• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Обща поръчка Fantasy Land (Статус: Раздаване)

Започната от DMitar, 19, Февруари, 2016, 06:07:15 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DMitar

Здравейте,

Отварям обща поръчка в магазин Fantasy Land - https://www.bricklink.com/store.asp?sID=77959

Детайли за магазина:
- висок рейтинг
- има ниски и средни цени и най-вече добро разнообразие от нови сетове
- няма такси за ПейПал и опаковане
- транспорта е на доста добра цена

Общи условия на поръчката:
1. Всеки може да участва с неограничена сума и количества.
2. Пращането на парите може да стане по банков път или чрез Еконт е 1.2 %. За връзка с мен може на скайп digitborn или на Лично Съобщение чрез форума.
3. Ще добавям частите по реда на пратените към мен списъци. Всеки вече знае, че във времето между неговия избор на части и когато аз добавям същите части може някой друг да купи тези части и да не мога да ги добавя. При такова условие ще добавям останалите части и ще уведомявам.
4. Срок - 14 дни до 04.03.2016, 22 часа. Някои вече са добавили списъци, поръчката е почната.
5. Поръчки под 15 лева ще плащам аз и на ръка при получаване ще ми плащате.
6. Обменен курс на еврото 1.97.

Други детайли за магазина:
- магазина постоянно добавя нови сетове. Може да си правите повече от 1 списък/batch със сетове и да ми пращате докато изтече крайния срок на поръчката.

Общи правила:
- като добавя списъка с частите гледам винаги да върна съобщение, че са добавени. Ако не спомена, че някои липсват, значи съм добавил всичко;

А) Фактура - когато е готов магазина я праща (може да отнеме и 1-2 дни). Когато я получа преглеждам дали всичко е ОК за минута. Ако не е ОК, пращам съобщение и чакам отговор и т.н. Принципно това е рядко;
Б) На база на фактурата правя таблица с дължимото от всеки и я слагам във форума. Тогава добавям и кратка информация  с начините за плащане;
В) След като събера парите и платя и след като магазина ми потвърди плащането и ми отговори кога приблизително ще я прати ще слагам съобщение във форума;
Г) От Европа приблизително време за получаване на пратката от деня на пращане е 3-10 дни. Моля, не задавайте излишни въпроси от сорта на - приключи ли поръчката, плати ли я, магазина прати ли я, пристигна ли, кога ще раздаваш и т.н. За всичко ще си пиша, когато стане и имам възможност да напиша (примерно някой ден съм цял ден в движение);

Транспорта в тази поръчка се формира на база цена, не на тегло. Все пак, който иска да се откаже от кутията на сета, за да намали теглото и обема, може да ми пише.

За хора, които са извън София, ще пращам по Еконт. Ако има потребители от един град в общата поръчка, препоръчително е с една пратка до всички от града . ;)
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

vvass

Бат'Митко,

За мен една мини фигура от колекционерските - col14 Wacky Witch.  ;)

Stormfury

За мен:
1 брой col15 Frightening Knight - Complete Set
1 брой col14 Specter - Complete Set

IRadev

За мен трите фигурки от предишната поръчка  :)
+
75137 Carbon-Freezing Chamber - 1 брой
+
col15 Faun - Complete Set - 1 брой
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

DMitar

Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

mnachevg

Включвам се  :)
My Shopping Cart contains 4 Items in 4 Lots totalling EUR 22.76 (~BGN 44.54)

jistilianov

Здравейте. Не ми става ясно, защо е дал цени на отделните минифигури, при положение, че са част от супер лот?

vvass

Цитат на: jistilianov - 19, Февруари, 2016, 11:46:47 AM
Здравейте. Не ми става ясно, защо е дал цени на отделните минифигури, при положение, че са част от супер лот?

Едната цена е за супер лот, а другата / няма от всички фигури налични / е за отделна фигура. ;)

DMitar

Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

DMitar

Относно Minifigure Series - цената на отделна фигурка може да е по-ниска или по-висока от цената на същата фигурка, обаче в общ лот (Super Lot). Това е напълно логично и зависи от рядкостта на фигурката и от наличието и като бройки в самия магазин, както и от наличността на пълните Super Lot-ове.

Примерно - ако може да направиш Super Lot  с цялата колекция от 16 фигури, не би пуснал евтино (или въобще не би пуснал) фигурата да се продава отделно. Ако обаче не може да направиш Super Lot, и имаш много бройки от една и също фигура, логично е да я пуснеш на по-ниска цена.

Има и много други комбинации, които влияят на цената, но сигурно всеки сам може да се досети ако има 1-2 примера под ръка  ;)
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

jistilianov

Благодаря за изчерпателните отговори, но на библейските ми 42 години пак не им стана ясно/не виждат смисъл на се пуска/обявява отделна фигура с цена, която е част от супер лот....Относно цените съм ок, т.к. с гордост :) мога да заявя, че ми останаха точно 11 минифигури от 324 минифигури (петнадесет серии, 2 Simpsons и Lego Movie)...е и Mr Gold

DMitar

Цитат на: jistilianov - 19, Февруари, 2016, 02:47:02 PM
Благодаря за изчерпателните отговори, но на библейските ми 42 години пак не им стана ясно/не виждат смисъл на се пуска/обявява отделна фигура с цена, която е част от супер лот....Относно цените съм ок, т.к. с гордост :) мога да заявя, че ми останаха точно 11 минифигури от 324 минифигури (петнадесет серии, 2 Simpsons и Lego Movie)...е и Mr Gold

Смисълът е следният - примерно магазина има 2 повтарящи се фигури - едната е включена в Супер Лот (за да направи пълна колукция ат 16 броя от серията), а другата я продава отделно  ;)
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!

jistilianov

Пак не ми стана ясно, защо трябва да обявяваш цена на нещо, което не продаваш. Но важното е да има здраве. Успех!!!!

Lego_valka

Цитат на: jistilianov - 19, Февруари, 2016, 03:48:07 PM
Пак не ми стана ясно, защо трябва да обявяваш цена на нещо, което не продаваш. Но важното е да има здраве. Успех!!!!

Много просто. За мен целта си е бизнес. Човекът продава фигурките по-скъпо като са по единично(сравни цените просто на новата серия). Тези цени ги е дал, за да си направиш сметка колко по-евтино ще ти излезе, ако ги купиш в супер лот наведнъж отколкото по отделно. Един вид ти казва, по-изгодно е да си ги купиш всичките, тъй като така цената на фигурка излиза по-малко.  :D

HarryTO

Митко молятя включи ме с по един брой 76019 и 76021.  Пиши му обаче да си sealed, както ги е обявил. Ако дойдат отворени както влака предния път ще искам рефунд.