• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нови сетове за 2016 г.

Започната от Stormfury, 14, Октомври, 2015, 03:24:21 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mnachevg

Корекция и в Комсед ги има от днес с доста по-голямо разнообразие май  :-[

P.S. Сега дори видях и минифигурки от Серия 15  :o

vladoniki

Призовавам Техник феновете да прегледат инструкциите на новите модели - да речем 42048, 42050, 42052. Техниката а сглобяване е коренно различна от това, което сме свикнали до момента. По инструкцията не мога да преценя дали това е положително (силно се надявам да е така), но със сигурно много неща са решени по интересен и нов начин. Ще ми е интересно да сглобя някой от тези сетове, макар и като цяло да не кефят.

vasilam

Цитат на: vladoniki - 11, Януари, 2016, 06:09:45 PM
Призовавам Техник феновете да прегледат инструкциите на новите модели - да речем 42048, 42050, 42052. Техниката а сглобяване е коренно различна от това, което сме свикнали до момента. По инструкцията не мога да преценя дали това е положително (силно се надявам да е така), но със сигурно много неща са решени по интересен и нов начин. Ще ми е интересно да сглобя някой от тези сетове, макар и като цяло да не кефят.

Аз разгледах инструкциите, но не разбрах какво имаш в предвид. Може би не се задълбочих много и поради това не схванах идеята ти. Иначе тия сетове не струват.

Shifta

Цитат на: vladoniki - 11, Януари, 2016, 06:09:45 PM

Погледнах и според мен всичко си е заради детската аудитория,Да за нас се струва излишно и малоумно,но да ви кажа не е така,гледал съм как едно дете сглобява Лего,било стандартните моделчета или техник,та това правят и хората от Лего,гледат тях,всичко е заради децата,не случайно има и години на кутиите,да едни деца са по чевръсти,други не,Лего е за всички и затова са номер едно дори и по инструкции :)

Но определено за сега няма нови добри модели,дано наваксат пред годината :)

mamun

Цитат на: mnachevg - 11, Януари, 2016, 05:33:04 PM
В Hipoland вече са пуснали новите лега в продажба  :)

И цените са прилични

IRadev

Ако денят ви е минал без да се ровите в мрежата. Официално излезнаха снимки от новия DC set - ретро тв. Батман.
http://brickset.com/article/18668/76052-batman-classic-tv-series-batcave-officially-revealed

Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Stormfury

Определено, щом излезе ще се добави към колекцията! :)

mnachevg

Новата бензиностанция  :D
Не мога да разбера защо престанаха да слагат baseplate! За мен това е голям минус  ::)

IRadev

Днес в Бриксет изплуваха снимки от няколко Сити кутии.
От това, което чета инвалидната количка предизвиква най-много каментари.

Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

cyclop

Изследователския камион ми радва окото, може да се окаже първия ми сити-сет. Ще ползвам вулкана за нещо Мордорско  :D

За инвалидната количка не знам, но се замислям кога ли ще се появят първите лего-американци, тоест минифигурки с наднормено тегло. Сигурно вече имат проблеми с маркетинга в Америка, с тези анорексични минифигурки... Особено френдс-серията  ;D

vladoniki

Много ме радва фигурката на бебето и главата на този с ходдог щанда. На времето главата беше трудно откриваема.

IRadev

Докато още се докопваме до серия 15 в мрежата се появи почти достоверен списък с фигурките от серия 16
Babysitter - бавачка
wildlife photographer - фотограф на диви животни
cyborg - киборг
ice queen - снежна/ледена кралица
penguin guy - човек-пингвин
banana guy - човек-банан
spy - шпионин
imp - дяволче
hiker - планинар
rogue - разбойник, крадец (може да е няколко неща и от няколко епохи)
Arabian knight - арабски рицар
serenader - певец на серенади
spooky boy - уплашено, плашещо момче
scalawag pirate - пират от карибите
dog show judge - съдия на кучешка изложба
female kick-boxer - жена кик-боксьор
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

gogo29

Arabian knight - арабски рицар  :) :) :) :) много интересно  :)
Кога трябва да ги пуснат?

ender

нещо взеха прекалено начесто да стават, и прекалено надълбоко в джобовете ни да бъркат... :(

mnachevg

Ами усетиха се от Лего, че са златна мина и сега наваксват  :D
Няма да ни щадят и в бъдеще...   :-X