• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Лего изложение

Започната от MorphyD, 29, Май, 2014, 02:04:20 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

goguma

И аз минах да го видя преди малко, че живея наблизо. Ясно е, че е имало мизерии преди, и затова са сложили витрините, но града нямаше нужда освен витрината и с ограда да го ограждат, поне хората отблизо през витрината да могат да го разгледат. Освен града, има изложени Техник, Стар Уорс и съвсем малко Касъл. Това ме навежда на мисълта, че в следващите дни ще изложат още неща, не мисля че това е всичко.

Благородно завиждам за идеята, мисля че е редно нашият форум да изплагиатства  :D или ако някой поддържа контакт със лебго нещо като съвместно изложение да има. Направо ще изложим всичкото Лего де-що има от 80-те насам  :D

ПП: Направо ме изуми колко огромен е сет 10212, на картинка изглежда доста по-малък а в действителност е поне 5 пъти по-голям от събрата си 7166  :)

Akeyzerr

Тази година в мола имат други предвидени мероприятия и затова мястото за лего изложението с повече от 3 пъти по-малко спрямо миналогодишното. Имаше огромно желание да е по-голямо, но уви.
Първоначалната идея беше да няма допълнителни заграждения. Това обаче се оказа неосъществимо, защото стъклените панели са много тежки и поставени 4х2 стават изключително нестабилни. При най-малкия допир започва едно застрашително люлеене и скобите, с които се захващат панелите може да не издържат при ъглите и панелите да паднат върху някой посетител Следователно - още едно ограждение :(

Поканата за съвместно изложение винаги е съществувала. Разделението на така или иначе малкото ни лего общество е напълно изкуствено, но пък е необходимо и си има своите плюсове :) Реално погледнато двата "клуба" имат различни цели, идеология и функции. Лошо няма, даже напротив.

mamun

А за какво два клуба става дума ? ;) Аз в клуб не членувам  :D

StoyanG

Реално и ние не се зарадвахме на допълнителните ограждения , но се налага с оглед на това как децата искат да пипнат и нестабилността на стъклата,града е изпълнен с малки детайли които не могат да се видят от толкова далеч :(

DeMonica

Да се похваля и аз с скромното си участие в тази страхотна инициатива. Колегите са супер готини и приятелски настроени. След снощното редене все още не съм минавал от там за да видя какво са направили с преградните панели за City часта, но все пак това няма да е последното изложение - следващия път ще бъде още по яко. Ето малко снимки от снощи:

Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

Craigy

ЦитатДа се похваля и аз с скромното си участие в тази страхотна инициатива.

Наско, с кои сетове участваш ти?

1616

Тва само сетове ли са, мок-ове няма ли?

mrcastle

Касъла прикова вниманието ми бих искал да видя тези стълби по средата по отблизо, но до края на изложението няма да мога да отида. :(

Akeyzerr

Цитат на: 1616 - 31, Май, 2014, 10:09:28 PM
Тва само сетове ли са, мок-ове няма ли?

Повечето от моковете са в града, който вече е с малко по-приближени ограждения. За Star Wars диорамата не остана време(и място). От 10 първоначално планувани малки витрини, станаха 8 много бързо, след това 7, а в нощта на подреждането се оказа, че няма налични достатъчно стъклени прегради и в крайна смета останаха едва 6. Не малка част от плануваните(и занесени) неща не намериха своето място ;( Най-много пострада Star Wars частта, която трябваше да е в 5 малки витрини, а остана в 3.

DeMonica

Цитат на: Craigy - 31, Май, 2014, 09:14:08 PM
Наско, с кои сетове участваш ти?

Цялото зелено в града, което представлява строителна площадка, проектирана от пиян архитект и управлявана от  ментално неуравновесени бригадири :)
Всъщност това, което се вижда на снимка 4, без кораба, пълен с похотливи Friends.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

alex

Страхотно е станало, .... както казва Бамбос - Евала :D . Определено си личи, че е по малко, но ми харесва повече от миналата година. Тогава Сити частта беше много голяма, но имаше и прекалено свободно място :/ Сега са малки и спретнати и ме радват много, 6-7 ще намина да ги видя, че сега тръгвам за изпити :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

lamqtacufi

Много ни хареса...децата бяха впечатлени...естествено трябваше да снимаме всичко, което ни харесва т.е. ВСИЧКО.  :D но при роботизираната част се задържахме повече...сега ще трябва да сртоим и "Щипката"  :P

mamun

Днес бяхме с децата. Станало е супер. Особенно ме впечатли града, жалко че не може да се разгледа от по близо.
Единственото което ми липсваше, беше присъствието на организаторите, с които да може да обсъдиш туй онуй и да те  светнат за част от нещата. Само при роботите имаше един момък.
Добре разбирам, че никой не работи "леговец" (думичка на сина ми) и всеки един си има работа и семейство, за това :
Поздравления ! Страхотно сте се справили !

lamqtacufi

Ето малко снимки за тези, които още не са посетили изложението... :)

lamqtacufi

имам още много, но могат да се качват само по 6  ;)