• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Модели в египетски стил

Започната от Plamen1466, 22, Ноември, 2009, 10:24:32 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Plamen1466

Както повечето от вас знаят, Лего не е правела само замаци и пиратски кораби от историческия дял. В серията Adventures има и някорко модела на древно-египетска тематика. Ето малко снимки на модел вдъхновен от старата серия посветена на древните пирамиди и величието но фараоните!
http://plamen1466.snimka.bg/hobby/lager.445992.16065586
Дано ви хареса :) Скоро ще качвам и други :) :) :)
Пламен Диков

Plamen1466

Ето снимка и на една количка, също от серията Adventures.
http://plamen1466.snimka.bg/hobby/adventure-car.445994
Пламен Диков

vladoniki

Свинксът е супер. :) Много креативна идея за палатката и камион, това е лист хартия, нали?

Plamen1466

Ами значи палатката е от картон, а платнището на камиона е от обикновен лист хартия. Иначе и двете са измерени точно и са със същата форма като на лего.
Пламен Диков

vladoniki

И аз се включвам в темата. :)
Ето нещо и от мен:

:)

Plamen1466

Браво! Много е хубаво! Много ми харесаха обелиските! И заразлика от мене имаш подходяща на цвят основа. Има ли нещо вътре в сфинкса? Аз в моя щях да слагам едно ковчеже ама ха-днес, ха-утре и така и до днес си стои празен ;D
Пламен Диков

vladoniki

Вътре е празен, даже не се отваря. :)

vladoniki

Вече имам и пирамида. :) Не е Хеопсовата, но не е зле като за 1-ва построена пирамида. :)

:)

Plamen1466

Браво! Остана и един храм на Анубис да си направиш и ще си имаш нещо като храмовете в Луксор и Карнак!
Пламен Диков

bqlicheren

На почитатели на египетската мистика като вас двамата бих могъл да препоръчам един модел от серията "Индиана Джоунс", който за разлика от повечето други е не само многофункционален сам за себе си, но и чудесно се комплектова с египетските модели от серията "Adventurers" като изключим образа на R2D2 и C3PO. Ето го:

http://indianajones.lego.com/en-gb/Products/IndianaJones/7621.aspx
Jolly Roger Forever!

Plamen1466

Здравей и добре дошъл и от мен, bqlicheren!
Благодаря за идеята. Виждал съм това моделче и е много интересно. Статуята на Анубис пада, една от стените също и има скрит скелет, но тъй като е правен по филм и ЛЕГО плащат някакви лицензи на Лукас, както и при Междузвездни Войни моделите са много скъпи. А при старите Adventures моделите бяха ефтини и си спомням, че имаше моделчета за по 10-20 лева, а сега този е към 70 лева мисля.
Пламен Диков

bqlicheren

Всъщност падат и двете статуи на Анубис, но стипците от "Лего" са дали само 1 скелет.  :(
Иначе си прав, че цената е доста солена, но като за веднъж човек може и да направи компромис с мънито. И то главно, за да си обогати серията "Adventures". Аз поне само заради това си прежалих финансите.
Jolly Roger Forever!

vladoniki

Цитат на: bqlicheren - 13, Декември, 2009, 07:06:49 PM
Аз поне само заради това си прежалих финансите.
Кеф цена няма! :) Действай смело. :)

legoboss

Аиде и от мене да се впиша със един стандартен сет:D

man4est

Имах два сета приключенски но сега са на части.Ще се поразровя да ги открия пък тогава ще кача снимки.