• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Мотокар

Започната от vladoniki, 22, Юни, 2014, 04:56:18 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

От няколко дни започнах да сглобявам мотокар. Истинско предизвикателство беше да се съберат 4 мотора на толкова малко място. За щастие намерих точния мок, от който да събирам идеи - ЛИНК. Задвижването при мен е с XL мотор, завиването - серво мотор, наклона на релсите - М мотор и още един М мотор за вдигане на вилиците.

ВИДЕО.

Първото нещо, което преработих беше управлението - използвам серво мотор за завиването, вместо M-мотор.

Промених начина, по който се накланят релсите на вилицата, както и целия механизъм на вилицата.

ВИДЕО.

Утре пристига един 42006 и мисля да използвам частите му за подобрения по мотокара. :)

vasilam

Ей супер! Как само си наредил трите мотора. Много хитро. Поздравления! Единственото, което ме накара да се замиля е, при вдигнат товар и рязка маневра в страни дали няма да се обърне. Достатъчно стабилен ли е?

vladoniki

Цитат на: vasilam - 23, Юни, 2014, 01:16:12 AM
Ей супер! Как само си наредил трите мотора. Много хитро. Поздравления! Единственото, което ме накара да се замиля е, при вдигнат товар и рязка маневра в страни дали няма да се обърне. Достатъчно стабилен ли е?

3-те мотора монтирани ниско свалят центъра на тежестта и мотокарът е изключително стабилен.

vasilam

Цитат на: vladoniki - 22, Юни, 2014, 04:56:18 PM
Утре пристига един 42006 и мисля да използвам частите му за подобрения по мотокара. :)

Ще чакам ревю.  ;) Интересно ми е дали е в същия мащаб като багера.

iorun

Йооо  ;), комплексна машинка във форума.
С таз джаджа може да се забавлява всеки.
Гледал ли си, при натоварване балонните гуми как го понасят?

vladoniki

42006 веднага отиде за части. Сетът е добър и интересен. В някой момент ще го сглобя и наснимам. :)

Иво, не съм пробвал как се гумите при натоварване, когато писа основата вече беше разглобена. Междувременно направих компактна основа с големи гуми, обаче така и не стигнах да построя мотокара отгоре й. :)

Взех основата от 42006, моторизирах я и се получи много интересна машинка. Направих релсите по дълги и сега мотокарът вдига до 31 см над земята. Предната версия вдигаше едва 21 см. Конструкцията на вилиците е значително подобрена и в момента е доста по-стабилна.

ВИДЕО

iorun

vasilam

Супер!!! Кабина ще има ли?

bbeettaa00

Може ли повече и в по-близък план на снимки на моторизирането..., понеже имам 42006 и ми е интересно как става..., или директно някоя схема ако си ползвал..., благодаря...

vladoniki

Задвижването съм го "пришил" по най-елементарния начин, без да правя промени по шасито. Единственото нещо променено са 2 по-дълги греди отзад, на който се крепят задвижващите оси и зъбните колела.

Моторите са размер L. Предавателното число е около 5:1 - целта ми беше да е възможно най-бавно и прецизно движението. Тоест колелото прави около 39 оборота в минута при прилично нови батерии.

Кабина сякаш няма да правя - Техник серията ме кефи заради самата механика и някак не ме влече да правя козметични украси, които да скриват функционалните елементи. :) Иначе мястото е предостатъчно за някой по-голям панел. ;)

lamqtacufi

Владо, невероятни изпълнения...адмирации...страшно се забавлявахме с видеото...ще трябва и ние да се погрижим за няколко моторчета май...вече ме обработват по въпроса,,, :D