• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нови сетове за 2018г.

Започната от vladoniki, 16, Октомври, 2017, 09:28:43 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Боби

Цитат на: ender - 15, Юли, 2018, 01:01:54 AM
Вие докато си чешете езиците, аз съм в потрес от евентуалната 1х5 тухла, дето е лицето на Unikitty...

Аз мисля че ще е панел  ;)

kukers

:o Ще стане интересно ако пуснат нова линия тухли и плочи с нечетна дължина. Или пък техник греди с четна дължина. Аз лично ще съм много радостен за второто. Имам усещането че от Лего се стремят да затруднят макисмално китайските клонинги.

Pac

Аз съм се чудел за техник гредите и четностите. Едно от предимствата на това да има само нечетни (с изключение на двойкта), е че можеш на око да преценяваш каква дължина вземаш, без да броиш. Ако има и четни, ще е много по-трудно да ги разграничаваш на око. А и четността лесно се постига с 2 нечетни.
Също смятам поддържането на по-малко разновидности части за фундаментално добра идея. Колкото повече специфични части се я появяват, толкова повече легото се отдалечава от класическата си идея (да имаш просто правоъгълни тухлички, с които да можеш да построиш каквото си поискаш). По-малкият набор части за мен е голям плюс на Лего Техник срещу Систем. Лесно постижимо е да си сортираш техник частите по удобен начин и винаги да знаеш кое къде е. За Систем това би било мъка (не съм пробвал).

Ванка

Цитат на: Pac - 16, Юли, 2018, 10:44:41 AM
да имаш просто правоъгълни тухлички, с които да можеш да построиш каквото си поискаш

За добро или лошо Лего отдавна са далеч от тази първоидея.

opellego

Pac

Доста са яки функциите на тоя Aston Martin. Изстелването на седалката особено ме впечатли...
https://www.youtube.com/watch?v=Z2r_IYNA7F0

opellego

Technic_fen

Този замък е страхотен!

Вярвам, че това е сет, който ще впечатли много и хората, които не са изкушени от хобито или Хари Потър.

Lego_valka

Ехааааа, най-сетне.  :D :D От доста време чакам да се появят снимки или слухове, че ще има замък Хари Потър. Има доста детайли, но нормално за 6000 части. Нямам търпение да го докопам. Жалко само, че е такъв мащаб и няма да се впишат добре минифигурки към сета. Добре, че е Стефан с тази публикация, че да разсее съмненията ще има ли замък. :D :D

opellego

Цитат на: Lego_valka - 25, Юли, 2018, 09:09:03 PM
Ехааааа, най-сетне.  :D :D От доста време чакам да се появят снимки или слухове, че ще има замък Хари Потър. Има доста детайли, но нормално за 6000 части. Нямам търпение да го докопам. Жалко само, че е такъв мащаб и няма да се впишат добре минифигурки към сета. Добре, че е Стефан с тази публикация, че да разсее съмненията ще има ли замък. :D :D

Детето го добара в нета, като види картинка със замък и веднага почва да ме врънка да го купим.
Сега я обработвам че няма място за такова чудо. :)
Преди на дневен ред беше замъка на Дисни с Мики и Мини Маус :)

Lego_valka

Ееее, горкото дете. Може ли такова нещо, без замък да го оставиш. :D :D :D Пращаш жената на почивка за една седмица и като се върне вече ще е късно да реагира. :D :D

opellego

vladoniki

Има ли някаква информация кога ще се появи 76112 - App-Controlled Batmobile, не ли дошло време да излизат новите сетове за втората половина на годината?

Оставам малко объркан, 60197 - Passenger Train май се появява по разни сайтове, включително и на шоп.Лего.ком, но пък в Бриклинк няма инвентар. А Бат-колата никаква я няма.

cardif

Цитат на: vladoniki - 26, Юли, 2018, 05:47:42 PM
Има ли някаква информация кога ще се появи 76112 - App-Controlled Batmobile, не ли дошло време да излизат новите сетове за втората половина на годината?

Оставам малко объркан, 60197 - Passenger Train май се появява по разни сайтове, включително и на шоп.Лего.ком, но пък в Бриклинк няма инвентар. А Бат-колата никаква я няма.

Влади 76112 в каталога на комсед я има и пише че ще е през август - 239,99 лв

Ludia