• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как да купуваме през Bricklink?

Започната от vladoniki, 01, Септември, 2010, 07:55:03 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alkoholiker

Благодаря за отговорите. И аз си мислех, че е най-добре да слагам на всякъде адрес за доставка.

vladoniki

Чакам пратка от Холандия с TNT Post. Обаждах се в TNT, отговорът беше, че те са се дистанцирали от TNT post и пратката би трябвало да пристигне чрез Български пощи.
Въпрос:
Някой получавал ли е пратка по ТНТ пост и дали правилно са ме ориентирали от ТНТ?

Тракинг номерът е 3SKAAG2491511 и не може да бъде проследен в БГ Пощи, а само на сайта на ТНТ Пост, но информацията е доста неясна - http://parcels-uk.tntpost.com/mytrackandtrace/trackandtrace.aspx?lang=en&B=3SKAAG2491511&D=BG.

Благодаря за съдействието!  :)

gogo29

Цитат на: vladoniki - 10, Март, 2014, 11:15:38 AM
Чакам пратка от Холандия с TNT Post. Обаждах се в TNT, отговорът беше, че те са се дистанцирали от TNT post и пратката би трябвало да пристигне чрез Български пощи.
Въпрос:
Някой получавал ли е пратка по ТНТ пост и дали правилно са ме ориентирали от ТНТ?

Тракинг номерът е 3SKAAG2491511 и не може да бъде проследен в БГ Пощи, а само на сайта на ТНТ Пост, но информацията е доста неясна - http://parcels-uk.tntpost.com/mytrackandtrace/trackandtrace.aspx?lang=en&B=3SKAAG2491511&D=BG.

Благодаря за съдействието!  :)

Владо,

От TNT са те ориентирали правилно. Пратката трябва да пристигне през Български пощи. По това което е дадено на трака пратката още пътува. В сайта на Български пощи изобщо няма да се появи. Трябва да го пуснат с техен трак код и затова го няма. Скоро ще пристигне  ;)

vladoniki

Цитат на: gogo29 - 10, Март, 2014, 11:43:42 AM
Владо,

От TNT са те ориентирали правилно. Пратката трябва да пристигне през Български пощи. По това което е дадено на трака пратката още пътува. В сайта на Български пощи изобщо няма да се появи. Трябва да го пуснат с техен трак код и затова го няма. Скоро ще пристигне  ;)

Чудесно! Благодаря, Жоро!

vladoniki

Пак питане за същата пратка по ТНТ Пост. :)

http://parcels-uk.tntpost.com/mytrackandtrace/trackandtrace.aspx?lang=en&B=3SKAAG2491511&D=BG.

"Delivery attempted. Parcel not delivered: addressee not at home"

В пощата няма такава пратка. Идеи?

Мерси!

DeMonica

Аз веднага бих опитал да се свържа с TNT, преди да са върнали пратката обратно. Те могат да кажат дали е у тях или в пощите.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

vladoniki

Цитат на: DeMonica - 14, Март, 2014, 07:12:28 AM
Аз веднага бих опитал да се свържа с TNT, преди да са върнали пратката обратно. Те могат да кажат дали е у тях или в пощите.

Говорих с тях - дистанцирали са се от ТНТ Пост и не обработват техни пратки, пратката не е там. От там ме насочиха към Български пощи.

DeMonica

:o
Ами свържи се с тези, които пишат тракинга, самите TNT.

Тогава по другото направление. Логично е след като е имало опит за доставка да се търси в локалния пощенски клон пощальона, който отговаря за твоя адрес.

В пощите също така могат да проверят по тракинга от TNT дали пратката е дошла и в кой клон може да е.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

Боби

Спиди или Еконт и действай по-бързо за да не я върнат. Пиши на Митко, на него май му я връщаха по този начин, ще ти обясни по подробно... ;)

vladoniki

Благодаря на всички! Пратката беше при Спийди. Едвам я издириха, даже служителката на телефона ме помоли да й обясня как проследявам подобни пратки, че тя не била наясно. В крайна сметка дори ми благодари, че съм я научил, учтива беше.

:)

mamun

Значи трябва да научиш и нас ;)

vladoniki

Цитат на: mamun - 14, Март, 2014, 09:34:06 AM
Значи трябва да научиш и нас ;)

Спийди бяха изненадани, че доставят пратки на ТНТ Пост. В последствие се оказа, че ТНТ Пост назначават доставката на ДПД, естествено със служебен ДПД номер, който няма от къде да вземеш... А ТНТ номерът никъде не го отчитат в системата си, независимо, че е изписан с големи букви на пратката. В крайна сметка Спийди служителката се оказа отзивчива и успя да намери пратка за моя адрес, от там извади ДПД номера й...

В сайта на ДПД ми излиза, че съм получил съобщение, а такова липсва... Пратката все се беше върнала в Холандия.  :D Куриерът ми каза, че когато пратката е без вписан телефон, дори не посещават адреса, което е пълен абсурд.

niky

Да попитам и аз имам пратка от Сърбия която трябва да е дошла вече , не знам сръбския изпращач но имам тракинг номер . Като проверя него ми дава 07.03.2014 изходящата поща в Сърбия и до там. Ето го тракинга - RR189930183RS . Идеи къде да попитам или какво да направя?

vladoniki

Цитат на: niky - 14, Март, 2014, 09:45:33 AM
Да попитам и аз имам пратка от Сърбия която трябва да е дошла вече , не знам сръбския изпращач но имам тракинг номер . Като проверя него ми дава 07.03.2014 изходящата поща в Сърбия и до там. Ето го тракинга - RR189930183RS . Идеи къде да попитам или какво да направя?

Пратката ти официално не е в България. Най-вероятно е в РЦ, но служителите просто ги мързи да я маркират и да я препратят към твоя пощенски клон. Свържи се с "Малки пакети", ако е малък пакет, понякога помага и се ускорява процедурата - 02 8922619.

П.С. Миналия ден взех една пратка от Германия, която стоя 12 дни в РЦ, преди да се сетят да я препратят...  ;)

niky