• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: и MOD: Lego Technic 42095: Remote-Controlled Stunt Racer

Започната от vladoniki, 09, Януари, 2019, 07:42:03 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Shifta

Цитат на: vladoniki - 24, Януари, 2019, 07:52:13 PM
Много добра идея да изпозлваш още 2 колела. Направи още някоя снимка и отдолу примерно. Скоростта как ти се вижда с оригиналните L-ки и големите колела?

Направо цял LDD файл давам,но това ми е днешния набързо скалъпен модел,ще претърпи леки корекции или ще изцяло друг а за скороста е много добра,но 42065 с модифицираните M-ки му е конкурент на дълго  ;)

opellego

Голямо забавление пада с двата. Иначе синия е много смотан от към проходимост:) зеления постоянно го побутва за помощ.
Това да сменя батериите имам чувството че трябва да го разглобя целия.
Поръчах си още 200 гумени пъпки за веригите от любопитство да пробвам с тях как ще е.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

opellego

Ето и Б модела:

opellego

Красота :)

Shifta

И аз седнах малко днес да подобря започнатото ми шаси с двете допълнителни колела,получи се много здрава но лека конструкция,като двата мотора задвижват пак големите колела,няма купе за сега и това ще добавя скоро,за желаещите да видят или пробват ето LDD файл(в програмата липсва пин конектор 1L който е до зъбчадките) :)

vladoniki

Още една модификация на Б-модела. Този път промених шасито, като сложих моторите отзад и те задвижват големите кола. Отпред сложих малки колела, а посредата - комплект колела, който повдигат предницата и така най-предните колела не опират в земята и зоната на сцеплени на веригата с терена намалена почти на половина. Поиграх си да го наглася да изглежда и по-добре.

https://www.youtube.com/watch?v=G8LmH3ymZbE

rumbeza

И аз направих някои доработки на "Б" моделът. Промените са задно предаване, нов спойлер отзад и променена предна част.

42095 B

rumbeza

Не се бях заигравал наскоро и реших да сглобя А моделът, обаче с променени предавателни числа.

Това са двата варианта които пробвах.

Моделът с оригиналното предавателно отношение 1:1 върви с тази скорост.

Първо изпробвах вариант с отношение 1:3, 24-зъби колела на моторите и 8-зъби на колелата. Видимо в права линия въртеше много вериги, но щом зацепи като че ли няма по-голяма скорост направо или при завой сравнено с оригиналното предавателно отношение. Възможно е да се мъчат моторите.

Предавателно отношение 1:3.

Накрая изпробвах отношение 3:5, 20-зъби колела на моторите и 12-зъби колела на колелата. Тук нещата тръгнаха определено по-бързо. В завой от центробежните сили кутията на батерията се разкача.

В допълнение, ако се премести кутията на батериите с два отвора напред, предницата се вдига само за кратко, а не като при оригиналното й положение, където модела през доста от времето си движи на задни колела. Не съм пробвал обаче да сглобя кабината с изместена напред кутия и без това ми харесва повече да си управлявам голи шасита.

mamun

Здравейте,
Ползвам тази тема  с искане за малко помощ за този модел.
Днес ми беше първото строене на техник модел въобще и трябваше да го построя за децата
Освен че се измъчих зверски (явно техника не е моето лего), стигнах до следния неприятен ефект :
За да го подкарам напред или назад, трябва да бутна лостчетата в противоположни посоки, вместо две напред или две назад.
Може ли някой да подскаже къде съм сбъркал  :(
Мерси предварително

vladoniki

Цитат на: mamun - 10, Април, 2020, 09:21:31 PM
Здравейте,
Ползвам тази тема  с искане за малко помощ за този модел.
Днес ми беше първото строене на техник модел въобще и трябваше да го построя за децата
Освен че се измъчих зверски (явно техника не е моето лего), стигнах до следния неприятен ефект :
За да го подкарам напред или назад, трябва да бутна лостчетата в противоположни посоки, вместо две напред или две назад.
Може ли някой да подскаже къде съм сбъркал  :(
Мерси предварително

Стъпка 84 и 85 (стр. 61) от инструкцията - черните малки "нещица".  ;)

mamun

Цитат на: vladoniki - 10, Април, 2020, 09:43:00 PM
Стъпка 84 и 85 (стр. 61) от инструкцията - черните малки "нещица".  ;)

Мерси, Златен си !