• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

За цената на използвано Лего на килограм?

Започната от vladoniki, 10, Февруари, 2015, 10:42:37 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Интересувам се каква е нормалната/приемлива цена за използвани части на килограм. В Ибей има доста подобни обяви - камара части от 1, 2, 5, 10... кг. Имам предвид сбор/лот отделни части, а не сетове - купуваш частите малко на риск, но пък може да излезе нещо интересно и полезно.

Знам, че има хора, които са купували така от Ибей и ще ми е полезно да споделят техния опит и мнение.

Благодаря! :)

skapula

ибей-Англия:
Аз, бях спечелил на търг  2х500гр. Продавача ги беше  разделил и пуснал със сходно изтичащо време с идеята да спечели повече, но ги спечелих по 4паунда. Проблемът, е че доставката до адрес в Англия е около 4 паунда на 500гр. и расте. Това е относително. Зависи дали има фигури или по-редки части или ПФ.
Има опасност винаги да ти пробутат Cobi или другиимитации. Така се случи с мен, от този килограм 200-300 гр бяха ментаци.Продавача беше жена-вероятно майката, която няма представа за Лего и ментаци, Обачe имаше интересни редки части. Няма гаранция-миналата седмица ме излъгаха в OLX  за ракети за Скуош, че са нови , а то бе играно с тях и са за смяна на кордажа и грипа. Да не се откланям от темата.
Реално 1 кг само тухлички,  излиза около 40лв. Колкото повече поръчаш-цената може да падне, но има много надъхани англичани, които дебнат и много хитро наддават в последните 10 сек. Проблемът за нас е пинга- при нас се отразява със закъснение. Гледай също шипинга. Вече съм писал в други постове- ползвам UKtobg и в момента имат промо до края на март мисля 1,50лв на килограм-доставка до офис в София и Пловдив.
Много съм доволен от тях. В момента имам 2 заявени пратки, които спечелих от ибея и едната пътува.  Познайте какво  ;) Лего ПФ
Аз, много пазарувам в ибей и съм доволен. Следял съм и немския и датския, но най много избори добри цени  има в английския.