• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нови сетове за 2018г.

Започната от vladoniki, 16, Октомври, 2017, 09:28:43 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

todordenov

Както и всяка друга  ;)

Pac

Нямам нищо против да дерат кожи на хора, които се интересуват от минифигурки... И да влагат парите в дизайн на яки техник сетове. ;)
Какво общо има "радостта към Легото" с някакви минифигурки? Ядрото на Лего идеята винаги е било да имаш набор от универсални части, които да комбинираш в най-различни форми, да строиш, да твориш.
Да събираш минифигурки няма нищо общо с това, не е много по-различно от събирането на картинки от дъвки. Нормално е там нещата да са чисто търговски ориентирани.

Lego_valka

Бъркаш. Как да обясниш на някое дете, че не можеш да дадеш 30 кинта за една фигурка, защото са решили, че пуснат само няколко бройки. Не може да сравняваш дъвки за по левче с фигурки, които стига цената им 9 лева. Съгласен съм, че строенето винаги е било главната идея, но то фигурките винаги са били част от него. Така че някои хора ги радват и тези неща, пък ти си се кефи на Техника.

Technic_fen

Съгласен съм, че фигурките са ключови за цялостното преживяване свързано с хобито. Но не мисля, че за дадено дете е жизнено важно да му се купи рядка фигурка струваща сумати пари заради колекционерската й стойност.

С дъщеричката ми постоянно сглобяваме разни наши творения ползвайки части от Classic и Creator. И да, фигурките са от съществено значение, тъй като без тях почти няма опция за игра. Но дали са от 1-2 лв. или за 30 лв., разлика няма никаква. Маржовете в цената идват само от това колко рядка е фигурката, което за детето не е от значение.

Lego_valka

Зависи на колко години е детето  ;) За мен като пораснало дете :D, а и за племенника на сестра ми, който е тийнейджър(12г.) има значение.

Pac

Ами ето, щом рядката фигурка е по-ценна за теб, тази ценност има парично изражение. Най-малкото, ако всички искат да си купят рядка фигурка и тя струва колкото другите, или ще е неоткриваема, или ще спре да е рядка.

vladoniki

Pac

Това изглежда доста приятен за размерите си сет. И Б модела е читав.

IRadev

Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vvass

IRadev

Бате Васко, това е от Лего Филмът част 2, който ще излезе по кината някъде през февруари 2019. Сетовете от него ще са в продажма малко по преди това както се случва с останалите филмови сетове.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vvass

Цитат на: IRadev - 13, Юли, 2018, 09:04:04 PM
Бате Васко, това е от Лего Филмът част 2, който ще излезе по кината някъде през февруари 2019. Сетовете от него ще са в продажма малко по преди това както се случва с останалите филмови сетове.

Бате Иво,

Това не ги прави по малко тъпи.... ;)

IRadev

Това не го коментирам. Аз само разнасям информацията.  :)

Може някой от по-високите етажи на скалата да си вземе Лего, което не харесва, заради частите/фигурките и да го прибере в кашони.

На мен ми допада това, че Лего са на вълна Лудия Макс с последното издание на Ninjago както и постапокалиптичната атмосфера от трейлъра на гореспоменатия филм.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Ванка

От Лего да не си изсмукват вече от пръстите идеите? Защо правят такива грозотии...

ender

Вие докато си чешете езиците, аз съм в потрес от евентуалната 1х5 тухла, дето е лицето на Unikitty...