• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Как да... го разглобя?

Започната от vladoniki, 25, Май, 2014, 05:11:35 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Сглобяват се лесно, но как се разглобяват? Някой да е открил начин да разделят веднъж сглобени тези части?  ???

Благодаря!

alex

До колкото виждам не е много лесно да го изтеглиш. За два варианта се сещам. Пробвай с техник тухличка и я усучи, така че да има по-добро сцепление. Другия вариант с шестограм, малък, натискай в задната част на кръглото ( по дебелия пин натискай). Като гледам има свободно пространство в другата тухличка, за да го изкараш така. :)
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

vladoniki

Цитат на: alex - 25, Май, 2014, 05:18:53 PM
До колкото виждам не е много лесно да го изтеглиш. За два варианта се сещам. Пробвай с техник тухличка и я усучи, така че да има по-добро сцепление. Другия вариант с шестограм, малък, натискай в задната част на кръглото ( по дебелия пин натискай). Като гледам има свободно пространство в другата тухличка, за да го изкараш така. :)

Не поддава... :-\

alex

Пробвай с нож леко едната част на тръбата да я бутнеш. (демек както е снимката на малката тухла, най-вероятно единичната част влиза в гнездото. Тя е като пин'че - тръба която е разцепена за да може да щраква) Та побутни я към вътрешността на тръбата и после надолу за да излезне. (може и с лъжичка за чай)
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

iorun

Не става, много зор много чудо.
Следващият вариант вече поврежда и чупи.
Бяха го написали - че е вднъж за винаги  ;D

vladoniki

Цитат на: iorun - 25, Май, 2014, 07:25:46 PM
вднъж за винаги  ;D

Подозирах го, но все пак се надявах да има начин. Благодаря!  8)

lamqtacufi

Владо, ако искаш да опитаме ей така за спорта донеси я тази джаджа и ще опитам...до сега няма нещо, което ми се е опънало...естествено обещавам да не я повреждам... :)

vladoniki

Цитат на: lamqtacufi - 26, Май, 2014, 09:16:12 AM
Владо, ако искаш да опитаме ей така за спорта донеси я тази джаджа и ще опитам...до сега няма нещо, което ми се е опънало...естествено обещавам да не я повреждам... :)

Мерси, Цвети! Пренасочих се към вариант, в който частите ще ги използвам сглобени. :)

lamqtacufi

vladoniki

iorun

Ще го изцъкам, имам една проба

vladoniki

Цитат на: iorun - 29, Май, 2014, 07:33:17 PM
Ще го изцъкам, имам една проба

Иво, тънкостта тук е да използваш "Butter Knife" - нож за масло. Сигурно с нож за мазане на мармалад няма да се получи желаният ефект...   :P :P :P

Извинявам се, не се сдържах!  ;)

lamqtacufi

Цитат на: vladoniki - 30, Май, 2014, 11:32:14 AM
..... Сигурно с нож за мазане на мармалад няма да се получи желаният ефект...   :P

Владо, може би мармалада ти не е с подходящата плътност или е от био шипки  :D

Akeyzerr

Имам едно такова леко излишно - ВСИЧКО пробвах. Само с чупене май ще стане. Може и със зверски напън, но има голяма вероятност да нараниш частта така, че после да не може да се ползва.

vladoniki

48452cx1 Technic Turntable Large Type 2, Complete Assembly with Black Outside Gear Section - Разглобява ли се и как?