• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Advent calendars - to buy or not to buy

Започната от _Oceanblue_, 10, Октомври, 2010, 10:41:19 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

_Oceanblue_

здравейте,Лего фенове

след дълго отсъствие отново сме на линия. 8)

след новите попълнения на колекцията са и двата нови Advent calendars.

честно казано, the City advent calendar много ме разочарова, защото коледната тематика е съвсем леко застъпена , пък и тия глупави псевдо моделчета на самолет,кран,багер и т.н. се чудя за какво въобще са ги включили в сета >:(

за коледно настроение препоръчвам http://brickset.com/detail/?Set=10216-1 в комбинация с  http://brickset.com/detail/?Set=10199-1.

The castle advent calendar е много по-добър и страхотно ми се вписа в http://brickset.com/detail/?Set=10193-1. A must for all Castle fans!!!

vladoniki

Градския календар си е разочарование и според мен. Ще се въздържа - "not to buy" избирам. От 7952 Kingdoms Advent Calendar много ми харесва бурето с виното  ;D ... и поставката на бурето е страхотна.  ;D

Nathrezim

Morpheus

Цитат на: _Oceanblue_ - 10, Октомври, 2010, 10:41:19 PM
...пък и тия глупави псевдо моделчета на самолет,кран,багер и т.н. се чудя за какво въобще са ги включили в сета ...

Подкрепям с две ръце, голяма безмислица, но календарите бяха в wishlist-a ми и ги взех. Само се чудя за увеличението с 10 лв. на миналогодишния календар. Поръчах го на 50 лв. и после гледам, че е с 10 кинта горница.

legostef

Принципно сте прави, че календарите нямат кой знае какви готини части, но пък чувството че всяка сутрин имаш малка лего-изненада в дните преди Коледа е много яко. По-големите сигурно си спомнят радостта от Kinder Surprise - шоколадовите яйца, които не са особено вкусни, но пък имат играчка-изненада (която също в 50 % от случаите не е особено интересна). Затова си мисля, че календарите имат съвсем друга идея и тя в никакъв случаи не е да обогатим колекциите си с уникални части.
Стефан Генчев

_Oceanblue_

Цитат на: legostef - 12, Октомври, 2010, 09:14:32 PM
Принципно сте прави, че календарите нямат кой знае какви готини части, но пък чувството че всяка сутрин имаш малка лего-изненада в дните преди Коледа е много яко. По-големите сигурно си спомнят радостта от Kinder Surprise - шоколадовите яйца, които не са особено вкусни, но пък имат играчка-изненада (която също в 50 % от случаите не е особено интересна). Затова си мисля, че календарите имат съвсем друга идея и тя в никакъв случаи не е да обогатим колекциите си с уникални части.

Кажи ми честно, ти наистина ли чакаш 24 дни , за да видиш какво съдържа календара?

аз си купувам календарите само заради идеята да си окомплектовам градовете ( средновековни и модерни ) с ценни фигурки и предмети.

vladoniki

Май идва време за отваряне на календара?!?  ;D

_Oceanblue_

Цитат на: vladoniki - 30, Ноември, 2010, 07:42:07 PM
Май идва време за отваряне на календара?!?  ;D

Владо, Владо, той отдавна вече е отворен и напълно сглобен  :)