• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Какви батерий ползвате с влаковете?

Започната от Vladun, 29, Март, 2015, 07:40:31 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DeMonica

Днес си купих от Лидъл за една джипка и за влакчето. Ще тествам и ще пиша. Иначе 60052 и със смотани батерии с пълна газ буквално излита на завоите. Много е мощен :)
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

bbeettaa00

Ако е за 60052 и при нас локомотива (като е самостоятелен и на завоите) литва и то още на 5 скорост някъде...

Vladun

Много му е висок центъра не тежестта и е нормално да се обръща. Особено ако има  много дълъг прав участък и след него на завоя почти винаги се обръща за голям кеф на моя. Той дава газ до дупка точно преди завоя за да го обърне  :D. Но това си е част от играта. Според мен като се купуват батериите трябва да се гледа и колко са пресни.

mnachevg

Аз съм с 7939.
Вече реших, че моя е дефектен и само той изхвърча  :D :D :D
То и това прави удоволствие в управлението, да намаляваш на завоите.
Иначе няма нужда от машинист с дистанционно  ;)

vladoniki

opellego

Само локомотива излита да, но целия влак при мен не (7938).

toddybear

Аз днес го пробвах с 9v батерия и си летеше като за световно. Предполагам че няма да издържа много дълго но ако се купят две презареждащи батерии не би трябвало да е голям проблем. А и нормалните влакова имат нужда от гориво ;).

Тези батерии имат много предимства:
- леки
- малки
- точен волтаж
Единствения недостатък е че са по 200 mAh. Което е между 4 и 5 пъти по-малко от 6 ААА батерии.

vladoniki

Цитат на: toddybear - 31, Март, 2015, 10:29:03 AM
Аз днес го пробвах с 9v батерия и си летеше като за световно.

6F22K ли? Тези не са ли с прекалено нисък разряд за Лего мотора? Или бъркам?

toddybear

vladoniki

Цитат на: toddybear - 31, Март, 2015, 10:51:33 AM
Моята е 6HR61 от Лидл.

Тези не са предназначени за целта - пускат много нисък ток, а на мотора му е нужен повече ток - опитва да дърпа по-висок ампераж. Подобна акумулаторна батерия би се скапала бързо, ако я ползваш за влака, според мен.

toddybear

Издържа около 40 минути нон стоп въртене. Можеше и още но скороста му доста падна.

vladoniki

Цитат на: toddybear - 31, Март, 2015, 11:31:15 AM
Издържа около 40 минути нон стоп въртене. Можеше и още но скороста му доста падна.

Издържа, колкото издържа, въпросът е колко пъти по толкова ще издържи - за колко цикъла на заряд и разряд ще е годна акумулаторната батерия, при сравнително високия постоянен дисчардж от мотора.  ;)

Ако приемем, че батерията е 200 mAh и издържа 40 минути, то значи коефициентът на разреждане е 1,5 C при консумация 0,3 Ah.

Това е само на теория, ще ми е интересно да кажеш как е и на практика, което е значително по-важно. ;)

toddybear

Ами ще видим. Аз имам няколко такива батерии и предпочитам да унищожа две - три батерии за няколко седмици или месеца отколкото да ползвам по шест няколко дни.

vladoniki

А ето и нещо, което изглежда малко по-достоверно: ВРЪЗКА.

Според това замерване влакови PF мотор има консумация 0,38 A когато е под товар. Ако това е вярно, то при 200 mAh батерия, коефициентът на разряд отива почти до 2 C.

toddybear

Ами ще видим, аз мисля и за други алтернативи но тази е най-лесната а и печелиш от това че батерията е доста по малка и можеш по-лесно да я скриеш.

Но ще видим де, не съм се отказал да тествам и алтернативите.