• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Съобщение

Започната от vvass, 20, Ноември, 2015, 09:46:59 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Цитат на: gogo29 - 23, Ноември, 2015, 07:19:51 PM
Аз мога да напиша няколко магазина, от които винаги мога да поръчвам - стига да има желаещи  ;)

С Жоро сме почти съседи, винаги мога да сортирам и раздам частите от неговите поръчки.

bbeettaa00

Давайте адресите на магазините...

opellego

Цитат на: Боби - 23, Ноември, 2015, 06:55:06 PM

Лотове от по 3 части и стойност от 15ст няма да добавям, освен ако не са единствените в поръчката на съответния участник. Това дразни продавачите!

Това сигурно не съм го разбрал правилно.
Виждам някакво разделение между две категории съфорумци. Такива които попълват липси на стари сетове ( където попадам и аз ) и такива които поръчват на килограм за да събират на части сетове които нямат. 
1лот/3 части за 15 стотинки няма да се допускат, а 1лот/4 части за 16 стотинки ще се допускат ли ? ( Колко точно се дразнят продавачите и примерно тази една бройка и 1 стотинка ще ги направи ли по-спокойни) ( Цифрите са примерни )
И другото нещо не са ли затова продавачи за да продават. Лесно няма, предполагам и в мойта и във вашата работа.

За това кой да прави поръчките ( ако има такива ) не се бъркам, защото аз съм ОК да плащам и дебела доставка и да чакам и гапко от друга страна. Зор няма.
Предполагам по-притеснителното е когато поръчката пристигне, сортиране и раздаване.
Курсовата разлика не ми е правила впечатление ( по-скоро защото поръчките са ми на малка стойност)
Винаги когато съм правил преводите съм закръглял парите в полза на получателя им ( когато е възможно ).

gogo29

Цитат на: bbeettaa00 - 23, Ноември, 2015, 08:14:03 PM
Давайте адресите на магазините...
Мога да правя поръчки от тези магазини, но не от всичките едновременно. Трудно ще е със сортирането после. Както вече писах свободното време ми е кът. Причината да са тези е че имам доста поръчки от тях и почти винаги всичко е точно с частите  :)
1 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=helge
2 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=BRICKLAND.PL
3 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=andrea68
4 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=MT_Bricks&itemID=83077214
5 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=ChromeBricks&itemID=49130077
6 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=bienesladen2003
7 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=MagicMagnus
8 - http://www.bricklink.com/store.asp?p=bricksy

6tukara

Здравейте, виждам че един от проблемите при ГК е неплащането на поръчаните части от някой от отделните участници в определеният за това срок. Предлагам на Владо да заложи в Правилата на Общи поръчки от Бриклинк някаква санкция по този въпрос. Тоест този участник да не може да участва в следващите хх поръчки или хх месеца.

vladoniki

Цитат на: 6tukara - 24, Ноември, 2015, 09:01:35 AM
Здравейте, виждам че един от проблемите при ГК е неплащането на поръчаните части от някой от отделните участници в определеният за това срок. Предлагам на Владо да заложи в Правилата на Общи поръчки от Бриклинк някаква санкция по този въпрос. Тоест този участник да не може да участва в следващите хх поръчки или хх месеца.

Да, нали за това толкова хора питаха за подобна информация по време на поръчките, ама тя просто липсваше... и така поръчките се бавеха и то в повечето случай вероятно заради едни и същи потребители...

Боби е поел щафетата в раздела - правила и каквото е необходимо, ще се радвам и други да помагат. Аз също съм на линия.

