мощност.
Но има черни панели  :-*, най-после да наводнят пазара за да им падне цената.Не ми се плаща 10лв. бройката.

Иначе това ще е от редките техници напълно моторизирани, тайно се надявам да не е разочарование.

Има и един голям хеликоптер с ефектен дизайн,  :D също толкова скъп.

vladoniki

За мостовете - ясно. Интересно ми е дали има 2-ри кардан за завиването или 2 М мотора са за завиване на предния и заден мост. На кутията ясно се виждат 3 М мотора. Въпросът е дали 2 са за задвижването и 1 за завиване, или е обратното.  Тоест може всеки мост да си има скоростна кутия и да се задвижва с отделен мотор, без кардан. Между другото, точно така е при евтините играчки - 2 моста, всеки със скоростна кутия и мотор... кофти тръпка.

vasilam

Хора дайте линковете да видим и ние.

vladoniki

Цитат на: vasilam - 17, Януари, 2012, 12:56:37 PM
Хора дайте линковете да видим и ние.

Имаме само снимката по-горе. Другото си е чисто хвърляне на боб.  ;D