• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как да купуваме през Bricklink?

Започната от vladoniki, 01, Септември, 2010, 07:55:03 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Цитат на: Akeyzerr - 21, Ноември, 2012, 09:21:34 PM
Да не би магазинът да е Babba's Brickland? Аз го чаках една седмица за фактурата и още седмица да прати поръчката, но днес си я получих и всичко беше ок, а частите - като нови.

Munich-Bricks:)

vladoniki

Цитат на: vladoniki - 21, Ноември, 2012, 08:43:27 PM
Ситуация от днес, с молба за мнение. :)
В понеделник пуснах поръчка към магазин в Германия, поръчката е едва 3 лота, тоест лесна за обработка. Магазинът има страхотен фийдбек. Няколко минути след като пуснах поръчката, статусът й се промени в "Processing". Фактура до момента не съм получил. Писах 2-3 пъти междувременно на продавача - отговор няма, а продавачът почти постоянно е на линия в Бриклик.
Днес пуснах молба за прекратяване на поръчката - до момента никаква реакция. Сблъсквали ли сте с подобна ситуация, какво да очаквам?

П.С. Междувременно пуснах поръчката си към друг магазин - веднага я обработиха, фактурираха и даже вече пътува, при положение, че я направих днес ранния следобед.

Развръзката настъпи! Снощи продавачът ми отговори на молбата за прекратяване на поръчка - извинява се за забавянето. Предложението му беше да изпрати поръчката днес, при положение, че платя днес преди 15 часа. Платих и очаквам частите.

В крайна сметка, като пристигнат 2-те поръчки, ще имам два абсолютно идентични комплекта части.  ;D

minichamps

ако са ти излишни свиркай нали затова са приятилите да помагат  ;) ;D

vladoniki

Цитат на: minichamps - 22, Ноември, 2012, 01:31:19 PM
ако са ти излишни свиркай нали затова са приятилите да помагат  ;) ;D

Ха-ха...  ;D Те са готини - 240 х .

minichamps

супер ако са ти излишни свиркай  ;)

Боби

Цитат на: vladoniki - 01, Август, 2012, 06:25:51 PM
Малко информация от къде да НЕ поръчваме! ALANS BRICKS - това е магазин, който не препоръчвам. Частите, които поръчах от там са в отвратително състояние и много от тях освен да пътуват към коша, за друго не ги бива. :( Иначе инвентарът на магазина изобилстваше от редки части, които трудно се намират другаде.
Може ли да дадеш малко повече инфо. За какви части става въпрос, като цвят, за следи от зъби, счупени ли бяха? Имам доста части и то важни в този магазин на супер изгодни цени :)

vladoniki

Цитат на: Боби - 10, Февруари, 2013, 11:19:44 AM
Може ли да дадеш малко повече инфо. За какви части става въпрос, като цвят, за следи от зъби, счупени ли бяха? Имам доста части и то важни в този магазин на супер изгодни цени :)

Честно казано вече не си спомням какви точно части бяха, а вече поръчка отсъства от списъка в Бриклинка. Но там оставих отрицателен коментар, както и получих такъв. Поисках рефунд поне за частите, които бяха сбъркани - продавачът не ми отговаряше и отворих диспут в ПейПал, така си взех и част от парите. Сега видях, че ми е забранено дори да влезна в магазина. Отношението на продавача беше отвратително!

П.С. Интересно как продавачът е изтрил отрицателния си коментар от мен! Това го засичам няколко пъти в Бриклинк - интересно каква е тази вратичка за някои потребители.

Боби

Благодаря за отговора. Има някаква врътка до един месец и ако има доводи. Става с администратор по спомен

k.petrov

Реших и аз да споделя скромния си опит с Бриклинк и пощите.
Направих две поръчки - едната от Холандия, другата от Англия.

Тази от Холандия я платих в понеделник, изпратиха ми я във вторник. Получих я в събота от Спийди. Интересното тук е, че нямах никаква комуникация с продавача. Пуснах поръчката - получих инвойс, след което платих. Поръчката вися на пендинг в Бриклинка до вторник следобяд, когато стана "изпратена". Не получих никакъв е-мейл от продавача или нещо от сорта. В петък получих смс от Спийди - поръчка еди-кой си номер ще бъде доставена в събота до 17 часа. (тук трябва да подчертая, че след като платих за поръчката писах е-мейл на продавача, за да му кажа че съм платил и да го помоля да включи телефона ми към данните, за да може от пощите да се свържат с мен при проблем).

