• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Oбща поръчка

Започната от cardif, 23, Юли, 2016, 01:23:10 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Oбща поръчка

Oбща поръчка
3 (100%)
Oбща поръчка
0 (0%)

Общ брой гласове: 3

Гласуването приключено: 12, Август, 2016, 01:23:10 AM

cardif

Няма ли да има някоя обща поръчка някъде?

vladislav

И аз това се питам :/ Колеги, кога някой ще пуска?

vladoniki

Хич не се чудете - http://www.brickmania-bg.com/index.php?topic=1949.msg32294#msg32294. В тази ситуация едва ли ще има някой навит да въвежда хиляди части 1 по 1. :)

mamun

Цитат на: vladoniki - 27, Юли, 2016, 01:20:04 PM
Хич не се чудете - http://www.brickmania-bg.com/index.php?topic=1949.msg32294#msg32294. В тази ситуация едва ли ще има някой навит да въвежда хиляди части 1 по 1. :)

Явно всеки ще се спасява по отделно, но незнам дали не е добра идея всеки който има желание да си публикува магазините в които прави поръчки и поне ако на някой му трябват някои специфични рядки части да се възползва. Става въпрос за единични части.
Давам пример :  Един колега от форума си намери някаква рядка част от магазин в Швеция. Доставката до 50 гр. беше 1,5 евро. Възползвах се и поръчах и аз 2 части, които отдавна търся.
Хем не минахме 50 гр, хем за 2 части не го натоварих кой знае колко, хем ще може да си разделим разходите

Stormfury

Цитат на: vladoniki - 27, Юли, 2016, 01:20:04 PM
В тази ситуация едва ли ще има някой навит да въвежда хиляди части 1 по 1. :)

При желание винаги има начин :)

Боби

Цитат на: mamun - 27, Юли, 2016, 01:58:55 PM
Явно всеки ще се спасява по отделно, но незнам дали не е добра идея всеки който има желание да си публикува магазините в които прави поръчки и поне ако на някой му трябват някои специфични рядки части да се възползва. Става въпрос за единични части.
Давам пример :  Един колега от форума си намери някаква рядка част от магазин в Швеция. Доставката до 50 гр. беше 1,5 евро. Възползвах се и поръчах и аз 2 части, които отдавна търся.
Хем не минахме 50 гр, хем за 2 части не го натоварих кой знае колко, хем ще може да си разделим разходите

Да, това е вариант за малко части или лотове. При голям обем, просто става .... :o

Lego_valka

Значи, като най-удачен вариант остават поръчките от Fantasy Land в Румъния.

MorphyD

Здравейте.
Имам две идеи как може да се разреши проблемът:
- първата е дъвкана доста време - да се плаща на човека, който прави поръчката, но примерно по строго определена скала - например до 10 части без пари, между 10 и 50 части 1 лв., между 51 и 100 2 лв. или нещо от сорта. Да е ясно още при поръчката. Пак ще е по-евтино, отколкото всеки сам да си прави самостоятелни поръчки.
- втората идея е по интересна и не съм сигурен доколко е осъществима. Създава се нов акаунт в Бриклинк на името на форума. Всички или само доказани членове (това е трудно да се докаже) имат достъп до юзър и парола. Към акаунта се линкват профили на главни купувачи с техни карти за плащане. Само главните купувачи обаче си знаят паролите за извършване на плащане през пей-пал.  Главният купувач преговаря с магазина за поръчката, отваря я, всички влизат с общ юзър и пас и си въвеждат частите. След това оттам нататък главният купувач довършва поръчката, а ние превеждаме парите на него. За този вариант обаче трябва желязна дисциплина.

Чакам вашите коментари :)

Stormfury

Цитат на: MorphyD - 28, Юли, 2016, 11:31:46 AM
Здравейте.
Имам две идеи как може да се разреши проблемът:
- първата е дъвкана доста време - да се плаща на човека, който прави поръчката, но примерно по строго определена скала - например до 10 части без пари, между 10 и 50 части 1 лв., между 51 и 100 2 лв. или нещо от сорта. Да е ясно още при поръчката. Пак ще е по-евтино, отколкото всеки сам да си прави самостоятелни поръчки.
- втората идея е по интересна и не съм сигурен доколко е осъществима. Създава се нов акаунт в Бриклинк на името на форума. Всички или само доказани членове (това е трудно да се докаже) имат достъп до юзър и парола. Към акаунта се линкват профили на главни купувачи с техни карти за плащане. Само главните купувачи обаче си знаят паролите за извършване на плащане през пей-пал.  Главният купувач преговаря с магазина за поръчката, отваря я, всички влизат с общ юзър и пас и си въвеждат частите. След това оттам нататък главният купувач довършва поръчката, а ние превеждаме парите на него. За този вариант обаче трябва желязна дисциплина.

Чакам вашите коментари :)

Втората идея няма никакъв начин да се случи ;)

MorphyD

Възможно е, доста отдавна си правих акаунт в Бриклинк и въобще не помня стъпките, които съм следвал.  :-\

Craigy

Добре де, някой чел ли е по форумите какво се случва. едва ли ние сме единствените хора поръчвали по този начин.
А и може да се зададе официален въпрос някъде из Бриклинка с казуса.
Принципно бих се разровил, но следващите няколко месеца ми е невъзможно почти да пипам компютър.

6tukara

Здравейте много се надявам по някакъв начин да се реши проблема, че ще го закъсам с любимото си хоби.