• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Кое да избера? - 8110 или 42030 Помощ!

Започната от Ilianski, 25, Ноември, 2014, 04:31:47 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ilianski

Здравейте, не исках да пиша нова тема, но ми е много трудно да избера кой сет да взема. Унимога 8110 или Волвото 42030? Унимога ми допада повече заради по-голямото наличие на различни части, а Волвото най вече заради наличието на всеки един вид ел.мотор и двата приемника/предавателя. Гумите и главините на колелата ги има и в двата модела (надявам се гумите да са с еднакъв размер , защото те са много важни в избора ) ;)
Цената и на двата модела е около 200 евро така, че това не е от значение. Също забравих да спомена за амортесьорите при Унимога.(мисля че волвото няма окачване).
Засега съм се насочил към Волвото.
Моля споделете си мнението!

Поздрави от Италия!
Илиян Николов

vladoniki

::)Аз съм твърдо за Волвото. При него има само окачване на приципа на махалото, но не и амове.
Унимога е с доста реалистично, но не и добре работещо окачване. За сметка на липсващите ПФ елементи, при Унито има изобилие от пневматика.

Волвото е яка машина, няма да съжаляваш, ако избереш него.  :)

П.п гумите са еднакви.

vasilam

Привет!
     Интересна дилема  :D. Тук който и да пише, ще изкаже лично предпочитание, което няма да бъде съвсем обективно. Крайното решение ще трябва да вземеш ти. И двата модела са добри.
     Плюсовете на Мерцедеса са, че има повече части. Това е най-важното. Има сходни части с Волво-то като главините и гумите. Също така разполага с окачване, което може да си модифицираш и да си създаваш бъдещи офроуд коли. Има пневматика, помпа, бутала и М-мотор. Като размери е мега огромен. Направо ще се изкефиш. За мен например е голям плюс, че съдържа 12 панела. Също така има 3 диференциала и куп други ценни чаркове.
     Плюсовете на Волвото са наличието на 4 мотора и два комплекта дистанционни. Машината няма окачване. Задния мост се се накланя свободно, няма амортисьори. Кофата отпред мисля, че е най голямата част на Лего. То заради нея и кутията е по-дебела от кутията на Мерцедеса.
     Моето скромно мнение, е че Мерца е по-добрия модел и със сигурност бих взел него. Да няма всички мотори и дистанционни, но това според мен е единствения плюс на Волвото. Унимога има много повече интересни части, но пак зависи какво ти трябва. Решението си е ТВОЕ  ;)

ПП В евробрикс има много хубави ревюта и на двата модела.

iorun

Гумите са еднакви,
Волвото според мен е по, пълен пф, актуатори и цветовете са добре (няма 17 вида цвят), има там един смотан
одвратително зелен двигател но се преживява.А пневматиката винаги може да почака от някой друг сет.

Ilianski

И за мен Волвото е най-доброто. Не харесвам пневматиката(имам, но не я използвам). Планирал съм да взема волвото, а след като му се накефя ще направя мерца с налични части и гумите, които ще имам от волвото, и ще го модна отвсякъде , а пък за окачването, аз го имам така че не ми е дерт. Решил съм твърдо-Волвото.

П.С. Мерси за бързите отговори!
Илиян Николов

vladoniki

Дам, за мащаба съм абсолютно съгласен - Унимогът като мащаб е по-голям.

П.П. Не гледай гумите на Волвото - не са оригиналните.  ;)

vasilam

Браво Владо, добре си ги наредил и двата. Ако добавиш легена и ръката отзад, Мерца ще изглежда още по-голям. Аз ги имам и двата, но няма как да ги покажа за момента, защото вече два месеца Волвото си стои все още запечатано.

vladoniki

Цитат на: vasilam - 25, Ноември, 2014, 07:56:06 PM
Ако добавиш легена и ръката отзад, Мерца ще изглежда още по-голям.

Съгласен!

Кофата на Волвото е много яка.
По принцип не съм фен на строителните машини, багерите не ме кефят, обаче товарачите са готини. Сега съм захванал да събирам 8265 на части.

vasilam

vladoniki

Цитат на: vasilam - 25, Ноември, 2014, 08:35:11 PM
Аз пък 8043  :D

Ако ти трябват някакви части за него, може да разменяме. :)

Akeyzerr

Не подхождате много прагматично. Мерцедесченцето 8110 е спряно от производство и до една година цената му вече ще е съвсем различна. После и да го приискаш, ще ти струва скъпо. Моделът е страхотен с отлични възможности за модифициране.
Волвото е пресен модел, който тепърва цената му ще пада(до догодина по това време) и ако нямаш бърза работа и нужда от частите му, може да почака. С мерцедесът нещата са точно обратно.

iorun

Те хората си го казаха, че ще си съберат мерцедеса на части.Никой не им иска (на лего) оригиналният сет. ;D ;D

Ilianski

Цитат на: iorun - 25, Ноември, 2014, 10:45:06 PM
Те хората си го казаха, че ще си съберат мерцедеса на части.Никой не им иска (на лего) оригиналният сет. ;D ;D

;D  ;D
Да, това ми е идеята.
Илиян Николов

vasilam

Цитат на: vladoniki - 25, Ноември, 2014, 08:01:30 PM
Сега съм захванал да събирам 8265 на части.

Одеве се загледах, че кофата на 8265 и 8043 е еднаква. Владо ти случайно да я имаш?

vladoniki

Цитат на: vasilam - 26, Ноември, 2014, 12:09:44 PM
Одеве се загледах, че кофата на 8265 и 8043 е еднаква. Владо ти случайно да я имаш?

Имам я, обаче ще я използвам за 8265. Сдобих се с нея от 8069, затова и не съм я поръчвал в повече бройки. ;)