В момента чакам тази от Англия. Там, понеже съм нов потребител в Бриклинка, продавачът поиска по-специфична тарифа на Роял мейл - подпис при получаване, за да е сигурен, че ще получа пакета. Разбира се, това доста ми оскъпи поръчката, но се навих, защото това ми беше първата поръчка. Към сумата имах застраховка и следене на пратката. Почнах всеки ден да следя къде ми е легото, до момента в който Роял мейл предадоха пратката на "службата, която доставя в България". Тъй като аз разбрах това съобщение грешно, веднага звъннах в Български пощи с питане къде ми е пратката. От там ми отговориха, че Български пощи не работят с Роял мейл и ме насочиха към Интерлогистика. Те успяха да ми обяснят как да продължа да си следя пратката. Роял мейл предава пакета на ГЛС груп, които доставят за България. В първия ден след предаването обаче нямаше ъпдейт на техния сайт и моята поръчка не фигурираше в регистъра. Чак на следващия ден - четвъртък вече имаше следното "пакета ви е в Германия". Поуспокоих се, че отново мога да си следя пратката. В петък легото беше в Унгария. Статуса все още не е ъпдейтнат, но в общи линии, предполагам, че пакетчето ще е в България до вторник. През цялото време подържам комуникация с Интерлогистика, за да съм сигурен, че пакетчето ще получа именно аз. Ще дам повече инфо като получа пратката. Важно е да се знае дали след като има телефонен номер на пратката Интерлогистика ще се свърже с мене или направо ще пробват да го доставят. Комуникацията е от изкл важност.

И така. В общи линии съвета ми е: не поръчвайте от Англия, защото много се чака за пакета. Най-доволен съм от Холандицте. Още повече, че в тази тема някой беше писал, че са му доставили поръчката в рамките на 24 часа, което си е рекорд.

vladoniki

Принципно от Англия е най-бързата доставка, единствено Румънците доставят по-бързо - 1 ден по Еконт. Като цяло винаги цената на доставка от там е висока. Явно продавачът е предпочел по-сигурен и вероятно по-бавен начин да изпрати Легото. Иначе 1 седмица за доставка до БГ си е чудесно като продължителност. :)
От Чехия също доставката е в рамките на 1 седмица. А наскоро поръчвах от 2 магазина в Германия - 5 дни до България, шампиони направо.

Боби

Цитат на: k.petrov - 18, Февруари, 2013, 09:53:22 AM
И така. В общи линии съвета ми е: не поръчвайте от Англия, защото много се чака за пакета. Най-доволен съм от Холандицте. Още повече, че в тази тема някой беше писал, че са му доставили поръчката в рамките на 24 часа, което си е рекорд.
Пристигнало за 2-3-4 дни, толкова ли е важно! Не сме лекари все пак! От ЕУ за седмица е нормално, от САЩ за 10-14. Другото са случайности, ден по-рано, два по-късно. За мен е много по-важно да е евтин, не да ти отрежат главата за 1кг, както е от Холандия, Белгия, Франция, Унгария и т.н. В този ред на мисли от Англия, чрез Габко и от Германия, Полша и Румъния е добра цена. Чехия е добра от 5кг нагоре, иначе е скъпо ;)

П.С. Аз от Англия си ги получавах в пощата...но за над 200-300гр става много скъпо, особено ако е със застраховка

k.petrov

От Холандия - 10 евро доставка, от Англия 14.30 GBP, което в евро е закръглено 16.50. Това си е рязане на глава :)
Иначе предпочитам да не ми доставят с ГЛС груп нещата - много, ама много лош отзвук има тая компания. Просто не знаех, че вече за България Роял мейл не работят с БГ пощи, а с ГЛС, в частност за у нас Интерлогистика...

Боби

Да от Холандия е 10,80 за 1кг но без никаква застраховка, не че е важно, но с нея отскача на 18,50Е. От Англия през Габко е 3.5 паунда със застраховка до 46 паунда и 2,2лв до БГ или общо към 11 лв за 1 кг ;).  Двойно по евтино...

k.petrov

Дойде и легото от Англия. Пътят, през който мина с "еър мейл" беше следния: От Англия до Германия. От там го взеха ГЛС груп. От Германия отиде в Унгария. От там в Румъния, откъдето отиде във Варна. От там го поеха Интерлогистика, които го доставиха на адрес. Равносметка. Поръчано и пратено в понеделник и доставено следващата седмица в сряда. Споделям за тези, които нямат код за следене на пакета и им пращат през роял мейл. Иначе легото е в отлично състояние, само кутията беше смачкана. Нямаше прах по него и стикерите не бяха залепени. Получих дори и резервните части :Д

alex

Здравейте колеги,
Заиграх се с wanted листите в Бриклинк и искам да попитам; Как мога да добавя листа най-лесно на даден сет ... има ли такъв начин и как мога да проверявам дали и колко процента от него се намират в даден магазин?
Благодаря предварително ;)
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1