• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Обща поръчка: For Fans - cheap shipping

Започната от DeMonica, 05, Април, 2015, 11:23:43 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Боби

Нали не си мислите, че дори и да се напише на фактурата 15$, а тежи 4-5-10кг, онези в митницата ще го пуснат? А относно фактурата от Пейпал, един МС Уърд върши чудеса, дори и с едно плащане ;)

toddybear

То тъпото е и че ако платим мито то цената вече не е интересна.

Боби

Мито няма да има, дори и да има е 4%, то не е голям фактор ;)

toddybear

Цитат на: Боби - 07, Април, 2015, 12:12:57 PM
Мито няма да има, дори и да има е 4%, то не е голям фактор ;)
Под мито имах предвид мито и ДДС. Но да де трябва да се види. Принципно сета си ме кефи и си го искам ако цената не поскъмне много и преценим че няма нужда да намаляме физическия размер на поръчката.

DeMonica

Като съм се хванал на хорото ще си играя до края :)
Ще го попитам дали е навит на варианта с двете плащания, звучи ми разумно.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

MorphyD

Днес говорих с колеги от Агенция Митници и те ми дадоха следната информация:
Съгласно чл. 23 от Регламент 1186/2009 г. от облагане с мито се освобождават стоки с незначителна стойност (до 150 евро) на пратка. Над тази стойност се дължи мито съответно и ДДС.
Чл. 25 от регламента урежда въпросите при пратка между физически лица:
- трябва да са от случаен характер
- да съдържат стоки за лично ползване
- да няма извършено плащане
В този случай стойността на пратката не трябва да надхвърля 45 евро.
При всички случаи при пратка над 150 евро се плаща мито и ДДС. Доколкото разбрах митото за Лего е 5,5%, но тук не мога да съм 100% категоричен.

toddybear

Наско моля те махни ябълковата къща. Просто няма смисъл в тази ситуация. Сори че не обмислих че поръчката е от Русия.
Ще си поръчам нещо от Румъния на мястото на тази къща.

ender

mnachevg

аз ще тествам почвата с това  :)

skapula

Цитат на: MorphyD - 07, Април, 2015, 04:14:12 PM
Днес говорих с колеги от Агенция Митници и те ми дадоха следната информация:
Съгласно чл. 23 от Регламент 1186/2009 г. от облагане с мито се освобождават стоки с незначителна стойност (до 150 евро) на пратка. Над тази стойност се дължи мито съответно и ДДС.
Чл. 25 от регламента урежда въпросите при пратка между физически лица:
- трябва да са от случаен характер
- да съдържат стоки за лично ползване
- да няма извършено плащане
В този случай стойността на пратката не трябва да надхвърля 45 евро.
При всички случаи при пратка над 150 евро се плаща мито и ДДС. Доколкото разбрах митото за Лего е 5,5%, но тук не мога да съм 100% категоричен.

Не искам да сипвам сол в раната, но незначителната сума не е 150Евро а 15.

Поръчах един мобилен телефон 2010г. Общата стойност беше около 200лв. Нацепиха 20% + още няколко лева такса. Изискаха ми копие от фактурата, за да покажа реалната стойност. Седмица преди това, бях поръчал същия и не го бяха проверили и го взех без мито. Това е тото. Там ми казаха, че стоки равняващи се до 30лв. не се обмитяват. Над тази сума подлежат на ДДС+митническа такса.
Не знам защо служители на същата институция казват друго. Все пак 150евро да ви се струва незначителна сума? Дано да е така, но едва ли.

MorphyD

Да, само че ти си платил само ДДС.
Между 15 евро и 150 евро се плаща само ДДС, а над 150 евро плащаш мито и след това върху общата сума ДДС.
Много зависи и дали продавач е физическо или юридическо лице. Ако е юридическо 15 евро е максимум относно ДДС. Ако продавачът е физическо лице може да минеш с горница от 45 евро. А над 150 евро вече дължиш и мито освен ДДС.

Vladun

ako се плаща нещо на митницата трябва да си изкараш митнически номер. безплатно е издаването ама се губи половин ден

DeMonica

Хмм, продавача на практика сам разреши нашата дилемата, тъй като вече за втори път ми изпраща фактура и не желае да продължи поръчката до първоначалния срок, за който го бях помолил. Изглежда не остана доволен от изтеглянето на част от поръчката. Имайки в предвид  обаче и нашите собствени опасения мисля, че в случая можем да се съобразим с неговите желания.
Довечера ще пусна таблицата с сметките. Колегите, които участват и в поръчката от Румъния, могат да дадат парите когато излезе и румънската сметка (след понеделник най-вероятно). Аз ще я платя тази сега, за да не се бавим.

DeMonica

Сметката: https://drive.google.com/file/d/0B_Y6vyo1PgU8c0ZNY0hMdEY2cEk/view?usp=sharing

Който участва и в поръчката от Румъния да изчака и нейната сметка и да изпрати парите наведнъж. Тази съм я платил вече, та да дойде по-скоро.

jistilianov

Сумата е изпратена по Еконт!