• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как да видим какви части съдържа сетът?

Започната от vladoniki, 20, Април, 2015, 07:40:20 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Последно време няколко човека ми писаха с въпроси как да открият номера или цвета на дадена част от определен сет. Най-лесният и удобен за мен начин е каталогът на Бриклинк.

Влизате в Бриклинк - http://www.bricklink.com. От падащото меню избирате "Catalog Items" и попълвате номера на сета в полето. След това натискате бутона "Go!".

Когато сте в страницата на конкретния сет, изберете връзката "(View Inv)" - намира се вдясно от снимките на комплекта.

Готово! Вече виждате точно какви части съдържа сетът. Описанието е абсолютно подробно - снимка на частта, количеството, номер на частта, цвят и описани на частта.

:)

Alkoholiker

Не знаех за тази опция. До сега ползвах brickset, но през bricklink ми изглежда по-удобно :)

vladoniki

Цитат на: Alkoholiker - 20, Април, 2015, 10:05:59 AM
До сега ползвах brickset

В Бриксет съм откривал не малко грешки, по-скоро не е надежден източник.  :)

Alkoholiker

Цитат на: vladoniki - 20, Април, 2015, 10:11:50 AM
В Бриксет съм откривал не малко грешки, по-скоро не е надежден източник.  :)

Проблема, с който съм се сблъсквал в Бриксет е, че номера на часта посочен там не мога да го намеря в Lego Digital Designer-a, което е доста досадно.

vladoniki

Цитат на: Alkoholiker - 20, Април, 2015, 11:58:07 AM
Проблема, с който съм се сблъсквал в Бриксет е, че номера на часта посочен там не мога да го намеря в Lego Digital Designer-a, което е доста досадно.

Странно! При мен точно по този номер ги намира в ЛДД (долните цифри). Този номер е същия, като Бриклинкската номерация.

П.П. Някога има разминаване.

MorphyD

Боби

Цитат на: MorphyD - 20, Април, 2015, 06:41:36 PM
peeron.com също е опция

Опция е, но частите са с различни номера и имена на цветовете от тези в Брика. После става мазалка при поръчване на части оттам  ;)