Stormfury

"Здравейте, господа, съжалявам за начина, по който това съобщение стига до вас, но се оказа, че нямам други опции. Ще се постарая да бъда кратък и да не ви отегчавам.
Искрено се надявам услугата, която ми оказа колегата да не доведе до неприятни последици за него.
За пореден (и предполагам последен) път достъпът до форума ми беше отнет. Без предисловие, предупреждение или какъвто и да било опит за комуникация и диалог. Както предполагам сте видели, след последното мое ,,обяснение" не съм писал, чаках да вземете решение кое и как ще бъде най-добре за вас. Трябва да призная, че ролята на ГЗ (Главния Злодей) започна да ми допада, дори ми предоставяше свобода да изкажа искреното си мнение по някои въпроси, но се оказа, че не мога да се меря по лукавство и двуличие с ,,добрия" в нашата малка трагикомедия.  Ако това ще е феодална ,,демокрация", където от значение е гласът само на един човек, то аз не желая да имам нишо общо с нея.
Малко прибързаният удар с меча обаче остави няколко висящи въпроса за решаване. А именно:
-   При мен са частите на Martini, Vasi, A.K.B., Smexa, Vasilam, Bee-curtain, Svetlyo, Joaony и Goguma. Тъй като не мога да получавам вече ЛС, ще ви помоля да ми пишете на този адрес: devil_in_love@abv.bg или да ми се обадите (телефона го има в предишните общи поръчки, за който не си го е записал), за да може да си получите частите.
-   Липсите от Bricksy, установени до този момент, ще бъдат изплатени. За съжаление, поради така стеклите се обстоятелства, не мога да видя на кой какво му липсваше, така че ми пишете на пощата или се обадете.
-   Stormfury, твоята поръчка пристигна, можеш да дойдеш да си я получиш.

Господа, за мен беше привилегия и удоволствие да ,,работя" заедно с вас през последните 4 години. Благодаря ви за доверието и за това, че прощавахте грешките, които допусках. Искрено се надявам, че от сега нататък ще получите такива общи поръчки, каквито заслужавате.

С уважение
Атанас Каприев"

Боби

Цитат на: opellego - 23, Ноември, 2015, 08:58:24 PM
Това сигурно не съм го разбрал правилно.
Виждам някакво разделение между две категории съфорумци. Такива които попълват липси на стари сетове ( където попадам и аз ) и такива които поръчват на килограм за да събират на части сетове които нямат. 
1лот/3 части за 15 стотинки няма да се допускат, а 1лот/4 части за 16 стотинки ще се допускат ли ? ( Колко точно се дразнят продавачите и примерно тази една бройка и 1 стотинка ще ги направи ли по-спокойни) ( Цифрите са примерни )
И другото нещо не са ли затова продавачи за да продават. Лесно няма, предполагам и в мойта и във вашата работа.
Виж, принципно няма значение кой какво събира или допълва. Естествено и дадените от мен лот/ст са примерни. Давам прост пример: попълваш 4 сета и ти трябват Х части. Пускаш ги в един бач, не е необходимо разводняване на нещата. Така е по лесно и за продавача и особено за ГК. Общите поръчки са достатъчно дълго време отворени за да се подготвят нещата. Такива изрази от рода на: би ли ми добавил 3005 LG - 1 брой са несериозни, ако преди това си пускал добавки с части или планираш да пускаш по-нататък. Това имах предвид

vladoniki

Цитат на: Боби - 24, Ноември, 2015, 04:41:10 PM
Виж, принципно няма значение кой какво събира или допълва. Естествено и дадените от мен лот/ст са примерни. Давам прост пример: попълваш 4 сета и ти трябват Х части. Пускаш ги в един бач, не е необходимо разводняване на нещата. Така е по лесно и за продавача и особено за ГК. Общите поръчки са достатъчно дълго време отворени за да се подготвят нещата. Такива изрази от рода на: би ли ми добавил 3005 LG - 1 брой са несериозни, ако преди това си пускал добавки с части или планираш да пускаш по-нататък. Това имах предвид

Това беше объркващо, аз така подведох КК в последната поръчка. Партида, а не лот...  ;) 1 добавяне на Х части е 1 бач/партида - 5 лв. (условно), а бач-ът/партидата е състои от n на брой лотове с по 0,01-1,2 лв. (отново условно).
;)

Боби

Да, прав си Владо  :) Не съм се изразил правилно предния път, чак сега видях какво съм написал. Естествено става въпрос за бачове, не за лотове. Броя на лотовете няма значение, с изключение на магазините с фиксирано съотношение лот/цена

opellego

Разбрах ви сега.

Всеки да има право на един пост все едно със своята окончателна заявка за магазина.
А вътре в заявката си може да има каквито иска лотове за колкото иска пари.

