• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Новият Bricklink - Какво мислите за новия дизайн ?

Започната от mamun, 09, Юни, 2016, 09:55:29 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

6tukara

Все се надавам че ще се открие по - подходящ начин , защото го закъсах за части.  Не знам не може ли да се пратят някакви  Prt Scr- нове на продавача с отделните бачове или някакви PDF файлове. Дано да се открие начин.

mamun

Боби

Prt Scr- нове  не вършат работа, внасянето на частите пак ще става ръчно... :P

Alkoholiker

Здравейте,

Ще се включа по темата за общите поръчки. Понеже работя като QA или иначе казано пиша код, който автоматично да тества даден софтуер ми мина идеята, че може да автоматизираме процеса по добавяне на части от ГК и написах една малка и недовършена програма, която да ни помогне при общи поръчки. Нарекъл съм я Order Helper, като тук можете да видите как работи. Прикачил съм и снимка на csv файла (защото не мога да прикачвам csv файлове), който се вижда в клипчето.

Идеята е проста. Имам csv файл, в който има линк към магазина, от който се прави поръчката и таблица, където е записано какви части/комплекти/инструкции и т.н. желае купувача. Програмата чете файла, навигира до избраните части и ги добавя в количката. Във видеото съм показал как работи програмката в магазин bricksy. Избрал съм 8 вида части, инструкции и фигурки. На края на видеото може да сверите нещата в количката с началния списък. Важното е да се спазва шаблона на csv файла:
- на първия ред е линк към магазина
- на следващите е таблицата, като от 3-ти ред започва списъка на частите
- частите се описват в 4 колони - номер на часта, състояние, описание и желана бройка

До тук с добрите новини. :)

Като цяло програмката работи, но само в случаите, когато всичко е коректно подадено. А преди месец и малко станах щастлив баща на дъщеря и не ми остава време да доразработя програмката. Има случай, в който не съм изтествал как се държи програмата - например, ако няма достатъчно бройки от исканата част. Също така за сега програмата работи с Mozilla Firefox версия не по-висока от 46.0.1. Има неща за оправяне и подобряване, но като за начало може да си кажете мнението и да видим дали изобщо има бъдеще в тази моя идея. Всякакви предложение и идеи са добре дошли.

Приятен ден :)

vladoniki

Цитат на: Alkoholiker - 05, Октомври, 2016, 01:09:43 AM

А преди месец и малко станах щастлив баща на дъщеря

Честито!!! Да ви е жива и здрава!  ;)

По-късно ще успея прегледам видеото.

gogo29

Честито и от мен.  :)
Да ви е жива и здрава и много да ви радва  :) :)  :)

Когато имаш време пусни програмката да я тестваме  :)

vladoniki

Страхотно, браво! :)

Добавих възможност за качване на CSV, кажи какво друго ти е нужно.

UNIVEGA

Честито, да сте живи и здрави!      И разбира се честито на всички съфорумци, дано да има "общи поръчки" сезон 2.

mamun

Стефане, честито ! Страхотна новина ! Живо и здраво да ти е бебчето !

Страхотно си го направил това.
Единствения проблем е правенето на файла, защото мисля че повечето хора разчитат на Wanted List-и .

Понеже аз работя по нещо, което може да се окаже като допълнение на твоето, то дали в друг вариант на твоята ютилката може да се се направи да се избира по номера, който не носи в себе си цвета + цвят ?

Ако ми дадеш някакъв скайп или вайбър ще ти обясня какво имам в предвид

Alkoholiker

Много ви благодаря за поздравленията. :)

Гого, до края на седмицата, ще гледам да ти пратя програмката да я тестваш, че в момента отстранявам няколко проблема, за които се сетих вчера.

