• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

За или Против подобренията по Лего частите

Започната от vladoniki, 12, Април, 2010, 01:31:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

За или Против?

За
Против

vladoniki

Напоследък се създаде спор, около това, дали е "добре" или не, да се рисуват Лего човечетата, с цел декорация.
Отварям тази тема с анкета, за да видим какви са нагласите ни по отношение правенето на каквито и да било промени по оригиналните Лего части. Под промени имам предвид рисуване по частите, добавяне на не Лего елементи с цел декорация или функционални подобрения...  :)

MONKI6

Аз съм против!По този начин се съсипва фигурката,да не говорим,че е и много грозно!
Симеон Ангелов

mirbg

Мдаа..малко извратено звучи да се драска по фигурките.

vladoniki

И аз гласувам "Против".
Според мен идеята на Лего е да създадеш определен модел, като използваш наличните Лего части и ги сглобиш по определен начин, за да постигнеш желания резултат. Различни функционалности трябва да открием и измислим, като сглобяваме различни части в измислена от нас конфигурация. Точно това развива мисленето и креативността у нас, според мен.
Единствените не Лего части, които съм използвал в мои творения са гумени ластици, с които съм замествал скъсани оригинални такива.

Plamen1466

Аз пък съм за, щом това ще направи по-интересно легото ми защо пък не :)
Пламен Диков

hooky

Аз също съм против рисуването и пипането на човечета. Преди време обичах да експериментирам повече - връзвал съм тел около кръста на фигурките, за да могат да препасат меч или сабя или някакви други дребни неща. Също така съм играл на хокей, футбол и тенис, като за всичките ползвах за шайба/топка части, които не са лего. Като се сетя сестра ми дори ми оплете мрежа за тенис. :D Така че ако се налага, няма лошо. Обаче не съм съгласен, или поне не изцяло, с мнението на vladoniki, че идеята на Лего е да създадеш определен модел, като използваш наличните части...според мен идеята на Лего е човек да се забавлява. Дори ако се наложи да рисува, драска, къса, чупи лего части (въпреки че на мен това изобщо не ми се струва забавно).
Николай Алексиев
Brickset колекция

mirbg

Ами то по тази логика и компютърът е за забавление, но човек не драска по екрана...

legoboss

Не мога да разбера как хората обичат да съсипват лего човечеа или дори малъки елементи ???.Твърдо ПРОТИВ  :)

vladoniki

Един от най-големите противници на подобрения, рисунки и т.н. по частите, ще ви покаже с какви къстъм плочки гладки 1х2 се сдоби.  :D :D :D

Банкноти с копюр от по 5, 10, 20, 50, 100, 200 и 500 Евро.

DMitar

За поради една простичка причина - този свят и общо взето свободен - ако не ти харесват не взимаш, ако ти харесват взимаш. Ето го чистия пример Владо - принципно не харесва, но се е намерило нещо, което му е харесало и си го взима.

От това излиза, че съм за, но и аз повечето неща не ги харесвам.
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.