Боби

Не, всеки има право на неограничени добавки, но да са съобразени с някакво съотношение лотове/цена. Бачове с 1 лот/15ст са нежелателни. Ако става въпрос за скъпи неща е съвсем различно

Давам пример:
Поръчката е отворена, вече си добавил части. В нейната среда във времево отношение решаваш да допълниш други 2 сета или да събираш нещо ново. Разбира се че си добре дошъл да добавиш още... ;)

opellego

Хубаво, а примено може ли поръчката да ми е само от 2 размера тухлички по 1бр и пак примерно за 50ст.  ( Ако няма ограничения в конкретния магазин ) ?

vladoniki

Благодаря на Боби и Жоро - те активно се заеха с общите поръчки. И 2-мата са подготвили много приятни неща, с които да ни изненадат!
С идеята, по която работи Жоро, ще получим една изключително качествена и иновативна услуга.

Както казах, вървим напред и продължаваме във вярната посока - пълен напред!

П.П. Ако до момента моите поръчки до някаква степен се славеха с добра репутация, то може да бъдете сигурни, че сегашното им състояние ще е - "Ряпа да ядат поръчките на Владо".
:)

DMitar

Бях извън София за 2 дни и се радвам да видя, че темата се е развила и има кокретни конструктивни предложения и даже вече решения;

Напълно съм съгласен с всичко написано от Боби относно общите поръчки и ще допълня моите виждания за проблеми и какво може да се подобри, за да е по-добре за ГК:

- човек от един общ квартал / район в София да взимат бачовете на други потребители, които са от този квартал / район. Особено тези, които са от друг град, примерно за Пловдив да се праща по Еконт до 1 човек всички бачове за града и те вече вътрешно да си ги разпределят.
Разбира се, тези хора вече могат да си направят някакъв ротационен принцип по между си, така че да се въртят кой ще взима поръчките на останалите.
Често сме правили това до сега, но според мен може още да се оптимизира и за това трябва желание и активност от другите потребители, а не само от ГК.

- аз винаги съм бил за правилото сума под определена стойност (примерно 5 лева) да не се плаща от КК, а от ГК. Тъй като времето, за което проверяваш и комуникираш за разни дребни суми не е малко. По-добре тези суми да се плащат на място при взимане на поръчката. Разбира се, че тук не става дума за задължително правило, а всеки ГК към поръчката си да може да допълни като условие по поръчката тази опция. Тя е удобство и за двете страни - КК и ГК.

- всеки да си знае колко дължи, а не често да пита. Това е нещо като вреден навик. Не, че ще е голямото чудо да попита, случва се да се объркаш, да забравиш и т.н., но имам чувството, че доста често са ме питали и аз се връщам да проверявам и т.н. Към това правило допълнително - да се носят точно пари.

- да се приеме, че ГК ще раздава в някакъв диапазон от 2-3 часа, в рамките на 1-2 дни и после чак при следващата поръчка ще раздава. Както е Габко. Аз винаги съм бил изключително толерантен и съм раздавал в рамките на примерно 11 часа сутринта - 23 часа вечерта в рамките на 4-5 дни - с други думи нон-стоп. Което си е голямо неудобство, защото тъкмо седнеш да хапнеш и някой ти звъни, тъкмо пуснеш да гледаш мач и някой ти звъни и т.н. и т.н.
Така, че ако КК не успее в това време ще чака друга поръчка, или когато има друга поръчка и конкретният КК ням части, може твоя бач да го вземе друг КК и да се уговаряте с него за взимане.

- аз лично нямам проблем ако някой няма възможност да си плати да му поема и по-голяма сума и да си плати когато дойде поръчката. Разбира се, трябва да познавам човека. Правил съм го доста пъти. Тук обаче проблема ми е това, че някои хора ме молят да удължавам времето на поръчката, за да могат да вземат заплата или не са сигурни, че ще вземат определени пари и дали ще могат да си вземат сета от тази поръчка. Винаги съм удължавал времето, винаги съм се стремял да угодя на такива молби и същевременно съм забавял плащането / финализирането на поръчката. За мен е по-добре хората да са наясно дали ще взимат определени сетове и да изберат аз да ги платя, вместо да удължаваме поръчката. Това за мен е важно, защото когато поръчката трае по-малко време знам, че като приключи съм свободен, а иначе съм нон-стоп в процес на поръчки и раздаване с тези удължавания.
Това като правило, пак е строго индивидуално за отделния ГК и може да си го сложи като опция за конкретната поръчка.

Имам и някои други идеи, но по-късно ще ги споделя. Аз лично по някое време в зависимост от ангажименти и т.н. ще почна да правя пак поръчки.
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.