Васко, писал съм ти на ЛС, за да ми обясниш идеята си, че това за Wanted List-a не ми стана ясно.

mamun

Да ви разкажа какво довърших преди малко и как може да се използва заедно с нещата на Стефан.
Използва се addOn-a за FireFox - Greasemonkey. Мисля че подобен има и за Chrome.
Написах един скрипт, който се вдига когато заредената страница е bricklink и когато се отиде на кошницата на някой магазин с едно добавено бутонче кошницата се конвертира до
XML формат, който Бриклинк изполват за импорт на Wanted List-и.
Идеята ми беше, всеки да си експортне неговата кошница, ГК да си го налее в wanted list, който да използва за да добави частите на човека.
Говорих сега със Стефан и той смята че може да направи helper-a му така че да чете тези файлове и да прави поръчката, т.е. да не се налага да се прави на ръка файла, който да се дава на ГК.
Обобщено : участващите в поръчката си експортват кошниците  с моя скрипт, а ГК ги налива в този на Стефан

Ето това което съм направил :
http://screencast.com/t/Kg30mD9K3A

Alkoholiker

Здравейте и извинявайте за забавянето с отговора ми.

Ето ново видео на обновената програма. С помоща на Васко(mamun) направих нова версия на програмката, работеща с XML-и екстрактнати по начина обяснен от Васко в предния пост. Това прави системата за участващите в поръчката по-лесна. От тях си иска след като си напълнят количката с желаните от тях части да екстрактнат един XML файл с плъгина на Васко и да го пратят на ГК.

От своя страна ГК купувач трябва да попълни два текстови файла и да пусне ехе-то на програмката. В клипчето е показано, че има папка Config Files в папката на програмата, където има 2 файла. Първо в storeLink.txt се попълва линка на магазина, от който се прави поръчакта (например, както е показано във видеото - http://www.bricklink.com/store/home.page?p=bricksy), а във втория (configXMLs.txt) - пълния път до XML-ите на другите участници в поръчката, които трябва да се обработят (във видеото това е C:\Users\user\Desktop\BricklinkOrderHelperProjects\_BricklinkOrderHelper_V2\HelpfulFiles\testOrder2.xml). Важното е всеки път до XML файл, да е на отделен ред! След това се пуска ехе-то и то взима информацията от подадените XML-и и пълни количката, като след всеки XML спира, за да може ГК да добави бача към поръчката.

За сега програмката работи само с Firefox и в случай, че всичките искани части са налични. За съжаление не мога да прикача примерния XML, с който записах видеото, но ако искате ще копирам съдържанието, за да видите как изглежда.

Търся желаещи да я пробват и да кажат какво може да се подобри и да дадат идеи като цяло. :)

vladoniki

Супер яко! Браво на вас!

Главният си има програмка, получава си XML-ите и гледа как се добавят частите... кеф

Как ко-купувачите правят файла със списък? Правилно ли разбрах или аз бъркам нещо?

Както Жоро писа по-горе - да тестваме.  ;)

mamun

Цитат на: vladoniki - 26, Октомври, 2016, 04:10:12 PM
Супер яко! Браво на вас!

Главният си има програмка, получава си XML-ите и гледа как се добавят частите... кеф

Как ко-купувачите правят файла със списък? Правилно ли разбрах или аз бъркам нещо?

Както Жоро писа по-горе - да тестваме.  ;)

Както бях постнал по горе :)
Слагате си GreaseMonkey за Firefox (има и аналог за Chrome). Добавяте си един скрипт в него  и когато си в Bricklink, горе дясно ти седи едно бутонче.
Когато се обяви обща поръчка и магазин си слагаш нещата в cart-a, както и до сега сме правили и накрая отиваш в количката и натискаш бутона. Файла ти идва за сваляне.
Това е стандартния XML за импорт на Wanted list-и и може да се ползва и за създаване на нов wanted лист от количка

vladoniki

Цитат на: mamun - 26, Октомври, 2016, 04:15:50 PM
Както бях постнал по горе :)
Слагате си GreaseMonkey за Firefox (има и аналог за Chrome). Добавяте си един скрипт в него  и когато си в Bricklink, горе дясно ти седи едно бутонче.
Когато се обяви обща поръчка и магазин си слагаш нещата в cart-a, както и до сега сме правили и накрая отиваш в количката и натискаш бутона. Файла ти идва за сваляне.
Това е стандартния XML за импорт на Wanted list-и и може да се ползва и за създаване на нов wanted лист от количка

tampermonkey вероятно е хромския вариант. А скрипта?