• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

WIP: Кой какво сглобява?

Започната от vladoniki, 10, Февруари, 2017, 07:42:57 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mamun

Цитат на: neelton - 06, Февруари, 2020, 11:21:15 AM
Много хубаво се получава. А остъкленото не става ясно част от болничните помещения ли ще е или като асансьор например? Как са го направили модулизирането? Черната част самостоятелна ли е или си е етаж по етаж?

Черната остъклена част е асаньорна шахта. има си кабинка на асансьор и е предвидено горе да се монтира моторче и батерия, която да го задвижва (за сега съм го скипнал)
Модулна е защото основата и спазва принципа на модулните сгради (ширина, отмествания и т.н.). Етажите са отделни от асаньорната шахта и могат да се отделят, за да се разглежда интериора (както при модулните сгради)

mamun

Цитат на: gogo29 - 06, Февруари, 2020, 11:30:58 AM
Оооооо ..... Супер е. Моделът е много добър. 
Ако някой желае мога да му пратя подобни инструкции на няколко сгради, които съм дръпнал от нета  ;)

Давай ги :)

danny

Ето и последните два moc-а.

1. Група млади тъскани са си хванали джава  :D. Благодарение на Боби се сдобих с Tusken Raider-ите и джавата, която наднича притеснено  :D :D

2. Понеже съм фен на Supernatural и преди време бях направил Сам и Дийн с колата, реших да им направя нещо малко по-голямо, по случай последният 15-ти сезон :)

vladunov

E, не.... Човек, пускай в Lego Ideas, просто прекрасна работа! Браво, браво! Радваш много...

danny

Цитат на: vladunov - 14, Февруари, 2020, 07:55:36 PM
E, не.... Човек, пускай в Lego Ideas, просто прекрасна работа! Браво, браво! Радваш много...
Мерси много :) Ideas са супер, но реално погледнато съм много далече от нещо, което наистина може да стане на сет :)

Ето още нещо от последната седмица: PR-CFH9 a.k.a. Kima.
Филтриращ робот, предимно за фини прахови частици. Разбработен е в мазе в Техническия университет. Очаква се да тръгне по улиците на големите градове в България до лятото, ако разбира се намерим човек в общината, за да нагласим търга, че да го спечелят наште хора  :D :D :D :D

opellego

При нас е хаос днес

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

opellego

Вчера видях нещо, което даде идея:) :

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

danny

Понеже девойката много харесва Architecture серията предложи да направим вариант на София. Така обмислихме с какви части горе долу разполагаме и какво можем да построим. Така се спряхме на (от ляво на дясно вървят в "сета"):

1. Капитал Форт;
2. Статуята на София;
3. Александър Невски;
4. Народния театър Иван Вазов (и фонтанче);
5. НДК;
6. Кула Копитото (а.к.а. телевизионната кула).

Почти никъде не сме успяли да запазим истинската архитектура на сградите, но това успяхме да измислим и мисля, че се получи готино :)

vladoniki

neelton

Много е хубаво, Дани! Добре сте се справили.

Мисля, че с 2-3 итерации може да се превърне в product-worthy сет. Най-много ми харесва НДК как е станало.

JoaoNY

Браво, страхотни са станали!!!

danny

Благодаря, от далече като ги гледаш са по-хубави  :D :D

Цитат на: neelton - 17, Февруари, 2020, 04:41:24 PM
Мисля, че с 2-3 итерации може да се превърне в product-worthy сет. Най-много ми харесва НДК как е станало.

Ще трябват повече промени за да се доближат до истината , но с повече въображение стават  :D

danny

Послените дни съм в серия и правя разни странни неща, та в тоя ред на мисли ето го и последното  :D

vvass

Дани,

Предните неща са уникални, ама това добиче не мога да го вдяна... :) :) :)

Респект!

danny

Цитат на: vvass - 19, Февруари, 2020, 06:14:47 PM
Дани,

Предните неща са уникални, ама това добиче не мога да го вдяна... :) :) :)

Респект!

:D :D :D :D
Бая се посмях на коментара  :D :D :D Верно прилича на добиче, ама много исках да го направя. И ето го резултата... :D :D :D