• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как да купуваме през Bricklink?

Започната от vladoniki, 01, Септември, 2010, 07:55:03 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Боби

Цитат на: alex - 02, Март, 2013, 01:22:10 AM
Здравейте колеги,
Заиграх се с wanted листите в Бриклинк и искам да попитам; Как мога да добавя листа най-лесно на даден сет ... има ли такъв начин и как мога да проверявам дали и колко процента от него се намират в даден магазин?
Благодаря предварително ;)
Добавяш го с Part Out. Създаваш нов Wanted List примерно с неговия номер, не да ти го шляпва в главната листа. Вкарваш необходимите количества от съответните тухли. Аз лично го правя в полето за забележка, че иначе много гадно Брика скрива магазините с по малки количества от необходимите. После сърчваш магазините по тази листа и си готов. Правиш си на Ексел таблица за съответния сет с количествата, там ги отбелязваш и виждаш процентите ;)

alex

В Part Out и избирам Parts, иии после добавям само една част и след това търся да го редактирам за да вкарам другите или?
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Боби

Не, за сет се избира сета и отдолу Part Out за целия, нататък има още 3 стъпки. Иначе за една част е така както пишеш

vladoniki

Има ли някакви нововъведения при малките пакети от UK? Чакам малък пакет вече седмица, но по тракинг не се появява в BGpost, а в РоялМейл от няколко дни седи със статус "has been passed to the overseas postal service for delivery in BULGARIA."
Благодаря!

Боби

Освен по високите цени за вътрешните пратки едва ли има нещо различно  ;)

Боби

Тези дни открих следното. При пратка на Royal Mail която не е застраховане се доставя с БГ Пощи, ако има застраховка с Интерлогистика. Това по въпроса че имаше чудения преди време... :)

vladoniki

Цитат на: Боби - 15, Април, 2013, 06:11:13 PM
ако има застраховка с Интерлогистика.

Точно такива опасения имах. :(

vladoniki

Сега разбрах, всъщност не знам дали е полезно, но на този адрес може да се извади GLS номера на пратката, като се зададе тракинг номера.

https://gls-group.eu/DE/en/parcel-tracking

До тук поне разбрах, че пратката е в Германия. Вероятно Интерлогистика ще я доставят, но не ми подвърдиха на 100%.  :D

vladoniki

vladoniki

Интересни новости около Бриклинк - ЛИНК.
Чакам версия 2.0 с нетърпение и се надявам фукционалността да се подобри или поне да остане на същото ниво - дано не развалят функционалността за сметка на дизайна.

П.С. За мен е новост, че Бриклинк е с нов собственик. Но пък това не беше неочаквано след кончината на Daniel Jezek.

vladoniki

Някаква идея дали пратките от Италия по DHL идват с куриер на DHL или по пощата?

vladoniki

Цитат на: vladoniki - 27, Август, 2013, 06:44:26 PM
Някаква идея дали пратките от Италия по DHL идват с куриер на DHL или по пощата?

На всеки пожелавам подобни пратки - вчера в 16:13 е приета от подател, преди малко пристигна...  :D

Alkoholiker

Здравейте,

Имам един въпрос относно пазаруването в bricklink и плащането на поръчката чрез PayPal.

Като се плаща поръчката в PayPal слагате ли пак адрес, на който да ви изпратят нещата или давате No shipping required? Питам, защото така и така има shipping адрес в bricklink и не знам има ли значение/смисъл да се посочва пак адрес за получаване.

vladoniki

Цитат на: Alkoholiker - 09, Декември, 2013, 10:22:53 AM
Здравейте,

Имам един въпрос относно пазаруването в bricklink и плащането на поръчката чрез PayPal.

Като се плаща поръчката в PayPal слагате ли пак адрес, на който да ви изпратят нещата или давате No shipping required? Питам, защото така и така има shipping адрес в bricklink и не знам има ли значение/смисъл да се посочва пак адрес за получаване.

Някои продавачи използват ПайПал адреса и не изпращат на друг адрес. А и от друга страна, по-добре е да си го избереш - при един евентуален диспут в последствие би могло да ти помогне.  ;)

DeMonica

Най-добре плющи адреса където можеш. Намалява вероятноста от разочарование.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica