• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

WIP: Кой какво сглобява?

Започната от vladoniki, 10, Февруари, 2017, 07:42:57 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stormfury

Това е един от най-добрите и интересни сетове, които съм сглобявал. Не малко нови части, интересни сглобки и детайли. Истинско бижу!

vladoniki

uscheto

...не се вижда къде отиде бирата от чашата? :D

и поздравления са смелостта да се довери бира (макар и хайнекен)

vladoniki

Следващата версия на безполезната кутия е готово и очаква да бъде заснета. Този път съм добавил механизъм, който повдига капака й.

OneOfAll

It's a new era. No rules, no destiny. Just utter and complete freedom.

vladoniki

Цитат на: OneOfAll - 23, Ноември, 2022, 11:49:48 AM
А лампата какъв модел е ? :)

Hama Led Ring Light "Spotlight Steady 120" - 3 темератури, дифузна светлина с няколко настройки на интензитета. Супер решение за осветяване на малко пространство. А платната отразяват светлината и сенките са сведени до минимум.

OneOfAll

Цитат на: vladoniki - 23, Ноември, 2022, 11:54:54 AM
Hama Led Ring Light "Spotlight Steady 120" - 3 темератури, дифузна светлина с няколко настройки на интензитета. Супер решение за осветяване на малко пространство. А платната отразяват светлината и сенките са сведени до минимум.

Тези платна какви са, тъй като ми се сториха, че са бели дъски тип от секция на IKEA ? :)

vladoniki

Цитат на: OneOfAll - 23, Ноември, 2022, 12:31:27 PM
Тези платна какви са, тъй като ми се сториха, че са бели дъски тип от секция на IKEA ? :)

Това са бели текстилни платна за рисуване, покрити с латекс и опънати върху дървени рамки, произведени във фабриката на Боби.  :) Използвал съм стандартни размери, но до колкото знам Боби произвежда и с размер на клиента.

OneOfAll

Цитат на: vladoniki - 23, Ноември, 2022, 12:37:23 PM
Това са бели текстилни платна за рисуване, покрити с латекс и опънати върху дървени рамки, произведени във фабриката на Боби.  :) Използвал съм стандартни размери, но до колкото знам Боби произвежда и с размер на клиента.

Благодаря много за информацията.

vladoniki

Ще подскажа - това няма да е безполезна кутия. Идеи?  :) Боби, малко панели ще ми трябват - големите черни панели никога не стигат... :)

vladoniki

Да, трудно за познаване... Ще открехна още малко вратата - ще се задвижва само с 1 мотор.

Dmitri

бъмпър бот, като удари препятствие и единствения мотор завива на 90 градуса, примерно, и после същият мотор продължава напред до следващото препятствие

vladoniki

Цитат на: Dmitri - 02, Декември, 2022, 03:24:56 PM
бъмпър бот, като удари препятствие и единствения мотор завива на 90 градуса, примерно, и после същият мотор продължава напред до следващото препятствие

Точно! Получи се супер механизъм.

vladoniki

Под купето ще има 2x Powered Up L-мотора - един за задвижване, а вторият за завиване. Ще се побере и 1х Powered Up Bluetooth Hub. Гумите ще са 49.5 x 14. Напред ще се движи с пълна скорост, а назад - бавно за по-прецизен контрол.
Звучи невероятно, тъй като купето е едва 6 пъпки високо...

vladoniki

Васе, благодаря за панела!