• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO Sofia

Започната от pleomaxbg, 14, Ноември, 2010, 08:03:05 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pleomaxbg

С Владо си драснахме по този въпрос, относо строенето на най-известните софийски сгради, можещи да бъдат построени от ЛЕГО с цел вкарването им в един макет на града...

От тук всеки който има ВЪЗМОЖНОСТ, не само желание, може да участва! Тези който нямат възможност активно може да се включат в обсъждането!

Точките по който трябва да се мисли са:

1. Емблематични сгради за София.(пример: ТВ кулата(готова) НДК(запазена) старото Народно Събрание...)'
2. Кой ще може да се захване с работа в тези мащаби!
3. Всякакви идей за този проект!

Благодаря Ви предварително, и се надявам да сте хипер активни!!!

Има възможност да се обърнем към другия форум за човешки и материален ресурс! 

mrcastle

Тук ли ще се обсъжда и лебго ли имаш предвид? :)

pleomaxbg

Тук обсъждаме всичко свързано с темата, а за Легбо е само идея ...

mrcastle

Винаги съм си мислиш, че двата форума може да направят нещо голямо ама както Владо реши.Консултирах се и предлагам НДК,Народния театър и може би парламента.На мен старите сгради повече ми харесват. ;D Църквата Александър Невски също ама е много сложна.

vladoniki

Както казах на pleomaxbg, това е една изключително интересна идея, за чието осъществяване ще е нужно много време и не малък финансов ресурс. Направих Мавзолея, сега правя ТВ кулата, ще издам, че отдавна ми се върти в главата да направя сградата на МС... Абе, идеята е супер, всеки може да се включи със всякакви сгради от София. :)

П.С. Гледал съм и сградата на Парламента, но някак не ми е на сърце и не мисля, че бих я направил сполучливо... :)

Morpheus

Идеята ми харесва, ако идеята се осъществи си запазвам правото( пу за мене  :D ) да реализирам къщата на ул. Сан Стефано 6.

mrcastle

Това не е лесна сграда.Аз първо ще проуча и после ще си заплюя нещо.

vladoniki

Цитат на: Morpheus - 14, Ноември, 2010, 08:54:36 PM
Идеята ми харесва, ако идеята се осъществи си запазвам правото( пу за мене  :D ) да реализирам къщата на ул. Сан Стефано 6.

Е дай снимка да я видим.  ;D

Всеки, който има желание и възможност може да се захване с някоя известна сграда, или най-обикновена къща, построена на територията на София-град.

Идеята с разпределяне, от сорта "Ти ще строиш Парламента, а ти - Мол София..." би била безплодна и безсмислена. В основата на идеята е да построиш това, което ти харесва, което можеш да построиш и най-важното е да ти дойде отвътре... По "задание" не става.  :D

mrcastle

Ето снимка:

Предлагам Национално Историческия музей: http://www.historymuseum.org/img/index.jpg

vladoniki

Къщата е страхотна и доста зловеща. Направо си е предизвикателство да се построи от Лего.

pleomaxbg

Аз започвам да строя НДК! Както каза Владо, всичко в София е във ръцете ни, така че успех в търсенето... Аз една от сградите си я "плюнах"... ;D

vladoniki

Цитат на: pleomaxbg - 14, Ноември, 2010, 09:08:20 PM
Аз започвам да строя НДК! Както каза Владо, всичко в София е във ръцете ни, така че успех в търсенето... Аз една от сградите си я "плюнах"... ;D

Направи една тема "WIP: НДК", когато започнеш строителството. Ще ми е изключително интересно да следя строителството. Сградата е сложна, с много чупки и детайли... :)

mrcastle

Цитат на: pleomaxbg - 14, Ноември, 2010, 09:08:20 PM
Вие с Morpheus вече сте си избрали.Сега е мой ред.Дано да ми стигнат частите. ;)

vladoniki

Цитат на: mrcastle - 14, Ноември, 2010, 09:12:44 PM
Вие с Morpheus вече сте си избрали.Сега е мой ред.Дано да ми стигнат частите. ;)

Частите никога не стигат!  ;D Избери нещо, за което ще имаш нужните цветове и брой части. Гледай, мисли и не бързай. :)

mrcastle

Аз вече си имам разни проекти.Мога да почна след коледа.