• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Известни личности любители на Лего - Драго Симеонов

Започната от vladoniki, 25, Декември, 2010, 06:30:52 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Наскоро, в ефира на Дарик радио, чух някакъв майтап за Драго Симеонов, беше свързано с Лего. :) Открих и едно негово интервю, в което той споменава, че е "Маниак на Лего". В тази връзка пускам ЛИНК към интервюто. :)

П.С. Ако не ви се гледа цялото интервю (или чете), гледайте след 21-вата минута. :)

PecataD

Хммм започваме издирването .. добре кой ще признае  ;D ;D Знам , че си тук Драго знам , че си тук  ..  :D :D
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

vladoniki

Драго, добре дошъл!  :)

mrcastle

Незнам дали е той или не е, но знам че го има в лебго. ;D

PecataD

Вярно е не сме сигурни , но Владо може да има информатори или да е писал с него  ;D
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

vladoniki

legodrago

Здравейте!
Радвам се най-после да съм сред приятели. Велик портал е това с много ценни неща :)
Незнам колко известна личност съм, но имате вече стабилна медийна подкрепа на всичко, което решите да правите с ЛЕГО.

vladoniki

Цитат на: legodrago - 09, Януари, 2011, 11:05:01 AM
Здравейте!
Радвам се най-после да съм сред приятели. Велик портал е това с много ценни неща :)
Незнам колко известна личност съм, но имате вече стабилна медийна подкрепа на всичко, което решите да правите с ЛЕГО.

И вече официално... Добре дошъл, Драго!  :) Благодаря за подкрепата! И се надявам ти е уютно при нас.  Факът, че си "шушукаме" тук по твой адрес е достатъчен.  ;)

mrcastle

Цитат на: legodrago - 09, Януари, 2011, 11:05:01 AM
Здравейте!

Чудесно!Точно това от което имахме нужда за проекта ни  ;D Lego Sofia: http://www.legomania-bg.com/index.php?topic=683.0

legodrago

Проектът е много добър.  :)
Кажете как да действаме.

mrcastle

Мисля, че Владо трябва да ти отговори.Той е водача. ;D Вече разполагаме със Мавзолея на Георги Димитров и Телевизионната кула на Владо и къщата на Сан Стефано и НДК в строеж.
http://www.brickmania-bg.com/index.php?topic=467.0
http://www.brickmania-bg.com/index.php?topic=629.0
НДК и Сан Стефано някъде бяха.

vladoniki

Мавзолеят на Георги Димитров е напълно готов, Старата ТВ кулата не е довършена съвсем до край, НДК и Сан Стефано 6 като гледан не са и започнати. :)

Драго, ти на кои серии на Лего си фен?

Това, което може да се види във форума, са много фенове на Стар Уорс, не малко фенове на средновековните серии - Замък и Пирати, сравнително доста любители на градските серии - Town и  City.

П.С. Може да покажеш някоя снимка на твоите сетове и/или творения, мисля, че на всички ще ни е интересно. :)

legodrago

Привет отново

Първо: Владо, нещата са ти СТРАХОТНИ! Мавзолеят го бях видял в твоя сайт, но кулата - не. Убийствено добри са.

Лично аз съм фен от началото на 80-те, откогато са ми и първите сетове. После в края на 90-те имам пауза (понеже се мислех за голям и прочее глупости) и пропуснах някои интересни серии (например Уестърн, за който съм писал на централата на ЛЕГО през 1985, бях втори клас и им пратих писмо с рисунки и предложения за каубойско лего, без майтап). Та сега си наваксвам по интернет. Синът ми е на пет години и естествено е фен на Стар Уорс, Индиана Джоунс и на Батман серията.

Моята мания са фигурките. Особено къстъм фигурките. Самият аз сглабям, правя допълнителни аксесоари. Имам някои на майстори като Jasbrick

http://www.flickr.com/photos/jasbrick/ и други подобни. Но да не ви занимавам излишно. В най-скоро време ще ги снимам и ще ги кача. Просто доскоро не знаех, че и тук има силна лего-общонст. Преди това висях основно в Брадърс Брик и си пишех с разни лего-маниаци от Холандия и Англия. Но основната сила ми е във фигурите.

Владо, око още ти трябват шапки за гвардейците пред мавзолея, мога да ти помогна, правил съм такива няколко пъти.

vladoniki

Мерси! :)

Историята на не малко от нас е подобна на твоята. :) Първият ми сет е от 1985г., дълги години Лего беше единствената играчка, която признавах. После... "пораснах" и Легото събираше прах в кашони в гардероба. Преди година и половина се роди малката ми принцеса, което наложи временно прекратяване на другите ми хобита... В желанието ми да прекарвам повече време вкъщи се запалих по Легото отново. :) ...

Сподели каква е идеята ти за гвардейските шапки?  :)

legodrago

Всъщност вече съм правил такива. Ръчно изработени са т.е. къстъм, така да се каже. От специален материал, боядисани и третирани, за да не пада боята. Това са четнически калпаци със зелено или червено теме, бели отстрани и с герб. Такива носеха гвардейците пред мавзолия в по-късни години, когат оне бяха с фуражки. Шапки, които лего няма, са ми една от специалностите. Но без снимка кой знае как звучи така, така че ще ти пратя да видиш и да прецениш, ок?